Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antonis Daglis

article preview

"Athénský Rozparovač"

(Řecko)

 

O životě Antonise Daglise není mnoho známo. Snad jen to, že se narodil v roce 1974 a že se živil jako řidič náklaďáku. První záznam v jeho trestním rejstříku se datuje rokem 1988, kdy sexuálně obtěžoval nezletilou dívku. V roce 1989 byl zatčen poté, co s nožem v ruce napadl skupinku mužů v Athénách.

 

Série vražd

Říjen 1992 - Rozřezané tělo neznámé prostitutky bylo nalezeno v odpadkovém koši před Válečným muzeem v Athénách.

28. října 1995 - Prostitutka Eleni Panagiotopoulouová (29 let). Byla uškrcena a rozřezána na kousky. Byla nalezena několik kilometrů od Athén.

25. prosince 1995 - Polonahé tělo prostitutky Athiny Lazarouové (26 let) je nalezeno na Kifisia Avenue v Athénách. Oběť byla uškrcena provazem.

 

Zatčení a proces

V roce 1996 byla unesena a znásilněna prostitutka Ann Hamsonová, původem z Británie. Útočník ji nakonec nechal jít, protože ho přesvědčila, že ve skutečnosti není prostitutka, ale že si jen vydělává ne zpáteční cestu do Británie. Žena pak vše nahlásila policii. Ta zanedlouho Daglise zatkla. Ten se nakonec přizná nejen k únosu a znásilnění Hamsonové, ale k dalším třem vraždám prostitutek a dalším šesti pokusům o vraždu. U soudu uvedl, že Panagiotopoulouvou nabral do auta a odvezl na parkoviště, kde ji během sexu uškrtil. Pak její tělo rozřezal motorovou pilou a naskládal do několika plastikových sáčků. Lazarouvou prý zavraždil proto, že se mu posmívala. Tvrdil, že cítí silnou nenávist k prostitutkám, když je ale oslovil, vždy měl zájem jen o sex. Během něho ale slyšel v hlavě hlasy, které ho nutily k vraždám. Na závěr soudního procesu své doznání odvolal a tvrdil, že zavraždil jen jednu oběť a že šlo o nešťastnou náhodu. Soudce to nijak neobměkčilo a vyměřil Daglisovi doživotní trest za vraždy plus 25 let za 6 pokusů o vraždu. 2. srpna 1997 spáchal Antonis Daglis ve své cele sebevraždu.

 

Zdroje: wikipedia.org, Athens News Agency

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1058866
Měsíc: 12617
Den: 615