Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clinton Bankston Jr.

article preview

(USA)

 

Bankston se narodil 12. května 1971. Jeho život se dal nazvat normálním až do jeho 11 let, kdy mu otec zemřel při požáru. Tato událost rozvrátila celou jeho rodinu a Bankstonovi ovlivnila zbytek života. I tak jeho příbuzní a přátelé později uvedli, že se nikdy neprojevoval násilně.

Svou první vraždu spáchal v dubnu 1987, tedy v pouhých 16 letech. Jeho oběťmi se stali manželé Glenn (82 let) a Rachel (72 let) Suttonovi, které Bankston ubodal nožem.

15. srpna 1987 se Bankston se sekerou v ruce vloupal do domu Ann Morrisové (63 let) v Aténách ve státě Georgie. Narazil zde nejen na paní Morrisovou, ale také na její sestru Sally Nicholsonovou (59 let) a Sallyinu dceru Helen (22 let). V záchvatu naprostého šílenství začal do obyvatelek domu zuřivě sekat sekerou. Výsledkem byl těžko uvěřitelný masakr. Bankston z těl svých obětí postupně odsekal veškerou svalovinu až na kost. Na jedno místo v domě poté nosil kosti nebohých žen, na jiné pak ukládal jejich maso. Když byl hotov, nasedl do auta paní Morrisové a odjel. Těla zavražděných žen byla v tak strašném stavu, že jejich identita musela být nakonec potvrzena až prostřednictvím testů DNA a porovnáním zubních záznamů.

Hned druhý den jedna z policejních hlídek narazila na auto paní Morrisové, které bylo zaparkované před domem, ve kterém bydlel Banskton společně se svým nevlastním bratrem. Po prvních výsleších byl Bankston zatčen.

Bankston nijak nepopíral, že všechny vraždy opravdu spáchal, ale veškerou vinu svaloval na svého komplice jménem Chris. I přes veškerou snahu se policistům nepodařilo najít po tomto muži sebemenší stopu. Podle názoru vyšetřovatelů i psychologů si Banskton Chrise jednoduše vymyslel, aby se zbavil pocitu viny.

Díky svému nízkému věku se Bankston vyhnul trestu smrti. 12. května 1988 (na své 17. narozeniny) byl Clinton Bankston Jr. uznán vinným a odsouzen k 5 doživotním trestům. Zároveň byl uznán duševně nemocným. Svůj trest si odpykává dodnes.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers, Psychologie sériových vrahů

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1061653
Měsíc: 12241
Den: 511