Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andre Rand

article preview

"Krysař ze Staten Islandu"

(USA)

 

Narodil se 11. března 1944 jako Frank Rushan. Z toho mála, co je o něm známo, lze alespoň vyvodit to, že jako dítě nebyl týrán nebo sexuálně zneužíván. Jeho otec zemřel, když mu bylo 14 let, jeho matka zase byla umístěna v psychiatrickém ústavu. Během dospělosti používal mnoho falešných jmen. Jako Andre Bruchette byl od roku 1966 do roku 1968 zaměstnán ve státní škole ve Willowbrook na Staten Island v New Yorku.

5. května 1969 byl zatčen za únos 9leté dívky, kterou se rovněž pokusil znásilnit. Díky tomu, že přiznal vinu, byl nakonec odsouzen k pouhým 16 měsícům ve vězení. Na svobodu byl propuštěn v lednu 1972. Po svém propuštění si změnil jméno na Andre Rand, i když nikdo netuší, proč si vybral právě toto jméno. Během příštích několika let byl ještě třikrát zatčen za menší přestupky.

V roce 1972 Rand pracuje jako natěrač v jednom z domů na Staten Islandu. Těsně po jeho nástupu zmizí jedna z obyvatelek domu, malá holčička jménem Alice Pereirová (5 let). Toho dne si hrála se svým bratrem ve vstupní hale domu. Bratr ji na chvíli nechal samotnou a když se poté vrátil, Alice byla pryč. Kvůli své minulosti se mezi podezřelé dostal i Rand, ale kvůli nedostatku důkazů jej policie nemohla z ničeho obvinit. Malou Alice se nikdy nepodařilo najít.

V červenci 1981 se Holly Ann Hughesová (9 let) nevrátila domů z nákupu. Podle její kamarádky nastoupila do Volkswagenu řízeného Randem. Rovněž několik svědků uvedlo, že vidělo Holly ve společnosti Randa. Rand byl znovu předveden k výslechu, ale opět chyběl dostatek důkazů pro jeho obvinění. I Holly je pohřešována dodnes.

9. ledna 1983 nabral Rand do své dodávky 11 dětí před školou ve West Brightonu a vzal je na pětihodinový výlet do Newarku. Po cestě jim několikrát koupil jídlo. V Newarku je pak odvezl na mezinárodní letiště, kde zbytek dne sledovali odlety a přílety letadel. Žádnému z dětí se naštěstí nic nestalo, ale i tak byl Rand na konci dne zatčen. Za tento výlet byl odměněn 10 měsíci ve vězení. Propuštěn byl však již v srpnu 1983.

14. srpna 1983 zmizí Tiahease Jacksonová (10 let), když se nevrátí z nákupu, na který ji poslala její matka. Naposledy byla viděna, jak opouští motel na Staten Islandu. To vše pouhých 12 dní po Randově propuštění. I tentokrát je předveden k výslechu, výsledek je však stejný: chybějí důkazy. I tato dívka nebyla nikdy nalezena.

V roce 1984 zmizí na Staten Islandu Hank Gafforio. Tomu je sice 21 let, ale mentálně je na úrovni malého dítěte (měl IQ kolem 70). Objevilo se několik svědků, kteří Hanka viděli, jak ráno snídal v restauraci. Společnost mu dělal Rand. To bylo naposledy, kdy byl Hank viděn. Ani v roce 2020 není situace jiná, Hank Gafforio je pohřešován i dnes.

9. července 1987 zmizí ze svého domu Jennifer Schweigerová (12 let), která trpěla Downovým syndromem. I tato dívka byla viděna ve společnosti Randa. Tělo této dívky je nakonec nalezeno zakopané v mělkém hrobě na pozemku v té době již nepoužívané státní školy ve Willowbrook, kde dříve Rand pracoval. Podrobnosti o dívčině smrti nejsou známé, jisté je však jedno, Její tělíčko bylo zakopané jen pár metrů od místa, kde tehdy Rand přespával (postavil si na školním pozemku vlastní přístřešek). Tentokrát byl již Rand zatčen a v srpnu i obviněn z únosu a vraždy Jennifer Schweigerové.

Porota nakonec dospěla k závěru, že neexistuje dostatek důkazů, které by usvědčily Randa z vraždy Jennifer, a tak byl tohoto obvinění zproštěn. Rand byl ovšem odosuzen k 25 letům ve vězení za její únos. V roce 2004 byl obviněn i z únosu Holly Hughesové v roce 1981. I v tomto případě byl uznán vinným a v říjnu 2004 byl odsouzen k dalším 25 letům ve vězení. Andre Rand bude moci o podmínečné propuštění požádat v roce 2037, kdy mu bude 93 let.

Nikdo z policistů a vyšetřovatelů nepochybuje o tom, že Rand měl prsty i ve zmizení ostatních pohřešovaných a že je s největší pravděpodobností rovněž zavraždil. Jistotu však zřejmě nikdy mít nebudeme. Veřejnost mezitím přišla s divokými spekulacemi o tom, že Rand je ve skutečnosti satanista, který děti obětoval ďáblu. Další teorie z lidu mluví o tom, že Rand byl ve skutečnosti jen jedním z několika pachatelů a že děti prodal komunitě bezdomovců, kteří žijí v kanalizačních tunelech pod Staten Islandem...

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1061535
Měsíc: 12182
Den: 502