Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marc Vincent Sappington

article preview

"Upír z Kansas City"

(USA)

 

Životopis

Sappington se narodil 9. února 1978 v jedné z chudinských čtvrtí Kansas City (stát Kansas). Jeho otec opustil rodinu ještě před Sappingtonovým narozením a Marc svého otce nikdy nepoznal. Vše se mu pokoušela vynahradit jeho matka, která byla nucena pracovat ve více zaměstnáních, aby syna vůbec uživila. Ze všech sil se snažila vychovat ze svého syna dobrého člověka, zejména dbala na to, aby Sappington vyrostl ve víře v Boha. Nejprve to vypadalo, že je vše na dobré cestě, protože Sappington začal zpíval v kostelním sboru a držel se stranou od svých vrstevníků, kteří se potloukali po ulicích a stávali se členy různých gangů. Ve škole byl Sappington průměrným studentem, díky svému šarmu, bystrosti a schopnosti mluvit s lidmi, byl oblíbený jak u spolužáků, tak i u učitelů. Ve svém okolí byl také známý jako velký vtipálek.

Během dospívání se však hodně věcí změnilo. Bohužel k horšímu. Sappington se začal poflakovat po ulicích s ostatními vrstevníky a dokonce si vytvořil návyk na PCP (andělský prach). V této době měl také několik menších opletaček se zákonem. Jeho nerozlučným parťákem se stal mladík jménem Armando Gaitan, rádoby gangster, který snil o tom, že se jednou stane králem ulice.

 

Série vražd

16. března 2001 - Sappingtonovi s Gaitanem se toho dne dostala do ruky útočná puška (nikde není uvedeno, jak se k ní dostali). Konečně se cítili jako králové ulic, konečně si mohli zjednat respekt. Rozhodli se, že svou novou hračku vyzkoušejí. Na ulici si vyhlédli náhodného chodce, Sappington na něj namířil zbraň a Gaitan po muži požadoval peníze a všechny cennosti. Oním mužem byl David Mashak. Ze strachu oběma útočníkům odevzdal své peníze a hodinky. Život mu to však nezachránilo. Sappington zmáčkl spoušť a David se skácel mrtvý k zemi. Sám Sappington nikdy nebyl schopen vysvětlit, proč tehdy vlastně vystřelil, jelikož mladíci chtěli muže jen okrást. Po vraždě se Sappington a Gaitan rozdělili. Zatímco Sappington zůstal v Kansas City, Gaitan utekl do Texasu, kde byl po pár dnech zatčen. Velice dlouho však odmítal prozradit, kdo Davida Mashaka zastřelil.

Těsně po spáchání své první vraždy začal Sappington slýchat hlasy ve své hlavě, které mu přikazovaly vraždit. Po pár dnech se vše ještě zhoršilo, protože hlasy po Sappingtonovi začaly chtít, aby pil lidskou krev a jedl lidské maso. Sappington se nejprve pokoušel vzdorovat, když mu však hlasy pohrozily, že ho zabijí, rozhodl se je poslechnout. Výběr oběti byl na něm, hlasům bylo jedno, čí krev bude prolita.

7. dubna 2001 - Sappingtonovi se podařilo najít vhodnou oběť. Stal se jí jeho dlouholetý kamarád Terry T. Green (25 let), který toho dne přišel k Sappingtonovi na návštěvu. Ten Terryho pozval do svého pokoje v suterénu, kde na něj zaútočil loveckým nožem. Když jeho kamarád umíral, Sappington si k němu klekl a začal hltat krev, která se řinula z čerstvých ran. V tu chvíli však Sappington uslyšel hluk. Hlasy mu nařídily, aby se okamžitě zbavil těla. Odtáhl proto Terryho tělo do matčina auta a odjel do Kansas City v Missouri (nezaměňovat s Kansas City v Kansasu).  Zde Terryho tělo vyhodil na parkovišti před nočním klubem, kam společně často chodili.

10. dubna 2001 - Další obětí se stal Michael Weaver (22 let). I jeho Sappington dlouhá léta znal. Toho dne na Michaela narazil, když seděl na schodech před svým domem. Sappington mu navrhl, že by se mohli společně projet v Michaelově autě. Michael souhlasil. Daleko však nedojeli. Pouhé tři bloky od Michaelova domu na něj Sappington zaútočil nožem. Poté znovu ochutnal krev umírající oběti. Měl však strach, že by ho mohl někdo vidět a proto raději nechal svého kamaráda vykrvácet na zadním sedadle, vystoupil z auta a šel pěšky domů.

Ten den však Sappington zavraždil ještě jednou. Během cesty domů totiž potkal Altona Browna (16 let), mladíka, který Sappingtona bezmezně obdivoval a snažil se jej ve všem napodobovat. Když ho Sappington pozval do matčina domu, Alton byl nadšený. Jakmile vešli do domu, Sappington sundal ze zdi brokovnici a Altona bez milosti zastřelil. Tentokrát měl spoustu času a mohl nerušeně pít krev své oběti. Hlasy však chtěly, aby ochutnal lidské maso. Sappington proto mačetou rozsekal Altonovo tělo na malé kousky. Pak snědl kus syrového masa z jeho nohy. Následně zbytky jeho těla naházel do igelitového pytle, který odtáhl do svého pokoje v suterénu. Poté odešel z domu.

 

Zatčení a soud

Pár hodin po této vraždě dorazila domů i Sappingtonova matka. Nemohla si nevšimnout krvavých skvrn na podlaze, ani toho, že se krvavá stopa táhne do synova pokoje v suterénu. Když sestoupila ze schodů, uviděla ledabyle zavázaný igelitový pytel, ze kterého vyčuhovaly kusy lidského těla. Rozhodla se okamžitě zavolat policii.

Policisté na Sappingtona narazili ještě tentýž den, když se procházel po ulici. Když Sappington uviděl policisty, nastoupil do auta, které právě stálo na křižovatce, donutil řidičku přesednout si na sedadlo spolujezdce a pokusil se policii ujet. Po krátké honičce byl však nucen zastavit. Když vystoupil z auta, byl okamžitě zatčen. Ženě se naštěstí nic nestalo.

U výslechu nejprve Sappington odmítal odpovídat na jakékoliv otázky. Po pár hodinách však přece jen začal vypovídat a přiznal se ke všem svým vraždám. Pouze k vraždě Davida Mashaka se nehlásil. Policie se proto rozhodla přitlačit na jeho parťáka Gaitana, který stále odmítal prozradit, kdo Davida zastřelil. Když mu však policisté sdělili z jakých vražd je Sappington obviněn, Gaitan se rozhodl mluvit. Kdyby totiž odmítal vypovídat, už by nechránil kamaráda z ulice, ale vyšinutého psychopata. Tak to alespoň chápal Gaitan.

Psychiatři Sappingtona diagnostikovali jako schizofrenika. I proto nakonec žaloba nepožadovala trest smrti. 23. června 2004 byl Sappington odsouzen za 3 vraždy ke 3 doživotním trestům. Následoval soudní proces za vraždu Davida Mashaka. Za ni byl Sappington 20. prosince 2004 odsouzen k dalšímu doživotnímu trestu. Proti rozsudkům se několikrát odvolal, pokaždé však neúspěšně. Sappington tak nadále zůstává ve výkonu trestu.

 

Zdroje: wikipedia.org, crimelibrary.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1050195
Měsíc: 16577
Den: 425