Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brandon Tholmer

article preview

"Znásilňovač z West Side"

(USA)

 

Tholmer se narodil v roce 1949 do jedné z chudých afroamerických rodin v New Orleans. Jeho dětství rozhodně nebylo šťastně, už od útlého věku byl fyzicky i sexuálně zneužíván ostatními členy rodiny. Navíc už v této době vykazoval znaky mentálního postižení. V necelých 10 letech utekl z domova a potloukal se po ulici ve společnosti ostatních dětí bez střechy nad hlavou. V 60. letech byl Tholmer několikrát zatčen za různé přestupky, díky čemuž strávil několik let v nápravných zařízeních pro mladistvé, kde byl opakovaně týrán ostatními chovanci, několikrát byl i znásilněn. V následující dekádě se Tholmer přestěhoval do Los Angeles, kde si přivydělával různými příležitostnými pracemi. V této době se u něj poprvé objevily příznaky gerontofilie. V roce 1975 byl zatčen za znásilnění 79leté ženy. Tholmer tvrdil, že ženu znásilnil pod vlivem LSD. Soudní lékaři jej označili jako duševně nemocného, díky čemuž byl poslán do psychiatrického ústavu. Z něj byl propuštěn v červnu 1979. Tholmer se znovu vrátil do Los Angeles, kde si pronajal dům nedaleko Hollywoodu. Zároveň se pokoušel prorazit v showbyznysu jako bubeník v rockové skupině "The Hostages". Když bylo zřejmé, že se z něj rocková hvězda nestane, začal pracovat v továrně na boty. Našel si i přítelkyni, která pracovala v supermarketu. Tholmer ji zde často navštěvoval, ale více než své přítelkyni se věnoval starším zákaznicím. Dlouhé hodiny bloumal po obchodě a pokoušel se navázat kontakt s těmito ženami.

Od ledna 1981 do října 1983 došlo v okolí Hollywoodu k sérii vražd starších žen, které byly znásilněny a zavražděny ve svých domech. Většina z nich byla uškrcena, v několika případech však vrah své oběti ubodal nebo ubil k smrti. Ke všem vraždám došlo v nejbližším okolí Tholmerova domu.

Tholmer se do hledáčku policie dostal na konci října 1983. Od 2. listopadu bylo nařízeno jeho sledování. To skončilo 7. listopadu, kdy byl Tholmer přistižen při pokusu o vniknutí do domu Irene Rogersové (85 let). Hned druhý den policie prohledala Tholmerův dům. Při prohlídce bylo nalezeno více než 200 šperků, hodinek a fotografií, které rozhodně nepatřily Tholmerovi. Tyto položky později identifikovali rodinní příslušníci 34 zavražděných žen. I přesto byl nakonec Tholmer obviněn "pouze" z těchto 5 vražd:

13. srpna 1981 - vražda Rose Ledermanové (80 let). Tato žena byla nalezena ve svém domě v Silver Lake.

Srpen 1982 - vražda Wollomooloo Woodcockové (69 let)

Květen 1983 - vražda Lorraine Wellsové (76 let)

Srpen 1983 - vražda Dorothy Fainové (70 let)

12. září 1983 - vražda Mary Pauquetteové (72 let)

Policie nalezla dostatek důkazů spojujících Tholmera s dalšími 7 vraždami. Z nich ovšem nikdy nebyl obviněn. Všeobecně se má za to, že Tholmer zavraždil až 34 starších žen.

Samotný soudní proces byl zahájen v roce 1986. Obžaloba neměla těžkou práci. Tholmerovy otisky prstů byly nalezeny hned na několika místech vražd, otisk jeho boty navíc odpovídal otisku nalezeném v domě zavražděné Wollomooloo Woodcockové. Ve dnech, kdy došlo k jednotlivým vraždám, Tholmer vždy zmizel z domu s tím, že má jakousi práci. U soudu ovšem nebyl schopen vysvětlit v čem tato práce spočívala. Proti Tholmerovi vypovídali i jeho přátelé, kteří dosvědčili, že Tholmera sexuálně přitahovaly výrazně starší ženy. 25. července 1986 tak byl Tholmer uznán vinným a odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti podmínečného propuštění. Trestu smrti se vyhnul jen proto, že porota i soudce přihlédli k jeho těžkému dětství a mentální nezpůsobilosti.

V prosinci 2019 byl Brandon Tholmer kvůli zdravotním problémům převezen do vězeňské nemocnice v Kalifornii. Ve výkonu trestu je dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 13
Celkem: 1060863
Měsíc: 12119
Den: 472