Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chen Yongfeng

article preview

"Řezník"

(Čína)

 

Informací o tomto vrahovi je jako šafránu. Dokonce neexistuje jediná jeho fotografie. Jisté je to, že se narodil v roce 1983 v okrese Čching-Tchien v čínské provincii Če-ťiang. Poté co vychodil základní školu se několik let živil různými příležitostnými pracemi, například jako obsluha čechradla na bavlnu. Na začátku roku 2003 se přestěhoval do města Wen-čou, kde se živil prodejem šrotu. Skupoval různé rozbité elektronické přístroje od obchodníků, kteří by je jinak vyhodili a pak je prodával do šrotu.

To vše celkem fungovalo až do 24. února 2003, kdy jeden z jeho "konkurentů" koupil přístroj, na který Chen neměl peníze. Zmocnil se ho takový vztek, že pozval muže k sobě domů, kde ho zavraždil a okradl ho o všechny jeho peníze. Pak jeho tělo rozřezal a naházel do nedaleké řeky. Díky tomu Chen zjistil, že existuje mnohem snazší způsob, jak přijít k penězům, než se celý den plahočit po městě a skupovat vyřazené zboží. A tak, když mu o týden později opět došly peníze, věděl co má dělat. A stejně tak v dalších 8 případech. Všechny jeho oběti byli muži, kteří se živili prodejem šrotu. Každého z nich pozval k sobě domů, kde je zavraždil a okradl o jejich peníze. Následovalo rozřezání jejich těl. Kusů těl svých obětí se Chen zbavoval na různých místech ve městě i jeho okolí. Informaci o tom jak své oběti zbavoval života policie nikdy nezveřejnila.

Štěstí mu přálo až do 24. května 2003, kdy byl Chen zadržen policií zrovna v momentě, kdy rozřezával tělo své 10. oběti. Policie během vyšetřování nalezla celkem 229 částí těl odhozených na různých místech. Vrah svým obětem celkem ukradl více než 10 000 čínských jüanů. Sám Chen se k vraždám nikdy nepřiznal a obhajoba u soudu tvrdila, že trpí duševní chorobou. To vyvrátila zpráva psychiatra, podle které je Yongfeng plně zodpovědný za své jednání a je si plně vědom důsledků svých činů. I díky tomu byl Chen 5. prosince 2003 odsouzen k trestu smrti a bylo mu nařízeno zaplatit náklady na pohřby svých obětí, což dalo dohromady částku, která byla přibližně devětkrát vyšší než suma, kterou získal svým vražedným řáděním. Chen se proti rozsudku odvolal, ale nejvyšší lidový soud původní rozsudek potvrdil. S největší pravděpodobností Chen Yongfeng stále čeká na vykonání rozsudku.

 

Zdroje: murderpedia.org, abc.net.au

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061102
Měsíc: 12123
Den: 485