Jdi na obsah Jdi na menu
 


Charles Frederick Albright

article preview

"The Eyeball Killer"

(USA)

 

Životopis

Charles Frederick Albright se narodil 10. srpna 1933 v texaském městě Amarillo, velice brzy ovšem skončil v sirotčinci. Když mu byly 3 týdny, adoptovali ho manželé Albrightovi. Od nich se mu dostalo přísné výchovy, kdy zejména jeho matka (která pracovala jako učitelka) byla až přehnaně ochranářská a v podstatě nedovolovala svému adoptovanému synovi stýkat se s jeho vrstevníky ze strachu, že by si mohl ublížit. Na druhou stranu, díky jejím domácím hodinám, mohl Albright přeskočit první dvě třídy na základní škole.

Když jako teenager dostal svoji první zbraň, začal s ní vybíjet drobné zvířectvo v okolí. Jeho matka mu pomáhala úlovky preparovat, protože ho podporovala v jeho snu stát se preparátorem. Albright byl poprvé zatčen již ve svých 13 letech za napadení. Stejně tak se u něj už v této době začíná objevovat jeho fascinace lidskýma očima. Vystřihuje je z fotografií nebo je vydloubává z panenek.

V 15 letech, po absolvování střední školy, se zapsal na North Texas University. Chtěl se stát lékařem nebo chirurgem. Školu však nikdy nedokončil. V 16 letech byl chycen při krádeži peněz. Zároveň u něj policie našla dvě pistole a pušku. Díky tomu nakonec strávil rok za mřížemi. Po skončení trestu zřejmě zatoužil jít ve stopách své adoptivní matky, protože se zapsal na Arkansas State Teachers College. Ani tentokrát však studium nedokončil, protože byl chycen při krádeži a následně vyloučen. Když to nešlo legální cestou, rozhodl se Albright získat titul jiným způsobem. Ukradl potřebné dokumenty, padělal podpisy a rázem "získal" bakalářský a magisterský titul. Přibližně ve stejné době se také oženil se svou přítelkyní z univerzity, se kterou měl později dceru. V roce 1965 byl Albright znovu zatčen, tentokrát za padělání šeků. Od soudu nakonec odešel s podmínečným trestem. V tu chvíli jeho manželce došla trpělivost a odstěhovala se od něj. Rozvod následoval v roce 1974.

Další zatčení na sebe nenechalo dlouho čekat, protože Albright byl zadržen při krádeži v železářství. Tentokrát dostal dvouletý trest. Odseděl si však pouhých 6 měsíců a byl propuštěn na podmínku. I přes tyto prohřešky byl velice oblíbený u svých sousedů, kteří mu dokonce čas od času svěřovali své děti na hlídání. V roce 1981 tato důvěra doznala povážlivých trhlin poté, co byl Albright obžalován, že během návštěvy u přátel sexuálně obtěžoval jejich 14letou dceru. Albright se přiznal a opět vyvázl pouze s podmínečným trestem. Později však tvrdil, že byl nevinný a přiznal se jen proto, aby se vyhnul větším problémům. V roce 1984 se chtěl stát vedoucím v chlapeckém skautu, ale byl odmítnut. Těsně poté se Albright setkal se ženou jménem Dixie. Ta se k němu brzo nastěhovala a následně jej začala živit. Albright se v té době živil ranní roznáškou novin, což byla pravděpodobně pouhá zástěrka pro to, aby mohl chodit za prostitutkami a nevzbudil podezření u přítelkyně.

 

Série vražd

13. prosince 1990 - V dallaské čtvrti Oak Cliff je nalezeno tělo prostitutky Mary Lou Prattové (33 let). Žena je oblečena pouze do podprsenky a trička. Mary Lou její vrah surově zbil a nakonec ji zezadu střelil pistolí do hlavy. Později je zjištěno, že ji vrah rovněž velice obratně vyjmul obě oči a odnesl si je s sebou.

10. února 1991 - Ve stejné ulici, kde byla zavražděna první oběť, je nalezeno tělo další prostitutky Susan Beth Petersonové (27 let). Je téměř nahá a v těle má tři střelné rány. Jednu na temeni, jednu na levém ňadru a další na zadní části hlavy. I v tomto případě byly oběti vyjmuty oční bulvy.

10. března 1991 - Kousek od základní školy je nalezeno nahé tělo třetí oběti. Stala se jí prostitutka Shirley Williamsová, jediná černošská oběť. Na její tváři byly zřetelné stopy po brutálním bití, její nos byl dokonce zlomený. Vrah ji střelil pistolí do tváře a do temene. A i v tomto případě oběti chyběly její oči.

 

Zatčení a soud

Albright byl zatčený 23. března 1991 a před soudem stanul 13. prosince téhož roku. Nejpádnějším důkazem proti němu byly jeho vlasy, které byly nalezeny na místě vraždy Shirley Williamsové. Ostatní důkazy obžaloby byly spíše nepřímé. I tak byl soud velice rychlý. Již 18. prosince byl Albright uznán vinným pouze z vraždy Shirley Williamsové, za kterou byl odsouzen k doživotnímu vězení. 23. srpna 2020 Charles Frederick Albright zemřel na geriatrickém oddělení vězeňské nemocnice. Bylo mu 87 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, texasmonthly.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1059060
Měsíc: 12660
Den: 532