Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chandrakant Jha

article preview

(Indie)

 

Chandrakant Jha se narodil v roce 1967 ve vesnici Ghosai v indickém státě Bihár. V roce 1986 ukončil středoškolské studium a odstěhoval se do Dillí, kde nejprve vykonával různé pomocné práce. Později se začal živit jako prodavač na různých trzích v okolí indického hlavního města.

Jha se během svého života dvakrát oženil. Svou první manželku opustil pouhý rok po svatbě. Jeho druhou manželkou se stala žena jménem Manta. Manželům se postupně narodilo 5 dcer. V době Jhaova zatčení byly jeho nejmladší dceři 2 roky, ta nejstarší pak měla 10 let. Jha žil většinu času v odloučení od své rodiny. Zatímco jeho manželka a děti žily ve vesnici Hyderpur, Jha se nadále zdržoval v Dillí.

Jha se několikrát dostal do problémů se zákonem. V roce 1997 byl zatčen a odsouzen k blíže nespecifikovanému trestu za sérii tří vloupání. Třikrát byl rovněž zatčen za nelegální držení střelné zbraně.

Svou první vraždu spáchal v roce 1998, kdy se jeho obětí stal muž jménem Mangal. K vraždě došlo v Adarsh Nagar, což je jedna ze čtvrtí v Dillí. Podrobnosti o této vraždě nejsou známy, faktem ovšem je, že těsně po jejím spáchání byl Jha zatčen. Nakonec byl držen ve vězení až do roku 2002, kdy byl kvůli nedostatku důkazů propuštěn. Podle svých vlastních slov s ním bylo po celou dobu špatně zacházeno. Po svém propuštění se proto rozhodl pomstít.

Jha nadále objížděl trhy v okolí Dillí. Tentokrát ale začal zaměstnávat pomocníky, které rekrutoval z řad přistěhovalců z různých indických států (zejména z Uttarpradéše a Biháru). Tito muži byli často bez domova a byli nesmírně vděční za každou možnost přivýdělku. Zpočátku vše vypadalo ideálně. Jha se o své zaměstnance staral snad lépe něž o své vlastní děti. Výměnou však požadoval naprostou poslušnost. V případě, že jej některý ze zaměstnanců neuposlechl nebo porušil Jhaova přísná pravidla, následoval nejhorší možný trest...

Záminkou pro výbuch Jhaovy agresivity se mohlo stát naprosto cokoliv, v drtivé většině případů i ta nejmenší banalita. V případě prohřešku řekl Jha svým zaměstnancům, že musejí být potrestáni. Nebozí muži uposlechli, protože nechtěli přijít o dobře placenou práci. Nechali si proto svázat ruce v domnění, že bude následovat bití či jiná forma fyzického trestu. Když byli muži bezbranní, Jha je uškrtil. Vždy přitom používal nunčaky (zbraň používaná v asijských bojových sportech). Ve většině případů pak hned vedle mrtvého těla povečeřel. Když dojedl, odřízl svým obětem hlavy a končetiny. Části těl pak vložil do pytlů na odpadky, které naložil na svůj skútr. Trupy svých obětí poté odhodil v nejbližším okolí věznice, ve které byl dříve uvězněn. Často k nim připojil i vzkazy, ve kterých se posmíval neschopnosti indické policie. To vše bral jako pomstu za údajné příkoří. Končetin obětí se poté zbavoval v různých částech města.

Následuje krátký seznam Jhaových obětí:

Červen 2003 - Muž jménem Shekhar. Jha jej zavraždil, protože se domníval, že Shekhar příliš holduje alkoholu. Navíc mu měl jeho zaměstnanec lhát.

20. listopadu 2003 - Další obětí se stal muž jménem Umesh. I on byl zavražděn proto, že Jhaovi lhal.

Listopad 2005 - Guddu byl další zaměstnanec, jehož Jha zavraždil a rozřezal. Důvodem bylo tentokrát to, že se Jhaovi nelíbil jeho extravagantní životní styl. Navíc Guddua jednou přistihl, jak kouří marihuanu.

20. října 2006 - Muž jménem Amit musel zemřít proto, že jej Jha považoval za sukničkáře.

Duben 2007 - Jhaoův zaměstnanec jménem Upender udělal tu chybu, že měl poměr s dcerou jednoho z Jhaových známých. Tím si v Jhaových očích vysloužil smrt.

18. května 2007 - Poslední obětí se stal Dilip, další z Jhaových zaměstnanců. Důvod pro tuto vraždu je obzvlášť absurdní. Jha byl totiž zarytý vegetarián. Stejné stravovací návyky pak vyžadoval i po svých zaměstnancích. Dilipa však bohužel načapal při konzumaci masa. To byl také důvod, proč jej ještě téhož dne zavraždil.

Těsně po této vraždě byl Jha zatčen. Ke všem vraždám se téměř okamžitě přiznal. I přesto byl nakonec obviněn pouze ze tří vražd. 5. února 2013 byl uznán vinným, načež byl následně odsouzen k trestu smrti. Tento rozsudek byl v lednu 2016 změněn na doživotní vězení bez možnosti podmínečného propuštění. Chandrakant Jha si svůj trest odpykává dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, indianexpress.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1057194
Měsíc: 12659
Den: 334