Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andrew Urdiales

article preview

(USA)

 

Životopis

Andrew Urdiales se narodil 4. června 1964. O jeho dětství je známo jen minimum informací. V červnu 1977 (tedy ve 13 letech) ubil psa své rodiny baseballovou pálkou. Rodičům pak řekl, že se nebohé zvíře zabilo při pádu. V roce 1982 se po úspěšném absolvování Thornridge High School přihlásil k námořní pěchotě. Do roku 1991 sloužil jako radista na základně v Kalifornii, později se zúčastnil operace Pouštní bouře. Poté armádu opoustil a vrátil se k rodičům do Chicaga. V prosinci 1996 musel zaplatit pokutu za nelegální držení zbraně.

 

Série zločinů

18. ledna 1986 - vražda Robbin Brandleyové (23 let). Tuto studentku umění Urdiales sledoval napříč univerzitním kampusem v Mission Viejo v Kalifornii. Nakonec na ni zaútočil na parkovišti, kde jí zasadil celkem 41 bodných ran nožem.

17. června 1988 - vražda Julie McGheeové (29 let). Tato prostitutka nasedla do Urdialesova auta v Cathedral City (stát Kalifornie) v domnění, že jde o běžného klienta. Urdiales pak ženu odvezl do opuštěné části města, kde ji zastřelil pistolí ráže .45. Její tělo pak odhodil do příkopu.

25. září 1988 - vražda prostitutky Mary Ann Wellsové (31 let). Asi ve 22:00 odchází na schůzku s Urdialesem. Později je nalezena zastřelená v budově bývalého skladiště.

17. dubna 1989 - vražda Tammy Erwinové (18 let). Byla nalezena zastřelená v Palm Springs v Kalifornii.

27. září 1992 - Kolem 06:00 Urdiales osloví svou známou Jennifer Asbensonovou (19 let) a nabídne jí odvoz z práce. Místo toho ale zaveze dívku do pouště, kde ji chytí za vlasy a udeří její hlavou o palubní desku. Pak ji sváže, znásilní a hodí do kufru auta. Opět nastartuje auto a vydá se zřejmě hledat vhodné místo, kde by Jennifer zabil. Mezitím se dívce podaří uvolnit si svázané ruce a když pak musí Urdiales zastavit na křižovatce, podaří se jí i otevřít kufr a následně utéct. Okamžitě běží na policii, kde nahlásí svůj únos a znásilnění. Policisté však jejímu příběhu nevěří a zametou vše pod stůl.

11. března 1995 - vražda prostitutky Denise Maneyové (32 let). 3 roky Urdiales nespáchal žádnou vraždu, protože se bál policejního vyšetřování po nepodařeném útoku na svou předchozí oběť. Když však viděl, že i tentokrát z toho vyvázl bez trestu, rozhodl se udeřit znovu. Denise donutí nastoupit do jeho auta a rovněž ji odveze do pouště. Tam ji sváže, svlékne a zastřelí.

14. dubna 1996 - vražda Laury Uylakiové (25 let). Urdiales své vražedné řádění přesunul blíže k jeho domovu v Chicagu. Tělo této oběti bylo nalezeno u jezera Wolf Lake ve státě Illinois. Laura byla střelena do hlavy.

14. června 1996 - vražda Cassandry Corumové (21 let). Její tělo bylo nalezeno plovoucí na hladině Vermillion River. Rovněž byla střelena do hlavy.

2. srpna 1996 - vražda Lynn Huberové (22 let). I její tělo bylo nalezeno na hladině jezera Wolf Lake.

Duben 1997 - Urdiales namíří pistoli na jakousi prostitutku (její jméno se mi nepodařilo zjistit) a přinutí ji, aby si sedla k němu do auta. Pak se ji pokusí svázat, ale žena se mu vysmekne a uteče.

 

Zatčení a soud

Protože vražd neustále přibývalo, illinoiská policie se rozhodla, že podrobí balistické expertíze všechny zbraně legálně držené obyvateli žijících v okolí míst posledních vražd. 23. dubna 1997 došlo i na Urdialese. Zřejmě tušil, jak zkouška dopadne a překvapeným policistům se okamžitě přiznal ke všem 8 vraždám. Následná expertíza opravdu potvrdila, že Urdialesova zbraň byla použita při vraždách Uylakiové, Corumové a Huberové. Při následných výsleších Urdiales neuvedl žádný motiv pro své činy. Uznal ale že ho vzrušovalo, když ho jeho oběti prosily o smilování.

Urdiales byl obviněn 29. dubna 1997, ale vzhledem k tomu, že v té době se v Illinois strhla debata o zrušení trestu smrti, byl jeho soudní proces zahájen až 8. dubna 2002. Nejprve čelil obviněním z vražd Laury Uylakiové a Lynn Huberové. 30. května 2002 byl za tyto vraždy odsouzen k trestu smrti. Kvůli tehdejší politické atmosféře, která panovala v Illinois v názoru na trest smrti, nakonec guvernér tento rozsudek změnil na doživotí. 24. dubna 2004 začal druhý proces s Urdialesem, tentokrát byl obviněn z vraždy Cassandry Corumové. Následoval naprosto totožný scénář. 10. května 2004 byl Urdiales odsouzen k trestu smrti, ale v březnu 2011 guvernér tento rozsudek zmírnil na doživotí.

Ještě tu však byly vraždy, které Urdiales spáchal v Kalifornii. Po dlouhých tahanicích byl nakonec postaven před soud i v tomto americkém státě. 5. října 2018 byl Urdiales odsouzen kalifornským soudem za vraždu 5 žen k dalšímu trestu smrti. Tento rozsudek již žádný guvernér nezměnil. Nebylo ani kdy, protože 2. listopadu 2018 spáchal Andrew Urdiales ve své cele sebevraždu.

 

Zdroje: wikipedia.org, whoreofhorror.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1058974
Měsíc: 12646
Den: 584