Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cody Alan Legebokoff

article preview

(Kanada)

 

Životopis

Legebokoff se narodil 21. ledna 1990 ve Fort St. James v Britské Kolumbii. Po absolvování střední školy se přestěhoval do města Prince George, kde začal pracovat jako obchodní zástupce pro firmu Ford. Svými přáteli byl popisován jako poměrně populární mladík, který měl talent pro lední hokej. Ve skutečnosti však byl závislý na kokainu. Kvůli tomu také velice často vyhledával společnost místních prostitutek. Věděl totiž, že se tak snáze dostane k drogám. Legebokoff sice měl několik záznamů v trestním rejstříku, jednalo se však jen o přestupky za výtržnosti v opilosti. Podle jeho přátel se u něj nikdy neprojevovaly sklony k násilí.

 

Série vražd

9. října 2009 - Den, kdy zmizela prostitutka Jill Stacey Stuchenková (35 let). Její tělo bylo nalezeno o 4 dny později v jámě na předměstí Prince George. Byla ubita k smrti.

31. srpna 2010 - Zmizení prostitutky Natashy Lynn Montgomeryové (23 let). Její tělo nebylo nikdy nalezeno.

10. září 2010 - V tento den je naposled viděna prostitutka Cynthia Frances Maasová (35 let). Její tělo bylo nalezeno v jednom z parků v Prince George o měsíc později. Cynthia měla v těle několik bodných ran, rovněž však byla velice surově zbita. Utrpěla zlomeninu čelisti a lícní kosti, navíc měla zlomený vaz. Podle patologa vrah svou oběť zbil blíže nespecifikovaným tupým předmětem, poté ji pobodal šroubovákem a nakonec nebohé ženě šlápl na krk.

 

Zatčení a soud

27. listopadu 2010 - Nováček v řadách kanadské jízdní police jménem Aaron Kehler si všimne, že z lesní cesty nedaleko Prince George vyjel pickup, který okamžitě vyrazil směrem k městu. Nejen, že jeho řidič překročil povolenou rychlost, Aaronovi se zdá podezřelé i to, co v tuto dobu (asi 21:45) pohledával v lese. Pojme podezření, že se jedná o pytláka, a tak se rozhodne vůz zastavit a zkontrolovat. Pickup zastaví na kraji silnice. Aaronovi je okamžitě jasné, že jeho podezření bylo na místě. Řidič má na tváří krev, zřetelné stopy krve jsou i na jeho kalhotách. Na korbě auta najde francouzský klíč, který leží v kaluži krve. Aaron při kontrole dokladů zjistí, že mužovo jméno je Cody Legebokoff. Na otázku, co znamená krev na jeho tváři a na francouzském klíči, Legebokoff odpoví, že pytlačil. Neměl však s sebou zbraň a tak musel jelena ubít klíčem. Když se na něj Aaron nechápavě podívá, Legebokoff mu s úsměvem řekne: "Co byste čekal. Jsem buran, my zvířata zabíjíme jinak." Protože však po údajném jelenovi není v autě ani stopy, Aaron požádá vysílačkou o posily a nechá Legebokoffa zatknout.

Policejní psovodi naleznou ještě téhož večera tělo Loren Donn Leslieové (15 let). Leželo nedaleko místa, kde byl Legebokoff zatčen. Podle jejich výpovědí na tento okamžik do smrti nezapomenou, protože Legebokoff své oběti uštědřil obrovské množství ran francouzským klíčem. Dívka je téměř k nepoznání. Teprve později vyšetřovatelé zjistili, že Legebokoff se s Loren seznámil přes kanadskou sociální síť Nexopia. Loren byla částečně nevidomá (na jedno oko neviděla vůbec, na druhé pouze z 50%), byla tedy snadnou obětí...

Během domovní prohlídky v Legebokoffově bytě byla nalezena DNA ostatních obětí. Na jeho košili, spodním prádle a pokrývce byla nalezena i DNA Natashy Montgomeryové, jejíž tělo nebylo nikdy nalezeno. DNA této ženy bylo nalezeno i na Legebokoffově sekeře...

Legebokoff tak byl obviněn ze spáchání 4 vražd. On sám přiznal, že byl přítomen smrti všech 4 žen, ale zarputile zapíral, že by byl jejich vrahem. Podle jeho verze všechny tyto ženy zavraždili drogoví dealeři. V případě jeho poslední oběti dokonce tvrdil, že Loren Leslieová spáchala sebevraždu.

Na soud tato tvrzení žádný dojem neudělala a tak byl Legebokoff 16. září 2014 uznán vinným a odsouzen k doživotnímu trestu s možností podmínečného propuštění po 25 letech. Legebokoff se proti rozsudku na místě odvolal, v roce 2016 však odvolací soud potvrdil původní verdikt. Cody Legebokoff tak zůstává ve vězení, kde si odpykává svůj trest. I přes prosby ze strany příbuzných Natashy Montgomeryové, nadále odmítá prozradit, kde ukryl její tělo.

 

Zdroje: wikipedia.org, CBC News

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061078
Měsíc: 12126
Den: 481