Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeff Davis 8

article preview

(USA)

 

20. května 2005 bylo v řece poblíž města Jennings v Louisianě nalezeno tělo prostitutky Loretty Lewisové (28 let). Byl to pouhý začátek série vražd známé jako "Jeff Davis 8" (obětí bylo 8 a všechna těla byla nalezena v nejbližším okolí farnosti Jeffersona Davise v Louisianě). I dalšími oběťmi se staly místní prostitutky, jmenovitě se jednalo o Ernestine Marii Daniels Pattersonovou (30 let), Kristen Gary Lopezovou (21 let), Whitnei Duboisovou (26 let), Laconii Brownovou (23 let), Crystal Shay Benoit Zenovou (24 let), Brittney Garyovou (17 let) a Necole Guilloryovou (26 let). Většina těl byla nalezena v řece či nedalekém močálu. K nálezu posledního těla došlo v roce 2009.

Ernestine Pattersonová a Laconia Brownová měly podříznutá hrdla, ostatní těla byla nalezena v pokročilém stádiu rozkladu a proto nemohla být stanovena přesná příčina smrti. Podle názoru patologa byly tyto ženy s největší pravděpodobností uškrceny. Všechny oběti se znaly (Kristen Lopezová a Brittney Garyová byly dokonce sestřenice) a všechny se potýkaly s drogovou závislostí.

Pachatele těchto vražd se nikdy nepodařilo dopadnout, ale novináři Ethanu Brownovi se podařilo vypátrat několik velice podezřelých spojitostí. Tou první je fakt, že všechny oběti byly policejními informátory. Příbuzní obětí uvedli, že některé ze zavražděných žen se jim před svou smrtí svěřily, že mají strach o svůj život. Většina z těchto příbuzných je přesvědčena, že tyto ženy byly zavražděny proto, že byly svědky korupce na místním policejním oddělení.

Brownovi se podařilo zjistit, že policejní sbor ve městě Jennings funguje trošku "jinak" než jinde na světě. Z policejní stanice podezřele často mizí důkazy, a to včetně peněz, drog či zbraní. V říjnu 2003 osm policistek zažalovalo své kolegy kvůli sexuálnímu obtěžování. Uvedly, že jejich mužští kolegové je odmítali oslovovat jmény, namísto toho je titulovali jako "lízačky kund". V několika případech byla některá z policistek násilím přinucena k orálnímu sexu. Jedna z nyní již bývalých strážkyň pořádku uvedla, že jeden z jejích kolegů ji dokonce ohrožoval nožem. Jeden z policistů byl pro změnu zadržen s více než 380 gramy kokainu, které ukradl z policejní stanice. Některé z těchto případů nebyly nikdy řešeny, u jiných soudní proces nadále probíhá.

Brownovi se rovněž ozval bývalý policista jménem Jesse Ewing, který uvedl, že již v roce 2007 vyslýchal 2 vězeňkyně, které nezávisle na sobě uvedly, že za vraždami prostitutek stojí zkorumpovaná policie a muž jménem Frankie Richard, majitel zdejšího striptýzového klubu a drogový dealer. Ten byl mezi místní policií velice oblíbený, koneckonců policisté byli častými hosty jeho podniku. Policie zase často přimhouřila oči nad Richardovými drogovými aktivitami. A měl to být právě on, kdo zavraždil všech 8 žen, a to na příkaz místní policie. S vraždami mu měla pomáhat jeho neteř Hannah Connorová. Většina žen byla nejprve surově zbita Richardem, načež je Connorová utopila v řece. Policie pak měla Richardovi pomoci zbavit se důkazů, včetně jeho auta, na kterém byly údajně zřetelné stopy krve. Prodej tohoto auta zprostředkoval místní šerif.

Je faktem, že poté, co Ewing vyslechl tyto dvě ženy, byli Richard s Connorovou zatčeni. Oba byli obviněni z vraždy Whitnei Duboisové. Ještě než vůbec mohlo dojít k soudu, začaly se opět ztrácet důkazy z policejní stanice. Několik policistů rovněž poskytlo oběma obviněným alibi na noc vraždy. Nikoho nezarazil fakt, že každý z nich vypovídal něco jiného. Nakonec začali svou výpověď měnit i obě vězeňkyně. Soud proto dopadl přesně podle očekávání. Richard a Connorová byli kvůli nedostatku důkazů zproštěni všech obvinění. Potrestán tak byl nakonec pouze Ewing, který na svědectví vězeňkyň upozornil své nadřízené. Okamžitě byl propuštěn od policie a i v dnešní době má problém sehnat si práci.

V roce 2009 byl Richard znovu zatčen. Tentokrát za sérii domovních loupeží napříč celým městem. Během domovní prohlídky u něj byly nalezeny ukradené šperky, zbraně a několik vzácných mincí. A i tentokrát vše dopadlo naprosto stejně. Ještě před začátkem soudního procesu z policejní stanice zmizely veškeré důkazy proti Richardovi. Ten tak musel být opět propuštěn.

A jaký měla mít policie důvod k tomu, aby se zbavila všech 8 prostitutek? 19. dubna 2005 byl během policejního zásahu v drogovém doupěti zastřelen drogový dealer Leonard Crochet. Hned několik svědků uvedlo, že Crochet nebyl ozbrojen. I přesto soud nakonec rozhodl, že ze strany policistů nedošlo k pochybení. Ptáte se, kdo byli oni svědci? Ano, hádáte správně, byly to přesně ty ženy, které byly během několika následujících let postupně zavražděny. Policisté si byli dobře vědomi toho, že tyto ženy znají pravdu a hrozilo nebezpečí, že s těmito informacemi půjdou do novin. Proto tímto úkolem pověřili Richarda, o kterém věděli, že se neštítí jakéhokoliv násilí.

Pak je tu také smrt Alvina Lewise, přítele jedné z obětí. Ten se několika svým přátelům svěřil, že je velice blízko tomu, aby vypátral vraha své přítelkyně. O pár týdnů později byl Alvin nalezen ubodán ve svém bytě. Jeho vraždu se nikdy nepodařilo vyřešit. Muž jménem Russell Carrier se přihlásil na policii, protože těsně po poslední vraždě viděl několik mužů nedaleko místa, kde bylo nalezeno tělo Necole Guilloryové. Pouhých pár dnů poté byl Russell za poněkud podivných okolností přejet vlakem. Jeho smrt byla prohlášena za nehodu.

Když Brown zveřejnil tyto informace, šerif města Jennings nařídil, aby všem členům policejního sboru byly odebrány vzorky DNA, které byly následně porovnány se vzorky nalezenými na tělech obětí. Chtěl tím veřejnosti dokázat, že policejní sbor s těmito vraždami nemá nic společného. Vzhledem k tomu, že výsledky testů nebyly do dnešních dní zveřejněny, dosáhl spíše pravého opaku.

Na závěr ještě dodám, že v souvislosti s vraždou Ernestine Pattersonové byli nakonec zatčeni dva místní muži - Byron Chad Jones a Lawrence Nixon. I oni však museli být kvůli nedostatku důkazů propuštěni. Ukázalo se totiž, že policisté jaksi "zapomněli" prohledat místo nálezu těla. K prohlídce došlo až 15 měsíců poté. Je jasné, že všechny důkazy byly v té době již dávno zničeny. Těžko říct, zda má police něco společného s vraždami 8 žen ve městě Jennings. Ale minimálně při jejich vyšetřování odvedla opravdu prachmizernou práci...

 

Zdroje: wikipedia.org, medium.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1049958
Měsíc: 16662
Den: 361