Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tamara Mitrofanovna Samsonovová

article preview

"Babička rozparovačka"

(Rusko)

 

Tamara Mitrofanovna Samsonovová se narodila 5. února 1947 ve městě Užur v Krasnojarském kraji. Po vystudování střední školy se přestěhovala do Moskvy, kde vystudovala státní lingvistickou univerzitu. Pak následovalo stěhování do Petrohradu, kde se vdala za Alexeje Samsonova. V roce 1971 se manželé přestěhovali do nového paneláku na Dimitrovově ulici číslo 4. Většinu života pak Samsonovová pracovala v Grand Hotelu Europe, kde se starala o turisty. Během svého života byla celkem třikrát hospitalizována na psychiatrii.

V roce 2000 Samsonovová oznamuje policii, že její manžel beze stopy zmizel. Tvrdila, že si pravděpodobně našel jinou ženu a odešel. V dnešní době panuje spíše přesvědčení, že svého manžela zabila, ale s jistotou to říci nemůžeme, protože jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Po manželově zmizení začala Samsonovová pronajímat volný pokoj ve svém bytě. 6. září 2003 jednoho ze svých nájemníků během hádky zavraždila, rozřezala jeho tělo na kousky a ty pak poházela různě po okolí. Jediné, co o této oběti víme je, že šlo o 44letého muže z Norilsku.

V březnu 2015 se Samsonovová seznamuje s Valentinou Nikolajevnou Ulanovovou (79 let). V té době byt Samsonovové procházel rekonstrukcí a jejich společná známá navrhla, že by Samsonovová mohla po dobu rekonstrukce bydlet u Ulanovové. Ta souhlasila a Samsonovová se k ní nastěhovala. Na oplátku pak své přítelkyni pomáhala s domácností. Když však rekonstrukce v jejím bytě skončila, Samsonovová se odmítla odstěhovat. Vztah obou žen se začal postupně zhoršovat a vše vyvrcholilo prudkou hádkou kvůli neumytým hrnkům. Krátce po hádce odjela Samsonovová do města Puškin, kde se jí podařilo přesvědčit lékárníka, aby jí prodal lék Phenazepam, který je jinak pouze na předpis. Cestou zpět koupila bramborový salát Olivier (oblíbené jídlo Ulanovové), přisypala do něj prášky a dala ho nic netušící přítelkyni jako dar na usmířenou. V noci na 24. července 2015 pak našla Ulanovovou ležet bezvládně v kuchyni na podlaze. Samsonovová si rychle připravila pilu a velký kuchyňský nůž a začala tělo ženy porcovat. V tu dobu byla Ulanovová sice v bezvědomí, ale pořád byla naživu. Samsonovová nejprve pilou odřízla její hlavu, pak její tělo přeřízla napůl. Poté už nožem rozřezávala její tělo na menší a menší kousky. Nakonec tělo své oběti na několikrát odnesla ven, kde se ho zbavila. Netušila však, že byla celou dobu natáčena bezpečnostními kamerami...

Rozřezané tělo Valentiny Ulanovové bylo nalezeno 26. července 2015 u rybníka kousek od domu na Dimitrovově ulici 10. Jedině hlava této oběti se nikdy nenašla. Pozornost policie brzy upoutaly záběry z bezpečnostních kamer. Policisté se proto rozhodli Samsonovovou vyslechnout. Když pak 28. července 2015 vešli do bytu kde bydlela, okamžitě si všimli krvavých skvrn v koupelně a navíc koupelnový závěs byl naprosto stejný jako ten, do kterého byly zabaleny některé části těla Ulanovové. Samsonovová byla okamžitě zatčena.

Následně byla podrobena psychiatrickému vyšetření, podle kterého byla velmi nebezpečná pro sebe i své okolí a proto byla až do ukončení vyšetřování umístěna ve specializovaném ústavu. V prosinci 2015 byla poslána na další psychiatrické vyšetření do Kazaně, kde jí byla diagnostikována schizofrenie. Policie objevila deník Samsonovové, který byl psán podivnou směsí ruštiny, angličtiny a němčiny. Kromě běžných zápisků ze života Samsonovové se v něm objevil i tento zápis: "Zabila jsem mého nájemníka Voloďu, pak ho v koupelně rozřezala nožem a části jeho těla dala do plastových pytlů. Ty jsem pak rozházela po okolí." Údajně je v deníku i několik dalších záznamů týkajících se vražd, ale policie odmítla sdělit jejich podrobnosti. V deníku bylo i několik astrologických zápisků a rituálů týkajících se černé magie. Panuje přesvědčení, že Samsonovová své oběti částečně pojídala. Policii a média k tomu vedly fakt, že v některých případech chyběly v tělech obětí plíce. A o Samsonovové bylo všeobecně známo, že právě plíčky byly jejím oblíbeným jídlem. Navíc, podle záběrů z bezpečnostních kamer je evidentní, že hlavu své oběti odnáší v hrnci, což vyšetřovatele vedlo k tomu, že Samsonovová nejprve hlavu Ulanovové uvařila.

Sama Samsonovová nejevila jakoukoliv snahu s policisty spolupracovat a jediné, co celou dobu tvrdila, bylo to, že je vinná. Ale nikdy neuvedla k čemu se konkrétně přiznává. I během soudního procesu se Samsonovová spíše soustředila na své sousedy, kteří přišli k soudu a na přítomné novináře, kterým každou chvíli posílala vzdušné polibky. Když se jí soudce zeptal, zda se chce vyjádřit k obviněním, Samsonovová pouze řekla: "Je tady velké dusno, můžu jít ven?" Tamara Samsonovová byla nakonec uznána vinnou ze tří vražd a byla odsouzena k doživotnímu pobytu v přísně střeženém ústavu v Kazani. Když Samsonovová uslyšela rozsudek, začala se smát a tleskat. Nejmenovaný zdroj z vyšetřování řekl novinářům: "Ta ženská je buďto naprosto geniální nebo je úplně blbá."

Není jisté, kolik vražd Samsonovová spáchala, ale policie ji spojuje minimálně s 11 dalšími vraždami. Skutečný počet obětí se však zřejmě již nikdy nedozvíme.

 

Zdroje: wikipedia.org, Mailonline.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1058147
Měsíc: 12443
Den: 521