Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clarence W. Walker

article preview

(USA)

 

Charles W. Walker patří k nejhůře zdokumentovaným sériovým vrahům v historii USA. Dokonce neexistuje jediná jeho fotografie. Narodil se 25. února 1929 v Tennessee. Už ve svých 14 letech byl odsouzen za vraždu, když zastřelil stejně starého chlapce. Po 7 letech byl podmínečně propuštěn a protože byl bez jakéhokoliv zázemí, začal se toulat napříč několika americkými státy. Několikrát měl opět problémy se zákonem. Dvakrát skončil ve vězení v Ohiu, v jednom případě za ozbrojenou loupež, v tom druhém pak za krádež.

6. února 1965 zmizela Mary Jonesová (37 let) poté, co strávila celý večer v baru ve městě Benton Harbor ve státě Michigan. O pouhých 9 dní později byla ve stejném městě přímo na ulici unesena Delores Youngová (19 let). Její nahé tělo bylo nalezeno druhý den v nedávno vyhořelém domě. O pár dní později zmizela Amelia Boyerová (60 let), když se vracela z prádelny. 30. března 1965 zmizela teprve sedmiletá Diane Carterová, když si hrála poblíž domu, kde v tu dobu bydlel Walker (který v té době používal falešné jméno James Darnell). 4. dubna 1965 bylo v lese poblíž Bainbridge Township nalezeno rozpárané a zohavené tělo Amelie Boyerové a bezhlavé tělo Mary Jonesové. O kus dál leželo stejné zohavené tělíčko Diane Carterové. Některé části těl zcela chyběly, stejně jako některé části oblečení obětí. Hlava Mary Jonesové byla nalezena 23. dubna 1965 na pozemku Walkerova domu. V tu dobu se už ovšem Walker přesunul jinam, takže po něm bylo vyhlášeno pátrání.

Walker byl nakonec zatčen o týden později v Chicagu. Za vraždy, znásilnění a jednu ozbrojenou loupež byl odsouzen na 320 let za mřížemi. V době, kdy se Walker potloukal po Státech, došlo k velmi podobným vraždám také v jiných oblastech. Konkrétně to byly 3 vraždy v Clevelandu a 7 v Illinois. Detektivové byli skálopevně přesvědčeni, že hledají bělocha se znalostí chirurgie (Walker byl černoch s minimálním vzděláním). V průběhu vyšetřování se policie snažila tyto nevyřešené vraždy spojit s jinými vrahy, např. s Albertem DeSalvem, Richardem Speckem, apod. Až v 70. letech vyšlo najevo, že v době vražd se Walker pohyboval právě po území těchto států. Walker odmítal s vyšetřovateli spolupracovat a odmítal jakoukoliv spojitost s těmito vraždami. Kvůli nedostatku důkazů se nakonec nový soudní proces nekonal (koneckonců Walker měl jistotu, že dožije ve vězení). Když pak bylo vyšetřování vražd v Clevelandu a Illinois oficiálně uzavřeno, v obou spisech bylo uvedeno, že pachatelem je s největší pravděpodobností právě Clarence W. Walker. Tím by se počet jeho obětí zvýšil na 14.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1055367
Měsíc: 13778
Den: 314