Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antwan Pittman

article preview

"Sériový vrah z Edgecombe County"

(USA)

 

Životopis

Pittman se narodil 15. července 1978 ve městě Rocky Mount v Severní Karolíně. Byl vychováván pouze matkou a těžko říct, zda vůbec věděl, kdo je jeho otec. Problémy se zákonem měl už od svých školních let. Poprvé byl zatčen v roce 1994, kdy byl obviněn z pokusu o znásilnění 2letého dítěte. Díky tomu, že se k činu doznal, odešel od soudu pouze s podmínečným trestem. V lednu 1996 byl znovu zatčen poté, co spácháním hned několika přestupků porušil podmínky podmínečného propuštění. Následně byl umístěn do nápravného zařízení pro mladistvé, kde zůstal až do poloviny roku 1997. Během následujících let čelil několika dalším obviněním z krádeží, napadení, kladení odporu při zatýkání nebo podávání alkoholu nezletilým. V roce 2003 byl odsouzen ke 45 dnům ve vězení, protože při pohovoru o zaměstnání zamlčel, že je registrovaný sexuální delikvent. Během jeho pobytu ve vězení mu byl odebrán vzorek krve, což se později ukázalo jako klíčový faktor při vyšetřování vražd v Edgecombe County. O rok později následovalo zatčení za řízení pod vlivem alkoholu. V roce 2007 byl Pittman zatčen znovu, tentokrát za útok na prostitutku. Mimochodem, k tomuto napadení došlo ve stejné oblasti, ve které byly spáchány i vraždy popsané níže. I tentokrát se však Pittman dostal brzy na svobodu. Ovšem ne na dlouho. Na jaře 2009 byl totiž znovu zatčen, už podruhé kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Po zaplacení kauce byl sice propuštěn z vazby, ale nedostavil se k soudnímu jednání a tak musel být v srpnu 2009 opět zatčen.

 

Série vražd

30. května 2005 - Den, kdy zmizela Melody Wigginsová (29 let). Její částečně svlečené tělo bylo nalezeno o 4 dny později ve venkovské oblasti v Edgecombe County. Podle pitevní zprávy bylo na jejím těle nalezeno několik bodných ran nožem. Příčinou smrti však byly údery tupým předmětem do hlavy.

16. ledna 2007 - V tento den zmizela Christine Mary Booneová (43 let). Její kosterní pozůstatky byly nalezeny až 9. března 2010, tedy po více než 3 letech. Podle policie je pravděpodobné, že byla zavražděna ve svém domě a vrah poté převezl její tělo na místo, kde došlo k nálezu jejích pozůstatků.

8. května 2007 - Bylo vyhlášeno pátrání po Jackie Nikelii Thorpeové (35 let). Její tělo v pokročilém stádiu rozkladu bylo nalezeno až 17. srpna téhož roku poblíž Seven Bridges Road.

17. června 2007 - Den, kdy zmizela Joyce Renee Durhamová (46 let), která byla naposled viděna ve městě Rocky Mount. Tato žena se pohřešuje dodnes.

Únor 2008 - Tento měsíc zmizela Ernestine Battleová (50 let). Její tělo ve značném stádiu rozkladu nalezl jeden z místních farmářů nedaleko Seven Bridges Road.

5. února 2009 - Datum, od kterého byla pohřešována Yolanda Rene Lancasterová. Její kosterní pozůstatky byly nalezeny až v lednu 2011, kdy je objevila skupinka místních lovců v lese nedaleko Seven Bridges Road.

Polovina února 2009 - Nedaleko fotbalového hřiště v Rocky Mount bylo nalezeno tělo Elizabeth Jane Smallwoodové (33 let). Během vyšetřování bylo zjištěno, že neudržovala kontakt se svou rodinou a proto její zmizení nikdo nenahlásil. Podle policejního lékaře došlo k vraždě asi 6 měsíců před nálezem jejího těla.

22. února 2009 - Den, kdy zmizela Tahara Senice Nicholsonová (28 let). K nálezu jejího těla došlo 7. března nedaleko Seven Bridges Road. Policejní lékař v pitevní zprávě uvedl, že žena byla uškrcena. Na těle této oběti bylo nalezeno vrahovo sperma.

25. dubna 2009 - V tento den zmizela Jarniece Latonya Hargroveová (31 let), Její tělo bylo nakonec nalezeno 29. června v lese nedaleko Seven Bridges Road.

Všechny oběti byly Afroameričanky, které se živily prostitucí a v minulosti se potýkaly s drogovou závislostí.

 

Zatčení a soud

Vzorek spermatu nalezený na těle zavražděné Tahary Nicholsonové byl zaslán do laboratoří na analýzu DNA. Zde bylo zjištěno, že DNA získané ze spermatu se dokonale shoduje s Pittmanovou DNA. V tomto případě měli policisté ulehčenou práci tím, že podezřelého nemuseli zatýkat. Pittman byl totiž právě ve vazbě, kvůli vyhýbání se soudu za řízení pod vlivem alkoholu. V září 2009 mu tak bylo pouze oznámeno, že je obviněn z vraždy Tahary Nicholsonové.

Vyšetřovatelům bylo jasné, že neexistuje žádný přímý důkaz, který by Pittmana spojoval i s ostatními vraždami. Je ovšem fakt, že Pittman velice často navštěvoval oblast kolem Seven Bridges Road, navíc několik let bydlel u svých prarodičů, jejichž dům se nachází v těsné blízkosti nálezů těl 5 zavražděných žen. Krátce poté bydlel v domě nedaleko fotbalového hřiště, v jehož blízkosti bylo nalezeno tělo Elizabeth Smallwoodové. V době svého zatčení bydlel na předměstí Rocky Mount, nedaleko Seven Bridges Road. A to není vše. V den, kdy zmizela Jarniece Hargroveová, jeden z policistů narazil na Pittmana, kterak spal ve svém autě se staženými kalhotami. Tělo Jarniece Hargroveové bylo poté nalezeno jen několik desítek metrů od místa, kde Pittman spal ve svém autě. To však byly jen nepřímé důkazy a tak mohl být Pittman obviněn pouze z vraždy Tahary Nicholsonové.

Ještě, než byl vůbec zahájen soudní proces, došlo k nálezu dalšího těla. 27. března 2010 byla totiž nedaleko Seven Bridges Road nalezena mrtvola Roberty Williamsové. Její rodina později uvedla, že její zmizení nahlásila, ale policie se jím odmítla zabývat.

Pittman u soudu přiznal, že znal Taharu Nicholsonovou a že ji byl 6 dnů před nálezem jejího těla vyzvednout ve svém autě. Přiznal rovněž, že jí zaplatil za sex. Poté ji však údajně odvezl před knihovnu v Rocky Mount, kde z jeho auta vystoupila. Jakoukoliv spojitost s její vraždou vehementně popíral. Zdá se, že soudce ani porota tomuto vysvětlení neuvěřili, protože v září 2011 byl Pittman uznán vinným z vraždy Tahary Nicholsonové a následně byl odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Drtivá většina policistů považuje tento případ za uzavřený a stejně jako veřejnost jsou přesvědčeni, že Pittman zavraždil i ostatní ženy v Edgecombe County. Najdou se však i tací, kteří tvrdí, že Pittman s ostatními vraždami neměl nic společného a policie jej využila jako vhodného obětního beránka. Nepopiratelným faktem však je, že od Pittmanova zatčení v této oblasti už k žádné podobné vraždě nedošlo.

 

Zdroje: wikipedia.org, sites.psu.edu/gillianpassionblog

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1058360
Měsíc: 12490
Den: 578