Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anthony Balaam

article preview

"Trentonský škrtič"

(USA)

 

Životopis

Narodil se 9. července 1965 v Trentonu (stát New Jersey) v USA. O jeho dětství nebo dospívání se neví prakticky nic. Byl závislý na cracku a několikrát být zatčen pro drogové delikty nebo vloupání. Jeho sousedé ho popisovali jako nesmírně slušného a zdvořilého muže s příjemným vystupováním. Od července 1995 do ledna 1996 žil krátce v Detroitu. V době jeho zatčení byl nezaměstnaný a bydlel se svou přítelkyní (se kterou měl dvě děti) na 421 Stuyvesant Avenue v Trentonu.

 

Série zločinů

Balaam si svoje oběti hledal v brzkých ranních hodinách zhruba v okruhu dvou mil od svého domova. Jako cíl si vybíral prostitutky, které se v chudších částech města prodávaly za drogy. V momentě, kdy byl se svou obětí o samotě, vytáhl nůž a vynutil si sex. Nakonec nebohou ženu uškrtil. Sám později mluvil o vzteku, který se ho v tu chvíli zmocnil, a že ho vzrušovala moc, kterou měl nad svými oběťmi. Těla svých obětí (až na jednu výjimku) pak odhodil na odlehlých místech. Seznam jeho obětí:

24. října 1994 - Karen Denise Pattersonová (41 let).

19. března 1995 - Valentina Cuylerová (29 let).

10. dubna 1995 - Concetta Haywardová (27 let). Jako jediná byla nalezena v obydlené oblasti. Její tělo vrah odhodil v opuštěném hotelu.

16. února 1996 - Balaam znásilní další protitutku (její jméno se mi nepodařilo zjistit). Když se ji ale pokusí zabít, oběť mu tentokrát unikne a informuje o všem policii.

29. července 1996 - Debra Ann Walkerová (37 let).

 

Zatčení a soud

Když policie odebrala z těla poslední oběti vrahovo sperma, zjistila, že patří muži, který ji není úplně neznámý. 8. srpna 1996 kolem 14:30 byl Balaam zatčen a obviněn z vražd všech čtyř prostitutek. Balaam při zatýkání nekladl odpor a i na policisty působil dojmem milého a vlídného muže. Jeden z policistů ho popsal jako "nejslušnějšího vraha, kterého jsem kdy viděl". Jediná přeživší oběť identifikovala u soudu Balaama jako muže, který ji znásilnil a pokusil se ji zabít. Sám Balaam svou vinu nijak nepopíral. Přesto přese všechno se soudní líčení táhlo dlouhých 5 let. V roce 2001 byl nakonec Anthony Balaam odsouzen k doživotnímu pobytu za mřížemi.

 

Zdroje: wikipedia.org, Mayhem.net

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1050205
Měsíc: 16568
Den: 431