Jdi na obsah Jdi na menu
 


Castration serial murders

article preview

(USA)

 

20. srpna 1980 bylo asi 20 mil od města Casper ve Wyomingu nalezeno tělo asi 27letého muže, který měl v těle minimálně 10 střelných ran. Pozdější expertíza stanovila, že vrah použil revolver ráže 38. Když byl muž mrtev, vrah jej svlékl a vykastroval. Identitu oběti se dodnes nepodařilo určit.

19. srpna 1981 bylo nalezeno nahé tělo Wayneho Leigha Rifendifera (30 let). K nálezu došlo v zalesněné oblasti v Jersey Shore v Pennsylvanii, kousek od silnice I-80. Wayne pocházel ze Severní Karolíny a pravidelně stopoval. Naposledy bydlel v Bridgeportu v Connecticutu. Wayne byl střelen do hlavy, poté mu byly posmrtně odříznuty genitálie. Ty nebyly na místě činu nalezeny, stejně jako oblečení oběti. I když vrah použil stejný typ střelné zbraně, vzhledem k tomu, že místa činu od sebe dělí více než 1 700 mil, policie si v té době obě vraždy nespojila.

14. června 1982 muž rybařící nedaleko Daniels Pass v Utahu nalezl nahé (s výjimkou ponožek) tělo Martyho Jamese Shooka (21 let). Ten byl naposled viděn o 2 dny dříve ve městě Sparks v Nevadě. I Marty byl zastřelen stejným typem zbraně, načež mu vrah posmrtně odřízl genitálie. Místo nálezu bylo vzdáleno asi 2 000 mil od místa nálezu těla předešlé oběti.

Těsně po této vraždě se policii podařilo najít svědka, který uvedl, že nedaleko místa nálezu viděl mladou dívku s blond vlasy. Ta mu řekla, že stopuje do Kansasu. I přes veškeré úsilí se policii nepodařilo tuto ženu vypátrat.

V červenci 1983 bylo v Georgii nalezeno tělo muže, oblečeného pouze do plavek. To jsou však jediné údaje, které policie sdělila veřejnosti.

K nálezu posledního těla došlo v listopadu 1986 nedaleko odpočívadla u města Litchfield v Connecticutu.  Jednalo se bezesporu o nejbrutálnější vraždu z celé série. Muž měl odříznutou hlavu, bradavky i genitálie. Nakonec mu vrah ještě odřízl jednu nohu. Ani jedna z odříznutých částí těl nabyla na místě činu nalezena, je tedy pravděpodobné, že si je vrah odnesl s sebou. Oběť byla nakonec identifikována až díky testům DNA. Muž se jmenoval Jack Franklin Andrews a měl za sebou bohatou kriminální minulost. Byl zatčen v Kalifornii, Kansasu, Floridě, Tennessee a Oregonu.

Policie si všechny tyto případy spojila až v roce 1988. A podobností se našlo více, než jen stejné modus operandi a stejný typ střelné zbraně. Až na poslední případ došlo ke všem vraždám v létě. Všechny oběti velice často stopovaly. Některé oběti si byly až nápadně podobné. Z míst činů zmizely nejen odřezané části těl obětí, ale i jejich oblečení. A ke všem vraždám došlo nedaleko silnic, které velice často používají řidiči kamionů. Právě to, a také fakt, že k vraždám došlo hned v několika státech, vedlo policii k závěru, že vrahem mohl být právě řidič kamionu.

Podle balistických testů je pravděpodobné, že vrahova zbraň byla vyrobena ve firmě Charters Arms. Ani toto zjištění však neposkytlo policii kýžené vodítko, které by vedlo k odhalení vrahovy identity. Případem se začala zabývat i FBI, jediným výsledkem však bylo oznámení z roku 1991, ve kterém stojí: "Vzhledem k tomu, že od roku 1986 nedošlo k žádné další vraždě, je nanejvýš pravděpodobné, že vrah byl zatčen za jiný zločin, zemřel nebo se odstěhoval z USA."

Na začátku nového století byl v San Franciscu zatčen muž, v jehož domě byla nalezena láhev se zakonzervovaným lidským šourkem. Vzorky byly okamžitě odeslány na analýzu, která měla potvrdit či vyvrátit, zda tato část těla nepatří některé z obětí z 80. let. Bohužel byl šourek dlouhá léta zakonzervován neodborným způsobem, navíc byl během této doby opakovaně kontaminován DNA zadrženého muže. Testy tak byly neprůkazné. Patolog se poté pokusil porovnat vzorek s dochovanými fotografiemi obětí. Jednalo se zejména o porovnání řezů na obětech a na nalezeném šourku. V závěrečné zprávě bylo uvedeno, že je velice nepravděpodobné, že by se jednalo o část těla některé z obětí nalezených o 20 let dříve.

Případ tak zůstává dodnes nevyřešený. Nabízí se hned několik otázek: Byl vrahem opravdu řidič kamionu? A co ona tajemná blondýnka, která byla spatřena nedaleko místa nálezu jednoho z těl? Byla samotným vrahem nebo se mohlo jednat o svědka, který by posunul vyšetřování ke zdárnému konci? Nebo neměla s případem nic společného? A co muž, který měl doma odříznutý lidský šourek? Mohl být vrahem přece jen on? Byla vůbec nalezena těla všech obětí? A dočkáme se někdy odpovědí na tyto otázky?

 

Zdroje: wikipedia.org, American Crime Stories

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 2
Celkem: 1061153
Měsíc: 12134
Den: 499