Jdi na obsah Jdi na menu
 


André Luiz Cassimiro

article preview

"Škrtič z Juiz de Fora"

(Brazílie)

 

André Luiz Cassimiro (narozen 1965) měl celý život problémy se zákonem. Hned několikrát byl odsouzen za různé krádeže a vloupání. A právě během výkonu jednoho z těchto trestů spáchal i svou první vraždu.

V roce 1995 si Cassimiro odpykával téměř 12letý trest za sérii 6 krádeží. Protože byl považován za vzorného vězně, vedení věznice umožnilo silně nábožensky založenému Cassimirovi navštívit jeho rodné město Juiz de Fora, aby se mohl zúčastnit slavnosti Těla a Krve Páně. 19. června 1995 tak Cassimiro na několik dní opustil zdi věznice.

Pouhých 5 hodin poté se Cassimiro vloupal do domu Zildy Araujo Barbuthové (77 let). Žena v tu dobu spala, čehož Cassimiro využil k tomu, aby prohledal dům, ve snaze najít cokoliv, co by mohl prodat v zastavárně. V jednu chvíli však nechtěně upustil rádio, což paní Barbuthovou probudilo. Žena začala křičet, načež ji Cassimiro přivázal k posteli a zacpal jí ústa. Pak ji znásilnil a nakonec uškrtil elektrickým kabelem. Poté ještě v kuchyni snědl kus Goiabady (brazilský dezert z guavy). Teprve poté odešel.

Cassimiro následně strávil několik dní se svou sestrou, načež se vrátil zpět do vězení. Po pouhých 2 měsících však byl za dobré chování podmínečně propuštěn.

Během svého pobytu ve vězení si Cassimiro dopisoval s Odetou da Silvaovou (62 let). Po jeho propuštění mezi nimi došlo k menšímu románku, který však trval pouhých několik týdnů. Přibližně půl roku poté byla Odeta nalezena mrtvá ve svém vlastním domě. Byla znásilněna a uškrcena.

Cassimiro své oběti sledoval i několik dní, ve snaze zapamatovat si jejich každodenní rutinu. Když byl přesvědčen, že více už o ženách zjistit nemůže, vloupal se v noci do jejich domů. Cassimiro později vypověděl, že jeho prvotním plánem bylo tyto domy vykrást: "Když jsem ale vešel dovnitř, uvědomil jsem si, jak moc ty malé stařeny nenávidím. Musel jsem je zabít." Všechny své oběti nejprve přivázal k posteli a zacpal jim ústa. Když byly ženy bezbranné, Cassimiro je znásilnil. V některých případech poté přistoupil k mučení elektrickým proudem. Následně ženy uškrtil. Pak těla obětí zakryl přikrývkou. To Cassimiro okomentoval slovy: "Nechtěl jsem, aby se na mě dívaly." Poté vždy obrátil domy obětí vzhůru nohama. Zaměřoval se zejména na hotovost a elektroniku. Ukradené věci následně prodal v různých zastavárnách.

Zatímco svou třetí oběť, Aldeniru Mellovou (58 let) Cassimiro neznal, s Marií Malvinou de Oliveiraovou (77 let) se seznámil na večírku pro seniory. Strávil s ní celý večer, načež jej nic netušící žena pozvala k sobě domů. O 3 dny později bylo v jejím domě nalezeno už jen mrtvé tělo paní de Oliveiraové. Byla ubita blíže nespecifikovaným předmětem.

Cassimirovou poslední obětí se stala Celia Nicolini de Fariasová (74 let), k jejíž vraždě došlo 13. května 1996. Jednalo se o jediný případ, kdy se Cassimiro dopustil nekrofilního pohlavního styku, podle patologa byla totiž paní de Fariasová znásilněna jak před vraždou, tak i po ní.

Ke Cassimirovu dopadení došlo úplnou náhodou. Nechtěně k němu přispěla jeho vlastní sestra Joaquina. Ta totiž řekla jedné své kamarádce, že pod bratrovou matrací našla platební kartu jakési paní Barbuthové. Kamarádka však na rozdíl od Joaquiny věděla, že paní Barbuthová byla před necelým rokem zavražděna. Rozhodla se proto informovat policii.

Cassimiro byl zatčen 29. května 1996. Během pobytu ve vazbě se doznal ke všem vraždám. Zároveň však dodal, že je spáchal pod vlivem drog. Následující soudní proces byl v podstatě pouhá formalita. Cassimirovy otisky prstů byly nalezeny na tělech všech zavražděných žen, stejně jako jeho DNA. Nikoho proto neudivilo, že byl André Luiz Cassimiro odsouzen k doživotnímu trestu. Ten si odpykává dodnes.

 

Zdroj: An Encyclopedia of Modern Serial Killers

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061617
Měsíc: 12217
Den: 503