Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexander Wayne Watson jr.

article preview

(USA)

 

Narodil se 24. září 1969 v Anne Arundel County v Marylandu. O jeho životě mnoho známo není, až na to, že během života se stal silně závislým na heroinu. Svoji první vraždu spáchal 8. října 1986, tedy ve svých 17 letech. Jeho obětí se stala Boontem Andersonová (34 let). Její tělo našel 11letý syn jejího snoubence v jejím bytě v Anne Arundel County. Boontem ležela nahá ve vaně se svázanýma rukama. Vrah ji znásilnil, pobodal nožem a nakonec ji uškrtil. Při pitvě byl z jejího těla získán vzorek vrahova spermatu. Později se zjistilo, že Watson Boontem znal, protože v té době pracoval ve stejném fast foodu jako její syn.

23. května 1987 zmizela Mary Elaine Shereiková (37 let), když si šla před odchodem do práce zaběhat do parku. Její tělo bylo nalezeno ještě téhož dne na poli v Gambrills v Anne Arundel County. Mary byla částečně oblečená, ale i ona byla znásilněna. Vrah ji brutálně zbil, několikrát ji bodl nožem a nakonec ji uškrtil.  I tentokrát policie získala vzorek vrahova spermatu. A i v tomto případě platí, že Watson svou oběť znal. Dobře tedy věděl, že chodí ráno běhat a dost možná znal i její trasu. Podle jeho výpovědi toho dne seděl v parku, kde si píchal heroin. Když ho Mary míjela, tak mu proběhlo hlavou, že když mu prošla jedna vražda, může klidně spáchat i další. Dohonil Mary, popadl ji a odvlekl ji do pole, kde ji znásilnil a zavraždil.

Po této vraždě se Watson přestěhoval do Glen Burnie v Anne Arundel County, oženil se a dokonce se stal otcem. Ani to mu však nezabránilo v tom, aby 15. ledna 1993 spáchal další vraždu. Jeho obětí se stala studentka Lisa Kathleen Haenelová (14 let), která zmizela ráno cestou do školy. Její tělo našel den poté přítel její matky. Lisa ležela v rokli kousek za svou školou a až na jednu ponožku byla nahá. I ona byla uškrcena a na těle měla několik bodných ran. Nebyla však znásilněna. Policie našla kousek od jejího těla nedopalek cigarety. Na něm byla nalezena dívčina krev a vrahovy sliny. Lisa bydlela ve Watsonově sousedství, takže i tuto oběť musel Watson znát. Dnes je na místě nálezu dívčina těla postaven dřevěný kříž s jejím jménem.

U všech těchto vražd patřil Watson mezi podezřelé, ale kvůli nedostatku důkazů ho policie nemohla zatknout. Svoji poslední vraždu spáchal 13. června 1994. Watson nutně potřeboval peníze na drogy a proto se rozhodl vykrást kancelář ve Forestville. Bohužel ho však vyrušila Debra Cobbová (37 let), kterou pak Watson ubodal nožem. Tentokrát však netrvalo dlouho a policie Watsona zatkla. Našlo se totiž několik svědků, kteří ho viděli utíkat z místa činu, Watson navíc pracoval ve stejné budově, kde sídlila kancelář, kterou se rozhodl vykrást. Watson se k vraždě přiznal, vše však svaloval na svou drogovou závislost. Na soud to zřejmě valný dojem neudělalo, protože Watsona odsoudil k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění.

V roce 2003 police v Marylandu znovu otevřela nevyřešené případy vražd a na dochované důkazy použila nejmodernější metody testování DNA. Došlo i na případ vražd Boontem Andersonové, Mary Shereikové a Lisy Haenelové. Všechny dochované vzorky DNA získané z těl se přesně shodovaly s Watsonovou DNA. To stejné platilo i při testování vzorku slin získaných z cigarety nalezené na místě vraždy Lisy Haenelové. V roce 2004 byl tedy Watson obviněn i z těchto tří vražd. Stalo se tak jen těsně poté, kdy dopisem požádal o zmírnění svého původního rozsudku. Místo toho stanul znovu před soudem, který mu i za tyto vraždy vyměřil doživotní trest. V současné době je Alexanderu Waynemu Watsonovi 51 let a nadále si odpykává svůj trest.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1050077
Měsíc: 16612
Den: 395