Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akku Yadav

article preview

(Indie)

 

Narodil se v roce 1971 nebo 1972. Jeho vlastní jméno bylo Bharat Kalicharan, které si ale brzy změnil na Akku Yadav. Celý život žil ve slumu Kasturba Nabar v indickém městě Nagpura. Již ve velmi mladém věku se stal drobným zlodějíčkem, ze kterého se během několika let vypracoval na vůdce gangu, který brutálně terorizoval obyvatele zdejšího slumu. Vykořisťoval a vydíral místní obyvatele, které v případě neposlušnosti neváhal mučit, znásilňovat a vraždit. Osobně dával přednost znásilnění, což vysvětloval slovy: "Mrtvý chudák je mi k ničemu, ale když mu znásilníte manželku nebo dceru, naučí ho to poslušnosti." Jeho největší příjem pramenil z vydírání jak domácností, tak i drobných obchodníků. Zároveň se stal největším "mecenášem" místní policie. Tu pravidelně podplácel a její nejvyšší představitele často zval na bujaré večírky. Tím si v podstatě zajistil naprostou beztrestnost. Yadav během své hrůzovlády zavraždil minimálně tři lidi. Sám byl silně paranoidní a trpěl utkvělou představou, že proti němu neustále někdo kuje pikle. Došlo to tak daleko, že malým hochům zakázal hrát si společně na ulici, aby proti němu nemohli plánovat vzpouru. Pokud se jakákoliv jeho oběť obrátila na policii, jen si tím přitížila, protože policisté okamžitě Yadava informovali o tom, kdo ho udal. Během několika let dospěla situace tak daleko, že rodiče odmítali posílat své dcery do škol a zavírali je doma, i když ani tam nebyly v bezpečí. Obchodníci se zeleninou se Kasturba Nabar vyhýbali obloukem. Sám Yadav údajně znásilnil tolik žen, že v celém slumu nebyl jediný dům, ve kterém by nežila alespoň jedna jeho oběť. Celkově mělo jít minimálně o 40 žen a dívek, přičemž té nejmladší bylo pouhých 10 let. Jedna z obyvatelek slumu později uvedla: "Když byl Yadav poblíž, raději jsme nevycházeli z domu. I když ani to nebylo bezpečné. Bral si naprosto vše co chtěl. Peníze, kolo, mobil, prostě cokoliv."

Jednoho dne Yadav se svým gangem vtrhl do domu, ve kterém žila žena jménem Asha Baiová se svou 16letou dcerou. Ta později vypověděla: "Zrovna jsme večeřeli, když jsme uslyšeli bouchání na dveře. Matka se zeptala kdo tam je, načež nějaký muž odpověděl, že je kamarád mého bratra. Když pak otevřela dveře, Yadav se vřítil do domu a začal ji bodat nožem. Pak jí přikázal, aby mu dala své náušnice a prsteny. Ale matka krvácela, takže jí to trvalo moc dlouho. Yadav se naštval a řekl, že si je tedy vezme sám. Vzal nůž a uřízl matce obě uši a několik prstů. Mě přinutil, abych se na to dívala. Maminka pak zemřela." Při jiné příležitosti se Yadav v ranních hodinách dobýval do domu manželského páru. Přitom předstíral, že je policejní důstojník. Když mu muž otevřel dveře, Yadav ho několikrát bodl do stehen a zamkl ho v koupelně. Pak jeho manželku dotáhl za vlasy do pokoje, kde ji 4 hodiny znásilňoval. Jindy zase Yadav ubil tyčí žebráka, protože mu nemohl dát 100 rupií. Yadav také běžně navštěvoval svatby, kde přímo před očima svatebčanů znásilňoval nevěsty. V jednom případě zase jakéhosi muže svlékl do naha, přinutil ho tančit před jeho malou dcerkou a přitom ho pálil cigaretou. Ženu jménem Asho Bhagatová zase před její dcerou a sousedy mučil tím, že jí pomalu odřezával prsa, pak ji vytáhl na ulici, kde ji mačetou doslova rozsekal na kousky. Jeden ze sousedů jménem Avinash Tiwari to oznámil na policii, která o tom hbitě informovala Yadava. Ten si muže našel a rozčtvrtil ho. Ženu jménem Kalma unesl Yadav 10 dní poté, co porodila a nechal ji znásilnit celým svým gangem. Následkem toho pak nebohá Kalma spáchala sebevraždu upálením. Další ženu zase Yadav vytáhl z domu na ulici a nehledě na to, že byla v sedmém měsíci těhotenství, ji svlékl a přímo na ulici brutálně znásilnil. Jindy se zase Yadavovi zdálo, že chudí obyvatelé mu platí málo za "ochranu", kterou jim nabízí. Proto rozhodl, že jeho gang unese každou ženu a dívku od 12 let. Ty pak shromáždil ve staré budově, kde je několik dní hromadně znásilňovali. I když je v Indii znásilnění tabu, našlo se mnoho žen, které Yadava udaly na policii. Ta se jim však jen vysmála. Jedné ženě policista řekl: "Kdybys nebyla taková děvka, tak tě nikdo neznásilní!" V té době se z Kasturba Nabar odstěhovalo již 25 rodin.

V roce 2004 vtrhl Yadav a jeho gang do domu Ratny Dungiriové. Yadav se dožadoval peněz. Když si žena nemohla dovolit zaplatit, Yadav ji zničil nábytek a znásilnil její 13letou dceru. Když se o tom dozvěděla její přítelkyně Usha Narayaneová, rozhodla se jít na policii. Policisté samozřejmě informovali Yadava, který se okamžitě vydal k domu Ushy. Ta se doma zabarikádovala a odmítala otevřít. Zavolala polici, ale ta nikdy nepřijela. Yadav byl bez sebe vzteky a vyhrožoval Ushe, že ji poleptá obličej kyselinou. Usha na oplátku polila dveře petrolejem a vyhrožovala, že upálí sebe i každého, kdo se pokusí vejít dovnitř. Protože Yadav i jeho gang cítili petrolej, rozhodli se, že se pro tentokrát stáhnou. Když se po slumu rozneslo, že se jediná žena dokázala ubránit Yadavovi a jeho poskokům, dodalo to lidem tolik odvahy, že vzali do rukou tyče a kameny a během jediné noci rozprášili celý Yadavův gang. 6. srpna 2004 pak podpálili i Yadavův dům. Yadav věděl, že je zle a obrátil se na své přátele na policii s prosbou, ať ho okamžitě zatknou. Policie opravdu přišla s vymyšleným obviněním, na jehož základě Yadava zatkla hned den poté.

Ve skutečnosti se Yadav na policejní stanici pohyboval zcela volně, dokonce mu byl pravidelně dovážen alkohol a prostitutky. Policie chtěla počkat, až se lidé uklidní, pak Yadava postavit před soud a tam ho zprostit smyšleného obvinění a propustit. Soud byl nakonec stanoven na 13. srpna 2004 a pro jistotu se konal několik kilometrů daleko. I tak byla soudní síň v obležení rozvášněného davu. Yadav se k soudu dostavil silně podnapilý. Mezi návštěvníky uviděl ženu, kterou kdysi znásilnil. Začal na ni křičet: "Počkej ty kurvo, až mě pustí, tentokrát s tebou nebudu tak brzo hotovej!" To vše před zraky policistů, kteří se tomu ještě pobaveně zasmáli. Žena se ale postavila a hodila po Yadavovi botu. V tu chvíli se do soudní síně jako přílivová vlna vřítilo 200 - 400 žen, které se do Yadava pustily noži a kameny. Policisté nebyli schopni dav nijak zkrotit a rychle se stáhli, nechaje Yadava napospas. Ten začal škemrat a prosit o odpuštění. Vše marně. Ženy ho zasypaly kameny, zasadily mu nejméně 70 bodných ran, do kterých mu sypaly chilli koření. Za 15 minut byl Akku Yadav mrtvý. Ženy pak ještě Yadavovi odřízli penis. Byl to opravdový masakr, Yadavova krev byla po celé soudní síni.

Celý slum poté oslavoval celou noc, ulicemi zněla hudba a obchodníci dávali svým sousedům potraviny zdarma. Těsně na to policie zatkla celkem 27 žen za lynčování Yadava. Většina z nich byla okamžitě propuštěna. Jediná Usha Narayaneová byla postavena před soud. Ten se konal v roce 2012. Soudní síň byla v tu dobu v obležení 500 mužů, žen i dětí, kteří vyjadřovali podporu obviněné. Soud nakonec uznal, že neexistuje dostatek důkazů, aby mohla být Usha poslána do vězení a byla omilostněna v plném rozsahu. Sám soudce poté řekl: "Tyto ženy vzaly zákon do vlastních rukou, protože úřady jim neposkytly ochranu. Být na jejich místě, udělám to stejné." Yadavův synovec slíbil celému slumu krutou pomstu za strýcovu smrt. K tomu ale nedošlo, protože 4. prosince 2013 byl ubodán neznámými pachateli.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061194
Měsíc: 12143
Den: 495