Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celine Lesageová

article preview

(Francie)

 

19. říjen 2007 se stal pro Luca Margueritteho zřejmě nejhorším dnem jeho života. V té době přitom prožíval šťastné období. Přibližně rok žil ve svém domě ve francouzském Valognes se svou přítelkyní Celine Lesageovou (narozena v roce 1971) a jejím 14letým synem. Celine měla navíc co nevidět porodit jejich první dítě. Ano, Luc Margueritte byl šťastný. Jeho štěstí však skončilo právě 19. října, kdy jej syn jeho přítelkyně upozornil na nesnesitelný zápach, který se linul z jejich sklepa. Luc se proto rozhodl sklep důkladně prohledat...

Přímo ve sklepě byl zápach tak silný, že se Luc musel několikrát vrátit zpět, aby se nadýchal čerstvého vzduchu. Nakonec se však přece jen odhodlal a začal sklep prohledávat. Netrvalo to dlouho a odhalil zdroj odporného zápachu. V jednom z rohů bylo 6 igelitových tašek. Když se Luc podíval blíže, s hrůzou zjistil, že v každé z nich je uloženo tělíčko novorozence. 5 z nich už bylo v pokročilém stádiu rozkladu. Luc se okamžitě rozeběhl na toaletu, kde se vyzvracel. Ihned poté zavolal policii.

Tím však Lucova noční můra ještě neskončila. Po příjezdu policie byl on i jeho přítelkyně odvezeni k výslechu. Po jeho skončení se Luc dozvěděl, že se Lesageová přiznala k tomu, že všechny děti zavraždila ona. Jednalo se přitom o její vlastní děti, které v tajnosti porodila. 5 z nich zplodil její dřívější partner Pascal Catherine. Luc si v tu chvíli možná vzpomněl na moment, kdy se k němu Lesageová stěhovala a on jí pomáhal odnášet zvlášť pečlivě zalepené krabice...

Největší šokem pro něj však byla informace, že otcem posledního zavražděného dítěte je on. Lesageová nedávno předtím v tajnosti porodila a novorozence ihned poté zavraždila. Když se to Luc dozvěděl, na místě se zhroutil.

Lidé žijící v jejich sousedství byli naprosto šokováni. Všichni totiž Lesageovou popisovali jako skromnou a příjemnou ženu v domácnosti.

Lesageová během výslechů uvedla: "Ano, zabila jsem ty děti. Udělala jsem to, ale vůbec nevím proč." Poté propukla v pláč. Když se dostatečně uklidnila, popsala, jakým způsobem děti zabíjela. 4 z nich udusila poté, co jim strčila prsty do úst. Zbývající 2 děti uškrtila provazem.

Těsně poté byl zatčen i Pascal Catherine, bývalý přítel Lesageové. Hrozilo mu obvinění z napomáhání k vraždě. Nakonec se však jemu a jeho právníkům podařilo prokázat, že o mrtvolkách nevěděl. Catherine rovněž uvedl, že Lesageová mu pokaždé řekla, že potratila. Po několika dnech tak mohl být Pascal Catherine propuštěn.

Psychiatři diagnostikovali u Lesageové blíže nespecifikovanou duševní poruchu. 10. března 2010 sice soud uznal Lesageovou vinnou, ale vzhledem k jejímu duševnímu stavu ji odsoudil k pouhým 15 letům vězení. S tímto verdiktem se nakonec spokojila i obžaloba. Sám žalobce u soudu uvedl: "Její postoj k dětem je neuvěřitelně rozpolcený. Celý život se netajila svou touhou po dětech. Když je však porodila, téměř okamžitě je zavraždila."

Celine Lesageová si svůj trest odpykává dodnes.

 

Zdroje: unknownmysandry.blogspot.com, dailymail.co.uk

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1050091
Měsíc: 16614
Den: 405