Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michel Peiry

article preview

"Sadista z Romontu"

(USA, Francie, Švýcarsko, Chorvatsko, Itálie)

 

Peiry se narodil 28. února 1959 ve švýcarském městě Romont. Jeho dětství rozhodně nebylo šťastné. Zásluhu na tom měl především jeho tyranský otec, který Peiryho často bil, aniž by k tomu měl sebemenší důvod. Během dospívání Peiry trpěl častými psychickými problémy a depresemi. Zejména měl velký problém s přiznáním své homosexuality. Právě kvůli své sexuální orientaci sám sebou opovrhoval. Později se u něj dostavily násilné fantazie. Peiry po svém zatčení přiznal, že s nimi po nějakou dobu bojoval, ale když je přijal, stalo se pro něj násilí nerozlučně spjaté se sexem. Navenek vedl Peiry normální život, byl oblíbený mezi svými přáteli či spolupracovníky a vedl poměrně bohatý společenský život. I přes to se z něj stal nejhorší švýcarský sériový vrah od druhé světové války.

Peiryho oběťmi se stávali výhradně muži (až na jedinou výjimku). Jeho modus operandi bylo téměř pokaždé stejné. Během svých cest po Evropě bral do svého auta mladé stopaře, které později svázal, znásilnil a nakonec ubil kladivem či kamenem. Pak jejich těla zapálil, aby po sobě zahladil stopy.

Svou první vraždu spáchal 1. září 1981 během své cesty po USA. Obětí se stal mladý Kanaďan jménem Sylvestre. Peiry se k jeho vraždě nejprve přiznal, pak své přiznání odvolal a nakonec se znovu doznal. To se opakovalo prakticky u všech jeho vražd.

4. února 1984 Peiry zavraždil mladíka jménem Frédéric. K této vraždě došlo poblíž francouzského města Annecy. V červnu 1985 Peiry zavraždil v Saintes-Maries-de-la-Mer svou jedinou ženskou oběť, jejíž křestní jméno bylo Anne-Laure (nebo Anne-Fleur). 7. května 1986 Peiry poprvé udeřil ve svém rodném Švýcarsku, kdy poblíž městečka Albinen zavraždil mladíka jménem Cédric.

V červenci 1986 Peiry navštívil tehdejší Jugoslávii. Poblíž města Rijeka (dnes Chorvatsko) zavraždil mladíka jménem Silvio. I k této vraždě se nejprve doznal a pak své přiznání odvolal. Po svém návratu do Švýcarska spáchal další vraždu v Kantonu Ticino. V noci ze 14. na 15. srpna 1986 se jeho obětí stal stopař Fabio Vanetti.

V listopadu 1986 se podařilo mladíkovi jménem Yves Ath přežít setkání s brutálním vrahem. Byl sice znásilněn a surově zbit, ale stal se první přeživší obětí. Peiry na něj zaútočil v okolí švýcarského města Neuchâtel. V březnu 1987 to stejné štěstí neměl mladík jménem Vincent, jehož ohořelé tělo bylo nalezeno pohozené u silnice.

16. dubna 1987 Peiry spáchal další vraždu, tentokrát v Itálii. Jeho obětí se stal mladý Francouz, jehož tělo bylo nalezeno poblíž města Como. I tentokrát platí, že Peiry se k této vraždě přiznal jen proto, aby své přiznání později odvolal. 24. dubna 1987 Peiry napadl mladíka jménem Thomas. Tomu se však naštěstí podařilo přežít.

Peiry byl zatčen 1. května 1987 ve švýcarském Bernu. Jak již bylo řečeno, během výslechů se ke svým vraždám střídavě přiznával a následně svá přiznání odvolával. Soudní proces se protáhl až do 31. října 1989, kdy byl Peiry odsouzen na doživotí. Počet jeho obětí je dodnes nejasný. Minimálně spáchal 5 vražd, počet jeho obětí však může být i více než dvojnásobný. V letech 2002 a 2009 Peiry požádal o podmínečné propuštění, bylo však vždy zamítnuto. Proto i nadále zůstává ve vězení, kde si odpykává svůj trest.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 18
Celkem: 1058559
Měsíc: 12592
Den: 672