Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adam Leroy Lane

article preview

"Dálniční vrah"

(USA)

 

Adam Leroy Lane se narodil 7. srpna 1964. O jeho osobním životě bohužel není nic známo. Lane pracoval jako řidič kamionu. Odtud také jeho přezdívka "Dálniční vrah". Na své oběti útočil vždy v okolí dálnice, po které zrovna projížděl. Lane byl fascinovaný myšlenkou lovu lidí. Během cest měl vždy u sebe DVD s hororem "Hunting Humans", pojednávající o makléři, který je zároveň i sériovým vrahem. Tímto filmem byl Lane doslova posedlý. Do jeho povinné výbavy při cestách dále patřily 2 nože a škrtící drát. Vzhledem k jeho pohybu po několika státech není snadné určit počet jeho útoků. Zde jsou vypsány všechny, u kterých je prokázáno, že byly skutečně dílem Laneho:

13. července 2007 - Darlene Ewaltová (42 let) zrovna telefonovala na dvorku svého domu v Harrisburgu (stát Pensylvánie), když ji Lane napadl a začal ji zuřivě bodat nožem. Darlene svým zraněním podlehla. Po celou dobu útoku byla její rodina uvnitř v domě.

17. července 2007 - Lane pobodá ženu jménem Patricia Brooksová v York County v Pensylvánii. Tentokrát se oběti podaří přežít.

29. července 2007 - Lane vnikne do domu Monicy Massarové (38 let) v New Jersey. Předtím ještě stihne vykrást její auto. Na Monicu pak počká v jejím pokoji. Když si ho žena všimne, začne křičet. Lane ji hodí na postel a přikryje jí rukou ústa. Monica ho kousne, což ho rozzuří, a tak ženě podřízne nožem hrdlo. Na jejím břiše, stehnech a prsou pak ještě provede několik řezných ran. Nakonec ještě z krku své oběti strhne náhrdelník.

30. července 2007 - jen den po vraždě Monicy Massarové vnikne Lane do domu rodiny McDonoughových v Chelmsfordu v Massachusetts. Tam napadne 16letou Sheu. Ta však začne s vrahem bojovat. Zvuk souboje uslyší její rodiče a přiběhnou dceři na pomoc. Lane má sice značnou váhovou převahu (vážil 111 kg) a podaří se mu pořezat Sheinu matku, ale nakonec je přemožen. Ihned je zavolána policie, která Laneho převeze do vazby.

Tentokrát nemá policie nijak těžkou práci. Na Laneho noži i jeho rukavicích je nalezena krev Darlene Ewaltové, Monicy Massarové i Patricie Brooksové. Lane navíc s policií ochotně spolupracuje, protože ví, že v Pensylvánii mu hrozí trest smrti. Nakonec Adam Leroy Lane stane před třemi soudy. V Massachusetts je odsouzen na 30 let ve vězení za útok na Sheu McDonoughovou. V New Jersey je mu vyměřen 50letý trest za vraždu Monicy Massarové a v Pensylvánii nakonec dostane tresty dva. 20 let ve vězení za pokus o vraždu Patricie Brooksové a 48 let za vraždu Darlene Ewaltové. Policie se několikrát pokusila spojit Laneho s několika dosud nevyřešenými vraždami v různých státech USA, ale nikdy se nepodařilo najít dostatek důkazů. Sám Lane na toto téma s policií odmítá komunikovat.

 

Zdroje: wikipedia.org, The Star - Ledger

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1050230
Měsíc: 16564
Den: 438