Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jane Quinnová

article preview

(USA, Kanada)

 

Případ této severoamerické "černé vdovy" z počátku 20. století lze opravdu bez nadsázky nazvat případem ztraceným v čase. Zdrojů informujícím o tomto případu je velmi málo a hlavně se zásadně rozcházejí v některých důležitých faktech. Je tedy téměř nemožné zjistit pravdu...

Teď k některým faktům:

Quinnová se 23. října 1883 vdává za Kanaďana Johna McDonalda. Ten 23. září 1901 umírá na následky své závislosti na alkoholu.

Jejím druhým manželem se 28. října 1901 stává Warren Thorpe. Ten je nalezen zastřelený ve své posteli 13. června 1903. Quinnová všem tvrdí, že jejího manžela zastřelil zloděj, který se vloupal do jejich domu. K jeho smrti došlo jen několik okamžiků poté, co Warren přepsal veškerý svůj majetek na svého syna.

Krátce nato se Quinnová vdává potřetí, a to za Johna M. Quinna (někde se uvádí jméno John Miller, jinde je takto jmenován jejich tehdejší podnájemník). 2. listopadu 1911 je však i on zastřelen zlodějem ve své posteli v jejich domě v Chicagu. Stejně jako v případě smrti svého druhého manžela, získává Quinnová nemalé peníze z jeho životního pojištění.

Policii samozřejmě neuniklo, že již třetí manžel Quinnové zemřel za ne úplně obvyklých okolností a po krátkém vyšetřování byla čerstvá vdova zatčena (pravděpodobně se tak stalo mezi 10. a 15. listopadem 1911). Revolver, kterým byl zastřelen její třetí manžel, byl nalezen v koupelně zabalený do ručníku, který údajně do koupelny přinesla sama Quinnová. Šlo o zbraň, která byla asi týden před vraždou ukradena jejich podnájemníkovi.

Bohužel, u všech ostatních informací se zdroje rozcházejí. A to se týká i samotného rozsudku vyneseného nad Quinnovou. Podle většiny zdrojů byly důkazy proti ní natolik silné, že byla velmi rychle odsouzena na doživotí. Někdy je uváděno, že jí při vraždách pomáhala její dcera. Jinde se zase mluví o tom, že Quinnová ještě mnohem dříve zavraždila i svou matku. Jeden ze zdrojů ale tvrdí, že důkazy proti Quinnové byly jen nepřímé a že Jane Quinnová byla nakonec v plném rozsahu osvobozena...

 

Zdroje: unknownmisandry.blogspot.com, crimezzz.net

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1049941
Měsíc: 16671
Den: 358