Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bruce A. Davis

article preview

(USA)

 

Bruce A. Davis se narodil v roce 1948 v Toledu v Ohiu a vyrůstal ve Fayette County. Když mu bylo 13 let, stal se obětí sexuálního obtěžování od jakéhosi muže. To u něj vyvolalo celoživotní nenávist k homosexuálům. V polovině 60. let předčasně odešel ze střední školy a přestěhoval se na Manhattan, aby si splnil svůj odvěký sen stát se zpěvákem. V roce 1968 sice získal diplom z večerní školy, ale pomalu začínal zjišťovat, že prorazit do světa showbyznysu nebude tak lehké, jak si původně představoval. Postupně se z něj stal zahořklý a životem zklamaný muž, který nenáviděl každého, kdo měl v životě větší úspěch než on.

Svou nenávist přitom obrátil především k lidem, které vnímal jako své největší nepřátele - k homosexuálům. Jeho postup byl vcelku jednoduchý. Vybral si bohatého podnikatele, o kterém věděl, že je gay. Svedl ho a pod příslibem sexu se nechal pozvat do domu své oběti. Tam muže uškrtil a navíc ho okradl o všechny jeho peníze a cennosti. Těchto vražd se přitom dopouštěl hned v několika amerických státech.

V únoru 1972 byl Davis zatčen ve Washingtonu, kde byl obviněn z vraždy podnikatele Jamese Earla Hammera. Nakonec byl odsouzen na 15 let ve vězení pouze za zabití. Ihned po vynesení rozsudku byl převezen do státu Illinois, kde byl obviněn z vraždy reverenda Carla Barlassina, ke které došlo 29. června 1971 v jednom hotelu v Chicagu. Za tuto vraždu byl nakonec Davis odsouzen k 45 letům ve vězení.

24. října 1979 se Davis dodnes nevyjasněným způsobem dostal k sekeře, kterou napadl a nakonec i zabil dozorce Joea Cushmana. Pak se mu podařilo uprchnout v autě patřícímu právě zavražděnému dozorci. Davis si na svobodě pobyl týden, dopaden byl na Halloween poté, co se ve městě Smithers v Západní Virginii pokusil ukrást auto.

Ve vazbě se Davis překvapivě přiznal k 32 vraždám, které měl spáchat mezi lety 1969 a 1971. Jeho oběťmi byli bohatí muži, kterým slíbil sex, místo toho je však uškrtil a okradl. Když byl dotazován na motiv, Davis uvedl: "Udělal jsem to pro peníze a taky pro zábavu." Tyto vraždy měl Davis spáchat ve Washingtonu, New Yorku, Baltimoru, Bostonu, Fort Lauderdale, Renu, Las Vegas, New Orleansu, Los Angeles a v San Juan v Portoriku. Díky jeho doznání se nakonec podařilo dokázat Davisovu odpovědnost za další čtyři vraždy, včetně vraždy učitele zpěvu Erica Tcherkeziana, ke které došlo v květnu 1972 v New Yorku. U ostatních vražd panují pochybnosti o Davisově vině. Nicméně ani z jedné z těchto vražd nebyl Davis obviněn a byl souzen pouze za vraždu dozorce Joea Cushmana. Za ni byl nakonec v září 1983 odsouzen na doživotí. V roce 2020 je Davisovi 72 let a stále si odpykává svůj trest.

 

Zdroj: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1061179
Měsíc: 12138
Den: 494