Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aadesh Khamra

article preview

Aadesh Khamra

(Indie)

 

Aadesh Khamra se narodil v roce 1970 v pákistánském městě Sialkot. Matku ztratil v pouhých 7 letech. Khamrův otec byl velmi přísný, rozhodně neváhal přistoupit k fyzickým trestům.  I přes to, že se Khamrovi dostalo pouze základního vzdělání, byl vždy popisován jako velice inteligentní muž s vysokým IQ. Dokázal se skvěle přetvařovat a lhát. A díky tomu, že měl skvělé komunikační schopnosti, dokázal ostatní lidi přesvědčit téměř o čemkoliv.

Není známo, kdy se Khamrova rodina přestěhovala do Indie, faktem ale je, že na přelomu tisíciletí provozoval Khamra prosperující krejčovství v indickém městě Mandideep. Mezi místními lidmi byl velice oblíbený, proslul zejména svou schopností pouhým pohledem odhadnout zákazníkovy míry. Podle jednoho z jeho učňů Khamra nikdy nepotřeboval krejčovský metr. Stačilo, aby se podíval na zákazníka a okamžitě znal jeho přesné míry.

Khamra se rovněž oženil a se svou manželkou zplodil 5 dětí. Jejich manželství však nebylo zrovna šťastné. Na vině bylo zejména to, že všichni bydleli společně s Khamrovým otcem. Ten do jejich manželství neustále zasahoval. Khamrova manželka později uvedla: "Můj tchán byl na mého manžela velice přísný. Pokud nebylo po jeho, neváhal Aadeshe udeřit." Jablko zřejmě nepadlo daleko od stromu, protože po několika letech manželství začal i Khamra svou manželku bít.

V roce 2005 Khamra od své rodiny odešel a rozhodl se zkusit své štěstí jinde. Během následujících let pak příležitostně navštěvoval alespoň své děti. Khamra se pokoušel uživit se jako krejčí v několika indických městech, nikde však neuspěl.

V roce 2007 spáchal Khamra svůj první trestný čin. V té době provozoval krejčovství ve městě Bhandara. Jednoho dne mu však naštvaný zákazník odmítl zaplatit za jeho práci. Khamra se rozzuřil, vrhl se na něj a začal jej bít cihlou, kterou používal jako dveřní zarážku. Napadený muž sice přežil, Khamra byl však po několika dnech zatčen. Za napadení byl odsouzen k blíže nespecifikovanému trestu. Ve vězení se seznámil s několika muži, kteří se živili přepadáváním kamionů. Když byl Khamra propuštěn, rozhodl se vstoupit do jejich gangu.

Společně se svými kumpány poté přepadali kamiony vezoucí různé zboží, které poté prodávali. Už od prvopočátku se Khamra pokoušel přemluvit své společníky k tomu, aby byli řidič kamionu i závozník na místě zabiti. Své tvrzení obhajoval tím, že se jednalo o nepohodlné svědky. Ostatní členové gangu byli nejprve proti, ale Khamrovi se je nakonec podařilo přesvědčit, že se jedná o nezbytný krok, pokud se chtějí vyhnout zatčení.

Svou první vraždu spáchal v roce 2008, kdy gang přepadl kamion poblíž vesnice Udaypura. Gang zablokoval svým autem cestu a zatímco ostatní vykládali zboží, Khamra chladnokrevně zavraždil řidiče. K dalším vraždám poté došlo nedaleko města Puné. Podle výpovědí Khamrových spolupachatelů, odmítl jeden z řidičů spolupracovat. Rozzuřený Khamra jej povalil na cestu, sám si sedl za volant kamionu (přestože neuměl řídit) a nebohého řidiče přejel.

Řádění gangu trvalo 6 let, během kterých byl Khamra celkem čtyřikrát zatčen ve spojitosti s vraždami řidičů kamionů. Díky svému charismatu a výřečnosti se mu ale vždy podařilo vyšetřovatele přesvědčit o tom, že je pouhý spolupachatel. Pokaždé tak vyvázl s velice mírným trestem.

V roce 2014 si Khamra uvědomil, že je čas na změnu. Rozhodl se osamostatnit, aby se nemusel dělit o kořist. Navíc přišel s nápadem, jak zvýšit svoje zisky. Věděl, že zpáteční cesta je pro řidiče nutným zlem, kdy kamion pouze spotřebovává naftu. Rozhodl se proto vyhledávat řidiče, kteří právě vyložili své zboží a nabídl jim, že by pro něj mohli cestou zpět odvézt zboží. Samozřejmě za patřičnou odměnu. Řidiči byli nadšeni vidinou zisku, navíc se nechali uchlácholit Khamrovým předstíraným přátelstvím. Jako potvrzení jejich dohody pak řidičům i závozníkům nabídl čaj. Muži však netušili, že do čaje bylo přimícháno sedativum. Jakmile řidič i závozník usnuli, Khamra je uškrtil, svlékl do naha a naložil je do jejich vlastního kamionu. V ten moment Khamra potřeboval pomoc, protože nebyl schopen ujet s kamionem větší vzdálenost. Musel si tedy vždy najít jednoho komplice, který by kamion řídil. Po cestě se pak Khamra zbavil těl. Ukradené kamiony poté prodal různým gangům. Tato činnost mu přinášela mnohem větší zisk, o který se prakticky nemusel s nikým dělit. Těla jeho obětí byla nalezena až po několika týdnech či měsících.

V roce 2017 spáchal Khamra svou jedinou vraždu na objednávku. Není bohužel známo, kdo byl jeho obětí, ani kdo Khamrovi za tuto vraždu zaplatil. Sám Khamra později vypověděl, že onoho muže uspal sedativy a poté jej odtáhl k železnici. Položil jeho tělo na koleje a následně jen sledoval, jak projíždějící vlak dokonal dílo zkázy.

Přestože byl Khamra velmi opatrný, jednu chybu nakonec přece jen udělal. Rozhodl se totiž, že si najde stálého komplice. Našel jej ve zloději a usvědčeném vrahovi jménem Jaikaran Prajapati. Ten nejprve plnil všechny Khamrovy rozkazy, postupem času však začal mít mnohem vyšší ambice.

13. srpna 2018 se Prajapati pokusil provést akci na vlastní pěst. Spolu s několika komplici přepadl kamion nedaleko vesnice Bilkhiriya. Během přepadení byl zavražděn jak řidič kamionu, tak i jeho závozník. Prajapati však nebyl ani zdaleka tak pečlivý jako Khamra a těla zavražděných mužů byla nalezena o pouhé 3 dny později.

Policie dokonale využila toho, že tentokrát může pracovat s čerstvou stopou a už 4. září byl Prajapati i jeho kumpáni zatčeni. Již během prvního výslechu se Prajapati přiznal nejen k nedávnému přepadení kamionu, ale ochotně se podělil i o informace o přepadeních, která spáchal s Khamrou. Neopomněl také sdělit, kde Khamra žije. Policii tak nezbývalo nic jiného, než si pro Khamru dojít. Stalo se tak 7. září 2018.

První 3 dny se Khamra odmítal k čemukoliv přiznat. Vyšetřovatelé později uvedli, že někdy nebylo zcela jasné, kdo vlastně vede výslech. Khamra naplno využil své výřečnosti a několikrát se mu dokonale povedlo vyšetřovatele zmanipulovat. Díky tomu výslechy často končily na mrtvém bodě.

Až čtvrtý den se vyšetřovatelům podařilo využít Khamrovu lásku k jeho nejstaršímu synovi. Policisté mu totiž řekli, že jeho syn byl opakovaně napaden. Uvedli také, že to bylo kvůli tomu, že jeho otec se odmítá přiznat ke zločinům, které evidentně spáchal. Zdůraznili, že pokud chce svého syna ochránit, měl by se přiznat. Tato historka byla minimálně zčásti smyšlená, na Khamru však měla požadovaný efekt. Se slzami v očích se opravdu začal přiznávat ke svým činům. Bylo to také naposled, kdy projevil nějaké emoce.

Vyšlo také najevo, že se jedné oběti podařilo přežít. Jednalo se o řidiče jménem Iqbal Khan. Ten byl přepaden 24. srpna 2017. On a jeho závozník Shahadat Ali byli svázáni a odvlečeni do lesa, kde je Khamra velmi brutálně zbil. Zatímco Shahadat svým zraněním podlehl, Iqbal pouze upadl do bezvědomí. Khamra se však domníval, že je řidič mrtev. Iqbal poté identifikoval Khamru jako útočníka.

Khamra se mezitím přiznával k dalším vraždám. Ukázalo se, že má fenomenální paměť. Pamatoval si, co měly jeho oběti na sobě, kde se zbavil jejich těl a v některých případech uvedl dokonce i to, co měla oběť jako své poslední jídlo. Počet jeho obětí se nakonec zastavil na čísle 33 (některé zdroje uvádějí 34 obětí). Když se jej vyšetřovatelé ptali, zda bylo opravdu nutné všechny ty muže zabít, Khamra s úsměvem odpověděl: "Samozřejmě, že to bylo nutné. Ti muži měli těžký život. Musel jsem jim ulehčit v jejich utrpení." Během výslechů Khamra působil nanejvýš arogantně a trval na tom, aby se k němu mladší policisté chovali s patřičnou úctou. Neustále také zdůrazňoval, že není žádný tuctový zločinec.

Khamra litoval pouze jediné věci. A tou byla Prajapatiho zrada. Vyšetřovatelé se rozhodli k přímé konfrontaci mezi Khamrou a Prajapatim. Ta však nedopadla zrovna nejlépe, protože Khamra se na svého bývalého komplice okamžitě vrhl a než jej policisté stačili odtrhnout, stačil mu uštědřit několik ran pěstí.

Aadesh Khamra je v současné době držen ve vězení v Bhópálu, kde čeká na začátek soudního procesu.

 

Zdroje: hindustantimes.com, thebetterindia.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1060664
Měsíc: 12050
Den: 429