Jdi na obsah Jdi na menu
 


Phillip Carl Jablonski

article preview

(USA)

 

Phillip Carl Jablonski se narodil 3. ledna 1946. Jeho otec byl silný alkoholik, který týral a sexuálně obtěžoval v podstatě celou svou rodinu. Jinak o jeho dětství zdroje mlčí. V roce 1966 vstoupil do armády a byl poslán do zámoří. V roce 1968 byl převelen zpět do Států. Ve stejném roce se oženil s Alice McGowanovou, se kterou se poprvé setkal už na střední škole. Manželé se přestěhovali do Texasu, kde se poprvé Jablonski začal projevovat jako násilník. Během sexu se několikrát pokusil svou manželku udusit polštářem. Občas se mu podařilo přivodit Alice bezvědomí. Následný sex s nehybným tělem u něj vyvolával silné vzrušení. Není divu, že manželství vydrželo jen pár měsíců. Už v listopadu 1968 se Jablonski seznamuje s Jane Sandersovou, kterou hned na první schůzce znásilní. Jane nejenže znásilnění nenahlásí na policii, ale když zjistí, že je těhotná, tak se k Jablonskimu nastěhuje. V červenci 1969 Jablonski opouští armádu a společně s Jane se stěhuje do Kalifornie. I tentokrát se Jablonski chová násilně. Když ho jednou během sexu Jane poprosí aby přestal, protože ji to bolí, Jablonski vytáhne pistoli a řekne jí, že jestli nezmlkne, tak ji zastřelí. Pak ji udeří zbraní do hlavy a Jane upadne do bezvědomí. Nato ji znásilní. V roce 1972 Jane od Jablonskiho definitivně odchází.

Na konci roku 1972 se Jablonski vloupá do domu jedné své známé, kde ji nožem přinutí k sexu přímo před jejím dítětem. Žena pak uteče k sousedům a zavolá policii. Jablonski je zatčen a uvězněn za znásilnění. Po propuštění se Jablonski podruhé žení, jeho manželkou se stává Linda Kimballová, se kterou se poprvé setkal v únoru 1977. V srpnu následovala svatba a v prosinci téhož roku se jim narodila dcera. 6. července 1978 se Jablonski vloupá do domu Lindiny matky Isobel Pahlsové, která bydlela ve stejné ulici. Probudí ji a řekne jí: "Chtěl jsem tě znásilnit, ale když se ti podívám do obličeje, tak vidím Lindu. Mohla bys mě chytit za ruku a popovídat si?" Isobel sice souhlasí, ale v nestřeženém okamžiku uteče k sousedům. Bohužel nezavolá policii. Pár dní na to Linda i s dcerou Jablonskiho opouští a stěhuje se ke své matce. 16. července přijde do Jablonskiho domu, aby si vyzvedla oblečení pro dcerku. V podstatě hned mezi dveřmi na ni Jablonski zaútočí a začne ji bít vším, co má po ruce. Pak jí zasadí několik bodných ran nožem. Poté těžce krvácející Lindu uškrtí. Jablonski je zatčen o 11 dní později.

Během výkonu trestu si Jablonski podal inzerát do novin. Ozvala se mu Carol Spadoniová, se kterou se oženil ve vězení v roce 1982. V roce 1985 se během návštěv pokusí tkaničkou od bot uškrtit svou vlastní matku. I přesto je nakonec po 12 letech v roce 1990 propuštěn na podmínku za dobré chování. Už 22. dubna 1991 Jablonski spáchá svou další vraždu. Jeho obětí se stane Fathyma Vannová (38 let). Její nahé tělo je nalezeno v kalifornské poušti. Jablonski ji střelil do hlavy a posmrtně ji znásilnil. Pak jí uřízl uši a vydloubl obě oči. Nakonec jí na záda nožem vyřezal nápis "Miluju Ježíše".

I manželství s Carol (46 let) dopadne tím nejhorším možným způsobem. 23. dubna 1991 jdou společně navštívit její matku Evu Petersonovou (72 let). Během návštěvy Jablonski svou manželku postřelí. Pak jí lepící páskou zalepí ústa a donutí ji, aby se dívala jak znásilňuje její matku. Tu pak zastřelí a Carol ubodá nožem. Po Jablonskim je okamžitě vyhlášeno pátrání. Bohužel si na své konto připíše ještě jednu oběť. 27. dubna 1991 se jí stane Margie Rogersová (58 let). Jablonski se pokusí vykrást její obchod v Grand County v Utahu. Paní Rogersová ho však při loupeži překvapí. Jablonski ji dvakrát střelí do hlavy a pak ji posmrtně znásilní.

Jablonski je konečně dopaden den po vraždě paní Rogersové, 28. dubna 1991 v Kansasu. Soudní proces se nakonec protáhl na 3 roky. V roce 1994 byl za všechny své vraždy odsouzen k trestu smrti. Po několika odvoláních mu byl v lednu 2006 trest definitivně potvrzen. I tak se Phillip Carl Jablonski popravy nedožil. 27. prosince 2019 zemřel ve své cele ve vězení v San Quentinu. Bylo mu 73 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, Metropolitan News - Enterprise

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 1
Celkem: 1058963
Měsíc: 12635
Den: 584