Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dimitris Vakrinos

article preview

(Řecko)

 

Životopis

Dimitris Vakrinos se narodil v roce 1961 do chudé farmářské rodiny. Se svou matkou a sourozenci měl vcelku normální vztah, mnohem horší to bylo s jeho otcem. Ten ho několikrát pod vlivem alkoholu pohlavně zneužil. Právě tato zkušenost měla pravděpodobně na svědomí Vakrinosův nedostatek sebedůvěry. V podstatě nikdy nebyl schopen řešit spor normálním způsobem. Vždy buďto odešel nebo spor řešil násilím. Ve škole byl považován za samotáře, který se společnosti spíše stranil. Jeho školní prospěch byl veskrze průměrný. Od svých 13 let střídavě bydlel u rodinných přátel v Aténách. Vyučil se jako svářeč na průmyslové škole, načež pracoval v loděnicích společnosti Elefsis. V roce 1990 se poprvé oženil. Rozvod následoval o pouhých 14 měsíců později. Své bývalé manželce se pak chtěl pomstít tím, že se snažil podpálit dům jejího otce, což se mu naštěstí nepodařilo. Od roku 1992 se začal živit jako taxikář. V roce 1996 se podruhé oženil a přestěhoval se do aténského předměstí Moschato. Během několika následujících let spáchal několik krádeží v supermarketech nebo na čerpacích stanicích. Dost často tomu předcházela hádka s někým ze zaměstnanců.

 

Série zločinů

6. srpna 1987 - vražda Panayiotise Gagliase (43 let). Tento muž nějakou dobu přespával u Vakrinose. Jednoho dne mu Vakrinos ukradl brokovnici. Když to Gaglias zjistil, řekl mu, že to oznámí na policii. Když šel potom spát, Vakrinos ho několikrát udeřil železnou tyčí. Pak jeho tělo naložil do auta a vyhodil ho u dálnice.

14. března 1993 - tohoto večera si Vakrinos vyšel na večerní procházku. Když slyšel, že si dvojice mladíků dělá legraci z jakéhosi páru, který stál opodál, vytáhl pistoli a začal po mladících pálit. Andrea Syrus (18 let) a Theodoros Bitoulas (16 let) sice útok přežili, ale skončili v nemocnici s těžkými zraněními.

19. listopadu 1993 - vražda Anastasie Simitziové (28 let). Když Anastasia nastoupila do taxíku, Vakrinos jí navrhl, že ji pozve do baru. Žena souhlasila. Když pak ale chtěla odvést domů, Vakrinos ji začal obtěžovat. Anastasia ho odmítla, načež ji Vakrinos odvezl do opouštěné oblasti blízko Mandry. Tam ji polil benzínem a zaživa ji upálil.

9. ledna 1994 - vražda Theodorose Andreadise (35 let). Tento muž byl také taxikář. Vakrinos se s ním jednou pohádal kvůli parkování. Zatímco Andreadis na spor dávno zapomněl, Vakrinos se rozhodl pomstít se mu. Přestrojil se za klienta a nastoupil do Andreadisova taxíku s tím, že chce zavést do Korintu. Už po prvním kilometru ale řekl, že potřebuje zastavit. Když auto zastavilo, Vakrinos vytáhl pistoli a Andreadise zastřelil. Pak ho okradl o hodinky a s jeho taxíkem dojel do Eleusisu, kde auto zapálil.

10. prosince 1995 - této noci se Vakrinos pokusil vykrást auto jedné ženy. Dva kolemjdoucí muži se pokusili mu v tom zabránit, Vakrinos na ně ovšem vytáhl pistoli a začal střílet. Vassilis Doula (23 let) vyvázl jen s lehkým zraněním, zatímco George Caucas (23 let) utrpěl vážné zranění jehož následkem je nadosmrti odkázán na invalidní vozík.

21. prosince 1995 - vraždy Kostase (21 let) a Antonise (20 let) Spyropoulosových. Vakrinos prodal Kostasovi své ojeté auto. Druhý den se však rozhodl, že si auto ukradne zpět. Oba bratři ho vyrušili při činu, proto Vakrinos nasedl do auta a odjel. Netušil ale, že ho bratři pronásledují. Když pak zastavil na čerpací stanici, oba muži k němu přistoupili a žádali vysvětlení. Místo toho na ně začal Vakrinos střílet ze dvou pistolí. Oba bratři byli na místě mrtví.

31. května 1996 - tento večer se Vakrinos vehementně dobýval do domu rodiny Agiannidisových, aby si vyřešil jakýsi spor s jejich synem. Rodina zavolala policii, před kterou se Vakrinos skryl ve sklepě sousedova domu. Po příjezdu policie začal na policisty střílet, pak využil nastalého zmatku a utekl. Oba policisté, Grigoris Mammos (51 let) a Christos Georgantopoulos (24 let) vyvázli s lehkými poraněními.

 

Zatčení

Po téměř ročním pátrání byl 9. dubna 1997 Vakrinos dopaden a umístěn do věznice Korydallos. Soudu se ovšem nedočkal. Už 12. května 1997 spáchal Dimitris Vakrinos sebevraždu. Oběsil se ve vězeňských sprchách na tkaničkách od bot, které přivázal ke sprchové hlavici.

 

Zdroje: wikipedia.org, The Athens News Agency

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1050300
Měsíc: 16552
Den: 456