Jdi na obsah Jdi na menu
 


Christian Herbert Magee

article preview

"Mad Slasher"

(Kanada)

 

Christian Herbert Magee se narodil v roce 1948 ve městě Strathroy v Ontariu v Kanadě. Jeho dětství nebylo zrovna ideální. Jeho rodiče jím pohrdali, Magee od nich celé dětství i dospívání slyšel pouze to, že je naprosto k ničemu a že nikdy v životě nic nedokáže. Jeho starší bratr ho pro změnu surově bil, čemuž jeho rodiče jen nečinně přihlíželi. Kvůli tomu Magee postrádal byť špetku sebevědomí. Po ulici vždy chodil se sklopenou hlavou a v předklonu, protože se bál podívat se někomu do očí. Kvůli tomu mu jeho matka přikládala k zádům koště, ke kterému mu přivazovala ruce. Tím ho chtěla přinutit, aby se alespoň trochu narovnal a nedělal rodině ostudu. Jeho otec ho odmítal pouštět do školy se slovy: "Když chceš žrát, tak taky musíš něčím přispět do rozpočtu!" Magee tak základní školu prakticky nenavštěvoval, místo toho pracoval jako pomocná síla na poli nebo v továrnách. Není proto ani divu, že Magee v době svého zatčení neuměl pořádně číst ani psát. V dospělosti se Magee oženil, ale ani jeho manželství nebylo šťastné. Sám Magee později tvrdil, že ho jeho manželka nikdy nemilovala. I tak s ní měl tři děti. Po svém zatčení Magee uvedl, že právě nedostatek lásky byl jedním z důvodů, proč začal napadat ženy: "Myslel jsem si, že to tak prostě funguje. Že když ženu přinutím k sexu, zároveň ji tím přinutím, aby mě milovala. Nechápal jsem, jak fungují mezilidské vztahy."

1. března 1974 - Judith Barkseyová (19 let) se právě vracela z pizzerie, když narazila na Mageeho. Ten ji nějakou dobu sledoval. Po několika minutách na ni zezadu zaútočil, povalil ji na zem a nožem jí podřízl hrdlo. Pak jí rozepnul kalhoty a zatímco dívka umírala, osahával ji v rozkroku. Poté jí ukradl všechny peníze a utekl.

3. listopadu 1974 - Magee kousek za kanadským Londýnem nabral do svého auta Sylvii Holly Jenningsovou, která stopovala u silnice. Odvezl ji na odlehlé místo, kde jí rozkázal, aby se svlékla. Když Sylvia odmítla, Magee z ní strhal oblečení a začal ji osahávat. Když se Sylvia bránila, Magee ji udeřil do obličeje. Pak ji brutálně znásilnil. Následně ji škrtil, dokud nepozbyla vědomí. Nakonec jí ještě o hlavu rozbil skleněnou láhev, nasedl do auta a odjel. Sylvia tento útok přežila, i když utrpěla frakturu lebky.

Červen 1975 - Cestou do Alexandra Park byla napadena Rosalie Wintersová (18 let). Magee ji povalil na zem a začal ji škrtit. Pak se pokusil ji znásilnit, ale nebyl schopen svléknout jí kalhoty. Začal ji proto znovu škrtit, dokud dívka neupadla do bezvědomí. Celou dobu jí přitom osahával genitálie. Když dívka omdlela, Magee si myslel, že je mrtvá a odešel pryč. Rosalie tak naštěstí přežila.

20. října 1975 - Magee v tento den navštívil svou známou Patricii Jennerovou (19 let). Ta ho pozvala do svého bytu a začala mu ukazovat fotky z dovolené. Zničehonic se na ni Magee vrhl, srazil ji na zem a začal z ní strhávat šaty. Pak však svůj útok přerušil a Patricia se začala oblékat. V tom ji Magee utáhl kolem krku tkaničku od bot a škrtil ji, dokud neupadla do bezvědomí. Poté jí Magee podřízl hrdlo kapesním nožem. Celou dobu byla v domě i malá dcera Patricie, té se však naštěstí nic nestalo. Jeden ze sousedů vypověděl, že viděl z domu utíkat jakéhosi muže s tmavými vlasy, který nasedl do světlého Oldsmobilu a rychle odjel pryč.

15. června 1976 - Susan Scholesová (15 let) stopovala u dálnice v Ontariu, aby se dostala na chatu svých rodičů v Hillsboro Beach. Jeden z řidičů ji viděl, jak nastupuje do auta, patřící společnosti, která ze silnic odstraňovala mrtvá zvířata (ve níž Magee v té době pracoval). Zároveň si zapamatoval i poznávací značku auta. Tělo nebohé Susan bylo nalezeno druhý den kolem 14:15. Vrah ji s největší pravděpodobností uškrtil do bezvědomí a pak ji velmi surově znásilnil. Nakonec jí zasadil několik bodných ran nožem do krku a hrudníku. Těsně nad genitáliemi se navíc táhla další řezná rána nožem.

Na základě svědectví řidiče se policie obrátila na Mageeho zaměstnavatele. Ten policii sdělil, že 15. června auto s touto poznávací značkou řídil právě Magee. Když policie odvedla Mageeho k výslechu, netrvalo dlouho a Magee se přiznal ke všem vraždám i napadením. Navíc ho jedna z přeživších identifikovala jako muže, který ji napadl. Podle názoru psychiatrů je Magee sadista trpící silnou poruchou osobnosti. Sám Magee uvedl, že velice často sní o mučení, nekrofilii či kanibalismu. Díky posudku lékařů byl nakonec Magee uznán neodpovědným za své chování, kvůli čemuž byl nakonec v roce 1977 umístěn do psychiatrického ústavu s nejvyšší ostrahou.

Zde se Magee konečně naučil pořádně číst a psát a vyučil se řezbářem. Věci, které vyrobil, prodal na aukcích za 25 000 dolarů, které věnoval na charitativní účely. Navíc na dálku sponzoruje jakousi dívku v Etiopii, které pravidelně přispívá na její studia. Magee také pravidelně žádá o převezení do ústavu se sníženou ostrahou, kde by mohl být pouštěn na krátké vycházky mimo zdi léčebny. Tvrdí, že by chtěl vidět svou rodinu. Jeho příbuzní však již dříve oznámili, že Mageeho vidět nechtějí a že pro ně zemřel. Magee uvádí, že sice stále trpí deviantními představami, ale v současnosti je dokáže ovládat. Každá jeho žádost byla zatím zamítnuta, a tak i v 72 letech zůstává Christian Herbert Magee i nadále v ústavu s maximální ostrahou, kde ve svém pokoji hraje na počítači Solitaire a sleduje zprávy v televizi. Bratr jedné z dívek, které přežily Mageeho útok, se k možnosti jeho pohybu mimo zdi ústavu vyjádřil takto: "Jakým právem ta věc ještě žije? Uplynulo více než 30 let a moje sestra nikdy nebude stejným člověkem. Magee jí vzal možnost mít normální vztah s někým, kdo ji miluje. Vůbec se nebudu bavit o tom, že by se pohyboval na svobodě. Dokud bude ta stvůra žít, nebude spravedlnosti učiněno zadost."

 

Zdroj: murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 14
Celkem: 1050395
Měsíc: 16540
Den: 483