Jdi na obsah Jdi na menu
 


Christine Laverne Fallingová

article preview

(USA)

 

Životopis

Narodila se jako Christine Laverne Slaughterová 12. března 1963 ve městě Perry na Floridě. Jejímu otci bylo v té době 65 let, zatímco matce pouhých 16. Rodina žila na hranici naprosté chudoby, navíc mezi rodiči často vypukaly bouřlivé hádky. Díky velice špatným podmínkám, ve kterých vyrůstala, byla považována za mentálně postiženou. Navíc už v raném věku začala trpět epilepsií. Fallingová byla několikrát umístěna do různých dětských domovů, z nichž se pokaždé na nějaký čas vracela domů. Pocit nejistoty a hlavně vzrůstající hněv se začaly odrážet v zabíjení domácích zvířat, zejména koček. Její oblíbenou hrou bylo pouštění koček z co největší výšky, jejímž cílem bylo zjistit, zda má kočka opravdu 9 životů.  V září 1977 (když jí bylo 14 let) ji vlastní rodiče donutili, aby se vdala za 20letého muže jménem Goober Falling. Manželství skončilo rozvodem po pouhých 6 týdnech, protože se proměnilo v nekonečnou sérii prudkých hádek. Během příštích 2 let byla Fallingová 50x hospitalizována v nemocnici. Například si stěžovala na červené tečky, které se jí míhaly před očima nebo trpěla halucinacemi či velmi nepravidelnou menstruací. V 16 letech byla označena za mentálně neschopnou dodržovat lékařské pokyny. Aby si vydělala alespoň nějaké peníze, začala Fallingová hlídat děti svým známým a sousedům.

 

Série vražd

25. února 1980 - Fallingová hlídá malou Cassidy Johnsonovou (2 roky). Ještě ten stejný den je Cassidy hospitalizována v nemocnici s traumatickým poraněním mozku. O tři dny později Cassidy umírá na vnitřní poranění. Fallingová tvrdí, že děvče vypadlo z postýlky a udeřilo se do hlavy. Ošetřující lékař tomuto vysvětlení moc nevěřil a ke své zprávě pro policii připojil poznámku, ve které doporučuje, aby policie prošetřila Fallingovou. Tato poznámka se ovšem ze zprávy ztratila, ještě dříve než se dostala na policejní stanici.

Začátek léta 1980 - Fallingová se přestěhovala do Lakelandu na Floridě. Záhy poté pod jejím dozorem umírá další dítě, Jeffrey Davis (4 roky). Lékaři určili jako příčinu smrti myokarditidu. Ve své zprávě však uvedli, že to nemusela být jediná příčina smrti. Tři dny po Jeffreyho smrti se koná jeho pohřeb. Fallingová je požádána, aby během obřadu dohlédla na svého bratrance Josepha Springa (2 roky). Ten umírá jen o několik hodin později. V lékařské zprávě se jako příčina smrti uvádí virová infekce.

Červenec 1981 - Fallingová se vrací do rodného města Perry. Dítě do péče jí chce svěřit jen málokdo a tak se Fallingová nabízí jako ošetřovatelka pro seniory, přestože nemá žádnou kvalifikaci. Jako první se ozve William Swindle (77 let). Už během prvního dne pan Swindle umírá ve své kuchyni.

Konec roku 1981 - Fallingová jede se svou nevlastní sestrou a její osmiměsíční dcerou Jennifer Danielsovou v autě. Nevlastní sestra zastavuje před nákupním centrem a požádá Fallingovou, aby jí pohlídala dceru, zatímco si nakoupí. Když se pak vrátí, je její dcera mrtvá. Fallingová tvrdí, že zničehonic přestala dýchat. Lékaři její smrt přisoudí Syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS).

2. července 1982 - Fallingová se v Blountstownu stará o malého Travise Colemana (10 týdnů). Ten během této doby umírá. Při pitvě pak lékaři naleznou vnitřní poranění, která mohla být způsobena jedině udušením.

 

Zatčení a soud

Po provedené pitvě malého Travise policie okamžitě navštíví Fallingovou. Ta téměř ani nečeká na otázky policistů a přiznává se k vraždám 3 dětí, které udusila polštáři nebo přikrývkami. K vraždám ji údajně nabádal hlas v její hlavě, který ji říkal: "Zabij to dítě!" Zároveň pak dodala: "Podobnou vraždu jsem viděla jednou v televizi. Ani nevíte, jak je to rychlé a snadné. Navíc tak nikdo neslyší jejich křik." Díky své spolupráci s policií se Fallingová vyhnula trestu smrti. 3. prosince 1982 tak byla Christine Fallingová za vraždu 3 dětí odsouzena na doživotí s možností podmínečného propuštění po 25 letech. O to požádala v roce 2017, její žádost však byla zamítnuta. O podmínečné propuštění bude moci znovu požádat v roce 2024.

Je možné, že počet obětí může být mnohem větší, otázkou zůstává, kolik ostatních dětí zemřelo rukou Fallingové a kolik opravdu na příčiny uvedené v jejich úmrtních listech. To stejné pak platí v případě smrti pana Swindleho.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1058840
Měsíc: 12608
Den: 620