Jdi na obsah Jdi na menu
 


Altemio C. Sanchez

article preview

"Vrah z cyklostezky"

(USA)

 

Životopis

Narodil se 19. ledna 1958 ve městě San Sebastián v Portoriku. Když mu byly 2 roky, jeho rodina se přestěhovala na Floridu. Krátce poté mu zemřel otec a jeho matka se znovu provdala. Následovalo stěhování do blízkosti města Buffalo. Sanchez byl tiché a zádumčivé, ale zároveň hodné dítě. Celý jeho život se dá popsat jako život "normálního" člověka. Se svou manželkou Kathleen měl 2 syny. Po jejich narození se přestěhovali do Cleveland Hill ve státě New York. Byl trenérem školního basketbalového týmu Cheektowaga, jehož členem byl i jeden z jeho synů. Nějakou dobu trénoval i mládežnický baseballový tým. Sanchez byl zaměstnaný jako strojník v továrně na zpracování mosazi, kde většinou pracoval na odpoledních nebo nočních směnách. Byl vášnivým hráčem golfu a nejraději relaxoval při práci na své zahradě. Mezi svými sousedy byl poměrně oblíbený, někteří mu dokonce říkali "Strýček Al". Nicméně, v letech 1991 a 1999 byl zatčen za vyhledávání služeb místních prostitutek. V jednom případě dokonce nabízel peníze za sex policistce v přestrojení, což se mu poměrně prodražilo. Původně nabídl ženě 25 dolarů za sex, ale odešel s pokutou 75 dolarů.

 

Série útoků

12. června 1986 - Asi v 09:30 je v Delaware Park napadena 44letá žena, která si šla zaběhat. Sanchez běžel naproti ní a když kolem ní proběhl, zaútočil na ni zezadu. Utáhl jí kolem krku provaz a odtáhl ženu do nejbližšího křoví. Tam žena omdlela. Během jejího bezvědomí ji Sanchez znásilnil a pak z místa činu odešel. Žena přežila.

14. července 1986 - Přibližně ve stejnou hodinu jako předešlá žena je na stezce poblíž školy ve městě Hamburg ve státě New York napadena 17letá středoškolačka. I tentokrát na ni Sanchez zaútočil zezadu. Utáhl jí kolem krku šňůru na prádlo a odtáhl ji z cesty. Po pár krocích ji povalil na zem a znásilnil ji. Během toho ji s krátkými přestávkami škrtil a bil. Nakonec svou oběť nechal ležet na zemi a odešel. Dívka útok naštěstí přežila, ovšem jizvy po škrcení jí zůstaly dodnes.

10. června 1988 - Na stezce poblíž střední školy v Riverside v Buffalu je napadena 16letá středoškolačka. Sanchez kolem ní prošel a zezadu jí kolem krku utáhl drát. Tím dívku přinutil, aby s ním šla k blízké skládce. Tam své oběti přelepil ústa lepicí páskou a následně ji znásilnil. I tentokrát ji během aktu střídavě škrtil a bil. I tato dívka útok přežila.

1. května 1989 - 15letá dívka je napadena na stejném místě jako její předchůdkyně. Sanchez kolem ní prošel a ještě se na ni usmál. Pak následoval klasický scénář: útok zezadu a omotání provazu kolem krku. Dívku tentokrát odtáhl do nedaleké opuštěné budovy, kde jí přes oči omotal lepicí pásku a poté ji znásilnil. Oběť přežila.

24. srpna 1989 - Na cyklistické stezce poblíž města Amherst napadne Sanchez 15letou dívku. Tu si přitáhl provazem, který jí omotal kolem krku a přinutil ji, aby s ním šla na nedalekou mýtinu. Tam jí svázal ruce za zády a lepicí páskou jí přelepil ústa a oči. Pak ji znásilnil. Během toho jí několikrát škrcením přivodil bezvědomí. Vždy se pak pokoušel dívku probudit brutálním bitím. Když dívka přišla k sobě, začalo vše nanovo. Naštěstí i tato dívka útok přežila.

31. května 1990 - Sanchez znovu udeřil na stezce poblíž školy ve městě Hamburg. Tentokrát se jeho obětí stala 32letá žena. Sanchez své oběti utáhl provaz kolem krku tak silně, že žena omdlela během chvilky. Sanchez ji proto musel odtáhnout do křoví, kde ji znásilnil. Žena přežila.

29. září 1990 - První Sanchezův útok se smrtelnými následky. Obětí se stala studentka Linda S. Yalemová (22 let), která si šla zaběhat na cyklostezku u města Amherst, protože trénovala na newyorský maraton. Sanchez ji odtáhl do křoví, kde jí přelepil ústa a následně ji znásilnil. Linda byla uškrcena. K tomu došlo pravděpodobné během znásilnění. Na její památku se na univerzitě v Buffalu každoročně koná Běh Lindy Yalemové. Je ironií, že jednoho ročníku se zúčastnil i Sanchez...

30. října 1992 - V tento den je naposled viděna prostitutka Majane Mazurová (32 let). Její mrtvé tělo bylo nalezeno 22. listopadu 1992 v poli za Buffalem. I tato žena byla znásilněna a uškrcena. Vrah jí přelepil ústa lepicí páskou.

19. října 1994 - 14letá studentka je znásilněna za skládkou na 276 Military Road v Riverside. I tentokrát ji útočník zezadu omotal provaz kolem krku a přelepil jí ústa lepicí páskou. Dívka naštěstí přežila.

29. září 2006 - Na cyklostezce Clarence dojde k dalšímu smrtelnému útoku. Obětí se stane Joan Diverová (45 let), která si šla ráno zaběhat. I v tomto případě byla žena uškrcena. Na jejím těle byly navíc nalezeny stopy po brutálním bití. Jde o jedinou oběť, která nebyla znásilněna. Policie proto předpokládá, že zamřela dříve, než ji mohl Sanchez znásilnit. K této vraždě došlo přesně 16 let po vraždě Lindy Yalemové.

 

Zatčení a soud

V roce 2007 se Sanchez dostal do hledáčku policie. Ta se rozhodla využít toho, že na místě 8 útoků byla nalezena vrahova DNA a rozhodli se porovnat ji se vzorkem Sanchezovy DNA. 13. ledna 2007 se policii podařilo získat příbor, sklenici a ubrousek, které Sanchez použil při večeři v restauraci ve městě Amherst. Z těchto předmětů pak získali jeho DNA. Ta se shodovala s vrahovou a proto byl 15. ledna 2007 Sanchez zatčen.

Testy DNA odhalily i jeden justiční omyl, ke kterému došlo v roce 1985. Tehdy byl zatčen schizofrenik Anthony Capozzi, který byl následně obviněn a odsouzen za spáchání 2 znásilnění. Odsouzen byl především díky tomu, že ho oběti znásilnění identifikovaly jako pachatele. Teprve testy DNA ukázaly, že i tyto zločiny měl na svědomí Sanchez. Oběti jej pravděpodobně chybně identifikovaly proto, že Anthony byl v té době Sanchezovi velmi podobný. V březnu 2007 byl Anthony propuštěn. Ve vězení si odseděl dlouhých 22 let. Jako kompenzaci za tento justiční omyl obdržel od státu 4,25 milionů dolarů.

Po počátečním zapírání se Sanchez přiznal ke všem třem vraždám. Nebyl obviněn ani z jednoho znásilnění, protože podle zákona, který platil ve státě New York v době útoků, byly tyto zločiny promlčeny. To se ovšem netýkalo vražd, za které stanul před soudem. I v soudní síni se Sanchez k vraždám doznal a během soudního procesu několikrát propukl v pláč. 15. srpna 2007 byl Altemio C. Sanchez odsouzen za tři vraždy k odnětí svobody na 75 let. Panuje podezření, že by mohl být zodpovědný i za vraždu Katherine Heroldové (15 let), ke které došlo 1. července 1985. Tělo této dívky bylo nalezeno na železniční trati poblíž Kenmore v New Yorku, což bylo blízko místa, kde tehdy Sanchez pracoval. Navíc modus operandi u této vraždy bylo téměř totožné s ostatními Sanchezovými vraždami. V tomto případě však neexistuje dostatek důkazů, které by Sancheze s touto vraždou spojovaly. Celkový počet jeho obětí, stejně jako celkový počet jím spáchaných znásilnění, je tak dodnes nejasný.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1050296
Měsíc: 16554
Den: 460