Jdi na obsah Jdi na menu
 


Charles William Davis jr.

article preview

(USA)

 

Charles William Davis jr. se narodil 18. června 1947. Detaily o jeho osobním životě jsou prakticky neznámé. Celý život žil v Marylandu, kde pracoval jako elektrikář nebo hlídač. Byl také dobrovolným řidičem sanitky. Byl ženatý, se svou manželkou měl syna. Postupem času se stal silným alkoholikem.

2. listopadu 1974 projížděl Davis kolem 23leté ženy, která právě havarovala se svým autem. Davis zastavil a nabídl ženě pomoc. Místo toho ji však odvlekl do lesa, kde ji znásilnil a téměř se mu podařilo ji uškrtit, žena však přežila. 11. září 1975 si na své konto připsal první vraždu. Jeho obětí se stala Lydia V. Normanová (16 let). Tu Davis odvezl kousek za letiště v Baltimoru. Tam Lydia udělala "chybu", když odmítla Davisovu nabídku sexu. Toto odmítnutí Davise natolik rozzuřilo, že Lydii uškrtil.

V tu dobu bylo Davisovo manželství v troskách. Na podzim 1975 vyvrcholilo rozvodem, během něhož jeho manželka získala do opatrování jejich syna. Davis vše dával za vinu jedné sociální pracovnici, které se rozhodl pomstít. 31. prosince 1975 přijel před noční podnik, kde tato žena slavila příchod nového roku, a řekl hlídači, že kvůli jejímu autu nemůže odjet a ať si ho jde okamžitě přeparkovat. Hlídač odešel dovnitř, aby ženu přivedl. Davis byl značně nervózní a když z baru vyšla první žena, popadl ji, hodil ji do svého auta a odjel. Teprve poté si všiml, že nejde o sociální pracovnici, na kterou čekal, ale o Kathleen Diane Cookovou (24 let). Pokoušel se jí vysvětlit, že jde o omyl, ale Kathleen se mu začala smát. Davise opět popadl vztek, proto odvezl Kathleen na odlehlé místo, kde ji znásilnil. Když bylo po všem, Kathleen řekla: "Tak doufám, že se teď cítíš jako opravdovej chlap." Pak si odplivla a šla pryč. To Davise rozzuřilo ještě víc. Vytáhl proto pistoli a střelil Kathleen čtyřikrát do hrudi. Pak sledoval, jak se zakrvácená a sípající Kathleen plazí po zemi. Když se dostala až k autu a z posledních sil se pokusila zatroubit na klakson, Davis ji začal bít hlava nehlava, dokud nebohá žena nezůstala nehybně ležet. Když bylo poté nalezeno její mrtvé tělo, Davis se, jako řidič sanitky, dobrovolně přihlásil k odvozu těla. Později prohlásil, že právě možnost vrátit se na místo vraždy a nakládat tělo své oběti do sanitky, mu působilo obzvlášť velké potěšení.

24. srpna 1976 zavraždil Davis svou třetí oběť. Stala se jí Peggy Ellen Pumpianová (23 let). Ta se Davise zeptala na cestu. Místo pomoci ji Davis znásilnil. U této vraždy se u Davise projevilo něco, čemu by se snad dalo říkat lítost. Peggy se mu totiž svěřila, že její manžel umírá na jakousi nemoc. Davis později uvedl, že Peggy nechtěl zavraždit, ale poté, co ji znásilnil mu bylo jasné, že jinou možnost nemá. Proto Peggy pětkrát střelil a poté ji ještě pobodal nožem. Nakonec její tělo posmrtně zohavil. Kvůli pocitu viny pak Peggyinu tvář zakryl a z její peněženky ukradl rodinnou fotografii. Když poté Peggyin manžel opravdu zemřel, Davis tuto fotku položil na jeho hrob.

3. září 1976 došel nejmenované 21leté ženě benzín na dálnici v okrese Howard. Pomoc jí nabídl Davis. Ten však ženu zatáhl do nedalekého lesa, kde ji znásilnil. Pak nechal ženu být.

23. února 1977 unese ve Village of Cross Keys těhotnou ženu (24 let), také ji odveze ji do lesa, kde ji znásilní a okrade o peníze a kreditní karty. I tato žena naštěstí přežila.

V dubnu 1977 Davis z neznámých důvodů přišel o práci řidiče sanitky. Měsíc na to si našel novou práci jako řidič kamionu. V tu dobu už byl v hledáčku policie. Ta ho nejprve podezírala ze dvou posledních znásilnění. I přes to, že Davis prošel na detektoru lži, policie na něj vydala zatykač. Zejména proto, že mezi oběma znásilněními a třemi vraždami bylo až moc podobností. Davis pochopil, že je zle a rozhodl se zmizet. Ani to mu však nakonec nepomohlo, protože jeden z policejních informátorů vyšetřovatelům prozradil, že Davis odjel i se svou milenkou do Rena v Nevadě. Tam byl nakonec Davis 1. září 1977 zatčen. Už při prvních výsleších se Davis přiznal k vraždám Kathleen Cookové a Peggy Pumpianové a rovněž k oběma znásilněním. Přiznal se i ke svému prvnímu útoku, ale napadená žena se odmítla dostavit k soudu, a tak Davis nakonec z tohoto útoku obviněn nebyl. I tak to ovšem stačilo, aby byl v dubnu 1978 odsouzen na doživotí. Ve vězení se Davis přiznal i k vraždě Lydie Normanové, za kterou byl znovu odsouzen na doživotí. I v roce 2020 si Charles William Davis jr. odpykává svůj trest. O podmínečné propuštění bude moci zažádat v roce 2026, kdy mu bude 79 let.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans, criminalminds.fandom.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1058012
Měsíc: 12418
Den: 472