Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abdul Razzaq

article preview

(Pákistán)

 

Existuje jen naprosté minimum dostupných informací o tomto sériovém vrahovi. Razzaq (narozen v roce 1944) v průběhu 2 měsíců roku 2001 unesl, znásilnil a následně uškrtil minimálně 6 postarších žen v okolí města Ahmedpur Sharqia. Sám Razzaq přitom žil v nedaleké vesnici Chacha Basti. Několik dalších starších žen znásilnil. Podařilo se mi dohledat jména 4 jeho obětí: Manzoor Elahiová, Jiwan Bibi, Sakina Bibi a Manzoor Bibi.*

Razzaq byl dopaden v únoru 2003, načež se přiznal ke spáchání 8 vražd. Obviněn byl ovšem "pouze" ze 7 z nich. V roce 2006 byl Razzaq uznán vinným ze 6 vražd, načež byl následně odsouzen k trestu smrti. Abdul Razzaq byl rovněž odsouzen ke 42 letům vězení za 6 případů znásilnění. Bohužel se mi nepodařilo dohledat, zda byl rozsudek vykonán.

 

* Slovo Bibi je v urdštině (jeden z úředních jazyků v Pákistánu) používáno jako označení pro vdanou ženu. Na druhou stranu je Bibi v Pákistánu poměrně časté příjmení. Je tedy velice těžké určit, jaký význam tohoto slova v tomto případě platí.

 

Zdroje: DailyTimes.com, Murderpedia

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061144
Měsíc: 12133
Den: 499