Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amelia Sachová a Annie Waltersová

article preview

"Dětská ošetřovatelka z Finchley"

(Velká Británie)

Životopis

Amelia Sachová se narodila v roce 1873 jako Frances Amelia Thorneová. V roce 1896 se vdala za stavbaře Jeffreyho Sacha. Manželům se narodilo dítě, ovšem není známo kdy, ani zda to byla dívka či chlapec. Sachová se jevila jako milovnice dětí, proto si v roce 1900 otevřela v londýnské čtvrti Finchley sanatorium pro budoucí svobodné matky nazvaný Claymore House. Zde se seznámila s Annie Waltersovou, prostoduchou ženou se sklony k alkoholismu, o jejíž minulosti není nic známo. Klienty získávala prostřednictvím inzerátů v novinách, kde je lákala příslibem domáckého prostředí a potřebné porodní péče.

Série vražd

Později začala Sachová nabízet klientům i službu navíc. Za poplatek 25 až 50 liber zde mohly ženy nechat své čerstvě narozené děti s tím, že je Sachová nabídne k adopci. Většinu její klientely tvořily služebné, které si nemohly dovolit vychovávat děti, a tak začalo přibývat žen, které opouštěly sanatorium bez dítěte. Ve skutečnosti však Waltersová všem těmto dětem podala větší množství chlorodynu (lék obsahující morfium). Jejich mrtvá tělíčka pak ženy buďto hodily do Temže nebo je zahrabaly na skládce.

Zatčení a soud

V roce 1902 v sanatoriu porodí žena, známá jen pod příjmením Galleyová. Souhlasí s poplatkem za adopci. Po jejím odchodu řekne Sachová Waltersové, ať se o dítě postará jako obvykle. Ta si ovšem tentokrát dítě vezmu domů, aby jí dělalo společnost. Když se jí její domácí (mimochodem policista) ptá, co je to za dítě, Waltersová odpoví, že ho hlídá své přítelkyni z Kensingtonu, působí však velice zmateně. Navíc o dítěti mluví jako o malé holčičce, přitom je zřejmé, že jde o chlapce. Domácí i jeho manželka to ovšem připisují všeobecně známé slabomyslnosti Waltersové. Když dítě za několik dní umírá, s úcty k jejímu smutku se jí nikdo na nic neptá. Když ale o 2 měsíce později přinese domů další dítě, které opět umírá "nešťastnou" náhodou ve spánku, pan domácí už zalarmuje kolegy na policejní stanici. Policie pečlivě prohledá celé sanatorium a nalezne velké množství dětských šatů. Nikdy se nepodařilo přesně zjistit, kolik dětí se stalo jejich oběťmi. S největší pravděpodobností se jednalo o několik desítek novorozenců. Dále je možné, že Sachová a Waltersová jsou odpovědny za vraždu malého Manfreda Masseta, který byl nalezen na dámských toaletách na nádraží v Dalstonu. Podezření padlo na jeho matku Louise, která měla syna zavraždit proto, aby se mohla provdat. Sama Louise tvrdila, že Manfreda dala jedné ženě, která jí slíbila, že ho předá dvojici žen, které se starají o sanatorium. Co je na tomto tvrzení pravdy se asi nikdy nedozvíme. Faktem je, že i přes nepřímé důkazy byla Louise odsouzena k trestu smrti a popravena v lednu 1900. Stejný osud nakonec potkal i Sachovou a Waltersovou. 3. února 1903 musely být doslova násilím dovlečeny na popraviště ve věznici Holloway, kde byly obě oběšeny.

 

Zdroje: wikipedia.org, unknownmisandry.blogspot.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1058986
Měsíc: 12654
Den: 583