Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cecil Henry Floyd

article preview

(USA)

 

Cecil Henry Floyd se narodil v březnu 1941. V době svého zatčení byl ženatý a se svou manželkou měl blíže nespecifikovaný počet dětí. To jsou bohužel jediné veřejně dostupné informace o jeho životě. Přestože své zločiny spáchal minimálně v 5 státech USA, patří Floyd mezi téměř zapomenuté sériové vrahy.

Floyd svou první vraždu spáchal pravděpodobně v roce 1973 nedaleko města Libanon v Indianě, kde nabral do svého auta stopaře jménem Henry Maser. Floyd muže zastřelil a následně jej okradl o 5 dolarů.

Mezi listopadem 1973 a květnem 1974 spáchal Floyd 3 vraždy na Floridě. Jednou z obětí se stala Karen Chitwoodová, které byla ubodána. Na jejím těle bylo rovněž nalezeno několik řezných ran. Jednalo se o Floydovu jedinou ženskou oběť. Podrobnosti o dalších 2 floridských vraždách (včetně jmen obětí) bohužel nejsou známy.

V červenci 1974 Floyd se svou rodinou křižoval Kansasem. Během své cesty okrádali stopaře a přepadávali obchody. V této době také došlo k jeho zřejmě nejlépe zdokumentované vraždě. Podle jeho vlastní výpovědi v západním Kansasu nabral do auta dalšího stopaře. Společně pak zamířili na východ. Když opustili město Chapman, Floyd zastavil a předstíral, že opravuje závadu na autě. Když stopař vystoupil z auta, Floyd na něj namířil pistoli a bez jediného slova jej zastřelil. Poté muže okradl o peníze, nechal jeho tělo ležet u silnice a společně se svou rodinou odjel pryč. Mužovo mrtvé tělo bylo nalezeno 24. července 1974. Identita oběti zůstává dodnes neznámá. Ve snaze zjistit mužovu totožnost bylo v roce 2016 jeho tělo exhumováno, aby mohly být provedeny testy DNA. Ani ty však neodhalily jméno této oběti.

Ihned po této vraždě se Floyd přesunul z Kansasu do Nebrasky. Zde na konci července 1974 přepadl čerpací stanici. Během tohoto přepadení Floyd spáchal svou poslední vraždu. Obětí se stal zaměstnanec čerpací stanice jménem Lester Schmidt. Floyd jej třikrát střelil do hlavy. Poté sebral pokladnu, naložil ji do auta a odjel pryč.

Floydovy další kroky směřovaly do Arkansasu, kde spáchal blíže nespecifikovanou ozbrojenou loupež. Těsné poté byl konečně zatčen. Během výslechů se téměř okamžitě přiznal i ke spáchání 6 vražd.

Floyd byl nakonec souzen pouze ve státech Indiana a Nebraska. V roce 1975 byl za vraždy spáchané v těchto státech odsouzen ke dvěma doživotním trestům bez možnosti podmínečného propuštění. Za vraždy spáchané na Floridě nikdy souzen nebyl. Není známo, zda byl odsouzen i některý ze členů jeho rodiny.

17. června 2011 Cecil Henry Floyd zemřel ve své cele. Bylo mu 70 let.

 

Zdroje: Associated Press, unidentified.wikia.org, cbs19news.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 15
Celkem: 1061430
Měsíc: 12172
Den: 482