Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quincy Jovan Allen

article preview

"Podivín"

(USA)

 

Quincy Jovan Allen se narodil 7. listopadu 1979 v Columbii v Jižní Karolíně. Podle svých vlastních slov byl už od raného dětství velice často bit oběma rodiči. Velmi brzy začal mít problémy se zákonem, několikrát se kvůli krádežím dostal do vězení. Hned šestkrát byl hospitalizován v psychiatrické léčebně, kde mu byla, mimo jiné, diagnostikována schizofrenie. Allen byl rovněž fascinován ohněm, několikrát byl přistižen, jak masturbuje nad ohněm, který sám založil.

Ke zřejmě zlomovému okamžiku Allenova života došlo během jeho pobytu ve federální věznici, kde si odpykával trest za krádež auta. Jeden z jeho spoluvězňů jej oslovil s následující nabídkou: "Až budeš venku, tak se mi ozvi. Můžu ti zařídit práci pro mafii. Byl by z tebe dobrý nájemný vrah." Je nanejvýš pravděpodobné, že tento vězeň nebyl v kontaktu s žádnou mafií a že tato nabídka ani nebyla myšlena vážně. Allen jí byl nadšený a rozhodl se, že začne po svém propuštění okamžitě trénovat, aby tuto "práci snů" získal. Jedna z prvních věcí, kterou po znovunabytí svobody udělal, bylo to, že si na černém trhu koupil upilovanou brokovnici.

7. července 2002 - Bezdomovec James White (51 let) v tento den přespával na lavičce ve Finlay Parku v Columbii. Allen ke spícímu bezdomovci přistoupil a začal na něj křičet ty nejhorší urážky. Než se rozespalý muž zmohl na nějakou odpověď, Allen vytáhl svou brokovnici a dvakrát na měj vystřelil. Obě rány zasáhly mužovo rameno. James White začal křičet bolestí, což Allena natolik vyděsilo, že se dal na útěk. Postřelený muž byl poté převezen do nemocnice, kde se ze svých zranění zotavil.

10. července 2002 - Den, kdy Allen spáchal svou první vraždu. Došlo k ní kousek za městem Columbia, u silnice I-77. Obětí se stal Dale Evonne Hall (45 let), kterého Allen dvakrát střelil do hlavy. Poté, co byl Dale mrtev, střelil jej Allen ještě do břicha a do nohy. To vše údajně proto, aby se zlepšil ve střelbě. Allen poté odešel na nedalekou čerpací stanici, kde si koupil kanystr s benzínem. Následně se vrátil na místo činu, polil tělo oběti benzínem a pak jej zapálil.

8. srpna 2002 - Allen v té době pracoval v restauraci "Texas Roadhouse". Jednou z jeho kolegyň byla Tiffany Toddová. Allen se netajil tím, že se mu tato žena líbí a velice často jí dělal nemravné návrhy. V tento den však Tiffany po příchodu do zaměstnání oznámila, že ji její přítel Brian Marquis požádal o ruku. Allen byl bez sebe vzteky a rozhodl se Tiffany pomstít. V odpoledních hodinách se proto pokusil podpálit sukni, kterou měla Tiffany na sobě. Sukně naštěstí nevzplála, Tiffany však byla natolik vyděšená, že zavolala svému snoubenci, aby pro ni přijel. Brian dorazil i s jejich společným kamarádem jménem Jedediah Harr (22 let). Před restaurací mezi nimi a Allenem došlo k hádce. Allen poté odešel do šatny pro zaměstnance. Když se po chvíli vrátil, držel v ruce brokovnici. Namířil na Jedediaha a dvakrát vystřelil. Muž byl na místě mrtev. Brian se dal okamžitě na útěk, těsně následován Allenem. Pronásledovanému se naštěstí podařilo ukrýt se ve svém domě. Allen tedy alespoň podpálil Brianovu verandu. Po tomto útoku byl na Allena vydán zatykač. Ten se ovšem nijak neskrýval a navíc se o pouhý den později se pokusil podpálit domy dalších dvou zaměstnanců restaurace.

12. srpna 2002 - Během přepadení čerpací stanice v Dobsonu v Severní Karolíně Allen zastřelil dva její zaměstnance - Richarda Calvina Hawkse (53 let) a Roberta Shaneho Roushe (29 let).

Allen byl nakonec dopaden 2 dny po své poslední vraždě. Policejní hlídka jej našla, jak spí v odstaveném autě v Mitchell County v Texasu. Svou vinu nijak nepopíral, díky čemuž byl soudem v Severní Karolíně odsouzen na doživotí. Soud v Jižní Karolíně už tak shovívavý nebyl. 20. února 2004 byl Allen uznán vinným ze spáchání 2 vražd a následně byl odsouzen k trestu smrti pomocí smrtící injekce. Allen se proti rozsudku několikrát odvolal, pokaždé však neúspěšně.

Ráno 2. prosince 2009 Allen a další vězeň z cely smrti jménem Mikal Mahdi požádali dozorce Nathana Sassera o dovolení navštívit vězeňské baseballové hřiště. Nathan souhlasil, načež oba vězně doprovodil na místo. Když však dorazili ke hřišti, Allen a jeho společník vytáhli podomácku vyrobené nože a vrhli se na dozorce. Ten utrpěl několik bodných poranění, ale nakonec se mu podařilo ubránit. Posily dorazily zrovna v momentě, kdy se Allen a Mahdi pokoušeli přelézt plot. Oba vězni se odmítali vzdát, a to i přesto, že dozorci použili slzný plyn. Nakonec byli zpacifikováni až poté, co proti nim byly použity gumové projektily.

Nathan Sasser se ze svých zranění zotavil, musel však změnit zaměstnání, protože od té doby trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Allen a Mahdi byli převezeni do vězení s nejvyšší ostrahou a byla jim odepřena práva na využívání vězeňského dvora a kantýny. Stejně tak mají zakázané návštěvy a nesmějí používat telefonní automat. Za svůj pokus o útěk však nakonec nebyli obžalováni. Státní zástupce uvedl, že nemá cenu soudit někoho, kdo už je odsouzen k trestu smrti.

Původní datum Allenovy popravy bylo stanoveno na 8. ledna 2010. Nicméně obhajoba požádala o odklad, čemuž nejvyšší soud v Jižní Karolíně vyhověl. Nové datum popravy zatím nebylo stanoveno. Quincy Jovan Allen tak nadále zůstává v cele smrti.

 

Zdroje: wikipedia.org, murdrepedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1060914
Měsíc: 12113
Den: 468