Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesar Francesco Barone

article preview

(USA)

 

Narodil se 4. prosince 1960 jako Adolph James Rode ve Fort Lauderdale na Floridě. Když mu byly 3 roky, jeho matka opustila rodinu kvůli jinému muži. Rok poté se jeho rodiče rozvedli. Baroneho výchova tak zůstala na jeho otci a jeho nové partnerce, se kterou se o několik let později oženil. Navzdory tomu rozhodně nelze říci, že by Baroneho dětství bylo nešťastné. Nebyl sexuálně zneužíván ani týrán. Naopak, jeho otec i nevlastní matka se snažili být pro Baroneho příkladnými rodiči.

Na Baroneho to však mělo přesně opačný efekt. Byl problémovým dítětem, dokonce byl vyloučen z mateřské školky, protože z ní kradl hračky. Později se stal postrachem všech dětí v širém okolí. Šikanoval je, kradl jim peníze, ohrožoval je nožem a několika z nich dokonce pálil oční víčka zapálenou cigaretou. Už na základní škole začal užívat drogy a alkohol. Aby měl na své "koníčky" peníze, vloupal se do několika domů. Pokud v nich nenašel peníze, ukradl alespoň pivo nebo cigarety. Barone rovněž napadl několik starších žen, minimálně v jednom případě se pokusil uškrtit svou nevlastní matku.

Když bylo Baronemu 15 let, vloupal se do domu své 70leté sousedky Alice Stockové. Začal ji ohrožovat nožem a přikázal jí, aby se svlékla. To však paní Stocková odmítla, což Baroneho natolik překvapilo, že poté beze slova odešel pryč. Paní Stocková zavolala policii, která Baroneho zatkla. Barone byl poté umístěn do centra pro problematickou mládež, kde však strávil pouhé 2 měsíce.

Znovu byl zatčen v roce 1977. Za vloupání do jednoho z domů v sousedství byl odsouzen ke 2 letům vězení. Po uplynutí celého trestu byl v listopadu 1979 propuštěn na svobodu. Ještě v tentýž den se vloupal do domu svého otce a pokusil se zaútočit na svou nevlastní matku. Té se však naštěstí podařilo utéct.

Pouhých 15 dní po Baroneho propuštění byla znásilněna a následně uškrcena Alice Stocková. Díky tomu, že se Barone už dříve vloupal do jejího domu, pozornost policie se okamžitě soustředila jeho směrem. Kvůli nedostatku důkazů však z této vraždy nebyl nikdy obviněn.

O 6 měsíců později byl Barone znovu zatčen pro podezření z útoku na Mattie Marinovou (70 let). Ta byla napadena ve svém vlastním domě. Útočník ji nejprve škrtil, načež ji velice surově zbil válečkem na těsto. Když žena zůstala ležet v kaluži vlastní krve, útočník ji okradl o 10 dolarů a odešel, pravděpodobně v domnění, že je paní Marinová mrtvá. Ženě se ovšem podařilo přežít a jako útočníka identifikovala Baroneho. Paní Marinová však měla problémy s pamětí, díky čemuž porota její výpovědi neuvěřila. Barone tak byl nakonec zbaven všech obvinění a od soudu odešel bez trestu.

V roce 1981 už takové štěstí neměl a za další vloupání byl odsouzen k blíže nespecifikovanému trestu. Ve vězení se pokusil znásilnit jednu z dozorkyň. Tento neúspěšný pokus měl za následek to, že byl Barone převezen do státní věznice na Floridě. Zde se setkal se sériovým vrahem Tedem Bundym. Přestože se podle všeho pouze dvakrát náhodně potkali, Barone se vždy chlubil, že je "Tedův parťák". Dokonce tvrdil, že mu Bundy půjčil své noviny, ve kterých Barone našel seznamovací inzerát, díky kterému se seznámil se svou budoucí přítelkyní.

Barone byl propuštěn v roce 1987. Ihned poté se i se svou novou přítelkyní přestěhoval do Washingtonu. V roce 1988 následovalo stěhování do města Hillsboro v Oregonu. Zde si nechal změnit jméno na Cesar Francesco Barone. Ani jeho nové jméno však nezměnilo nic na tom, že nebyl schopen udržet si stálé zaměstnání. To byl jeden z důvodů, proč v roce 1989 vstoupil do armády. Účastnil se i americké invaze do Panamy. Přestože byl Barone svými nadřízenými chválen a vysloužil si dokonce i vyznamenání, jeho vojenská kariéra skončila už v roce 1990, kdy se Barone obnažoval před jednou z důstojnic. Když jeho nadřízení při následném vyšetřování zjistili, že si Barone změnil jméno a že má za sebou kriminální minulost, byl okamžitě propuštěn.

O Baroneho vražedné sérii toho není mnoho známo. Všechny jeho oběti byly znásilněny a následně uškrceny nebo zastřeleny. K první vraždě došlo v dubnu 1991, kdy Barone zavraždil Margaret Schmidtovou (61 let) z Hillsboro. V říjnu 1992 následovala vražda porodní asistentky Marthy Bryantové (41 let). V prosinci 1992 Barone zavraždil Chantee Woodmanovou (23 let). I k těmto 2 vraždám došlo v Hillsboro. Baroneho poslední obětí se v lednu 1993 stala Betty Williamsová (51 let), která byla zavražděna v Portlandu.

27. února 1993 byl Barone zatčen a obviněn ze 3 sexuálně motivovaných útoků na starší ženy ve státě Oregon. Vyšetřovatelé neměli v té chvíli ani tušení, že právě dopadli sériového vraha. Na stopu je přivedl až sám Barone, který se začal svým spoluvězňům chlubit tím, že má na kontě sérii vražd. A neváhal přidat i detaily svých činů. Několik vězňů si tuto informaci nenechalo pro sebe a ochotně se o ni podělili s dozorci.

Během následných výslechů se Barone přiznal ke všem vraždám, které spáchal v Oregonu. Nikdy však neprojevil ani známku lítosti, o vraždách mluvil naprosto lhostejně, bez jakýchkoliv emocí. Stejně reagoval i v lednu 1995, kdy byl soudem uznán vinným. Ani fakt, že byl následně odsouzen k trestu smrti, u Baroneho nevyvolal žádné emoce.

Vyšetřovatelé na Floridě se usilovně snažili spojit Baroneho i s vraždou Alice Stockové z roku 1977. Důvod byl jednoduchý: pokud by byl Barone uznán vinným i z této vraždy a následně by byl odsouzen k trestu smrti, s největší pravděpodobností by byl převezen na Floridu, kde vězni čekají na popravu výrazně kratší dobu, než je tomu v Oregonu. I přes veškerou snahu se však tuto vraždu nepodařilo Baronemu dokázat.

Barone tak nakonec strávil v cele smrti 14 let. A ani tak se popravy "nedočkal". Cesar Francesco Barone zemřel 24. prosince 2009 ve věznici v Salemu. Podle oficiální zprávy zemřel přirozenou smrtí. Bylo mu 49 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, Sun Sentinel

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061326
Měsíc: 12193
Den: 519