Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lyda Catherine Ambroseová

article preview

(USA)

 

Lyda Catherine Ambroseová se narodila v roce 1891. O jejím dětství či dospívání není nic známo. Další zpráva o ní je až z roku 1917, kdy ve městě Keytwsville (stát Missouri) zemřel její snoubenec. Ten o několik dní dříve začal trpět silnými bolestmi břicha. Před svou smrtí ještě stihl uzavřít životní pojistku na 2 500 dolarů. Ty po jeho skonu získala Ambroseová.

Čerstvá vdova se nezdržovala zbytečným truchlením a několik dní po smrti svého snoubence se vdala za jeho bratra. Ten však po 3 měsících rovněž zemřel. I on před smrtí trpěl silnými bolestmi břicha. Bolesti se dostavily těsně poté, co muž uzavřel životní pojištění na 2 500 dolarů. Po jeho smrti byly tyto peníze vyplaceny Ambroseové.

Ambroseová se poté přestěhovala do města Twin Falls v Idahu. Tam začala pracovat jako servírka v jedné z místních restaurací. Netrvalo to dlouho a Ambroseová si svého zaměstnavatele omotala kolem prstu. Relativně brzy, přesněji 10. června 1918, se za něj dokonce provdala. Po velmi krátké době se však z Ambroseové opět stala vdova. Její druhý manžel zemřel několik dní poté, co si začal stěžovat na bolesti žaludku. Lékař tyto bolesti připisoval žaludečním vředům, se kterými měl muž dlouhodobé potíže. Ambroseová však měla tentokrát smůlu, protože její zesnulý manžel nestihl uzavřít životní pojištění (i když jí tvrdil, že tak učinil).

Ambroseová se poté znovu provdala. O 3 měsíce později však zemřel i její třetí manžel. Tentokrát však Ambroseová neodešla s prázdnou. Po manželově smrti vyinkasovala 10 000 dolarů z jeho životní pojistky.

V říjnu 1920 se Ambroseová vdává počtvrté a naposled. Už 20. listopadu téhož roku umírá i její čtvrtý manžel. Ambroseová jeho smrtí získala 12 000 dolarů.

Tolik úmrtí muselo dříve či později přitáhnout pozornost policie. A tak se také stalo. V prosinci 1920 byla u Ambroseové nařízena domovní prohlídka. Během ní policisté nalezli velké množství arzenových mucholapek. Podezření vyšetřovatelů tím ještě zesílilo. Byla exhumována těla všech 5 mužů, kteří během několika posledních let zemřeli a měli nějaký vztah k Ambroseové. Ve všech tělech bylo nalezeno velké množství arzeniku. Ambroseová byla okamžitě zatčena.

Během soudního procesu několik znalců uvedlo, že Ambroseová všechny muže otrávila arzenikem, který získávala z mucholapek. Soud poté uznal Ambroseovou vinnou z 5 vražd, načež ji odsoudil k doživotnímu vězení.

4. května 1931 se Ambroseové podařilo z vězení utéct. Na svobodě zůstala až do roku 1932, kdy byla opětovně dopadena v Kansas City. Není bez zajímavosti, že v době tohoto zatčení byla opět zasnoubena. Lyda Catherine Ambroseová byla znovu převezena do vězení v Idahu, kde nakonec zemřela stářím. Datum jejího úmrtí není známo.

 

Zdroj: murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1060166
Měsíc: 12146
Den: 317