Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cordell Farrington

article preview

(Bahamy)

 

Životopis

Cordell Farrington se narodil v roce 1968 na Bahamách. Podle jeho vlastních slov byl jako dítě zneužíván. Vypěstoval si závislost na kokainu, ze které se úspěšně léčil v Sandilands Rehabilitation Centre v New Providence. Tam se v roce 2000 seznámil s Jamaalem Robinsonem, se kterým navázal vztah založený čistě na sexu a za nějakou dobu spolu začali i žít. Ovšem pouze do doby než Robinson beze stopy zmizel. Farrington vystřídal mnoho zaměstnání, dokonce chtěl být vysvěcen na kněze. Nakonec pracoval jako skladník v železářství. Ve volném čase byl vášnivým čtenářem Bible a maloval obrazy plačících chlapců, z nichž některé byly vystaveny na různých výstavách. Na benzínové pumpě se Farrington potkal ženu známou jen pod příjmením Deanová. Poměrně brzy se k ní nastěhoval. V roce 2010 se jim narodila dcera. Podle Deanové byl Farrington dobrý a starostlivý otec. Vztah začal mít vážné trhliny poté, co Farrington začal znatelně ubývat na váze. Deanová ho začala podezírat, že znovu začal užívat drogy. Po několika hádkách se vztah definitivně rozpadl 26. října 2010.

 

Série vražd

Jen několik hodin po rozchodu s Deanovou Farrington přišel na policejní stanici, kde se šokovaným policistům přiznal k vraždě svého exmilence Robinsona a k vraždě 4 mladých chlapců. Pro policisty to bylo o to víc překvapivé, že všechny jeho oběti měli vedené jen jako pohřešované osoby. Postupně se Farrington doznal k těmto vraždám:

Červenec až srpen 2002 - Jamaal Robinson (22 let). Vztah Farringtona s jeho milencem se začal zhoršovat poté, co Robinson začal znovu užívat kokain a navíc mu kradl peníze, aby si mohl drogy kupovat. Často také Farringtonovi vyhrožoval, že ho opustí. Jednoho večera Farrington udeřil svého milence do hlavy železnou tyčí. Pak následovalo ještě několik úderů do Robinsonova těla. Hned poté Farrington zaklepal na sousední dveře, kde žil jeho exmilenec Oterrio Floyd a řekl mu, ať mu pomůže zbavit se Robinsonova těla. Společně tělo oběti zabalili do prostěradla, naložili do Farringtonova auta a vyhodili do křoví daleko od hlavní silnice. Floyd později uvedl, že na polici nic neoznámil proto, že mu Farrington vyhrožoval a že měl strach, že by díky tomu vyšlo najevo, že je homosexuál. V prosinci se Farrington k tělu vrátil a tlející ostatky si odvezl k sobě domů. Údajně proto, že nechtěl, aby policie tělo objevila a proto, že chtěl být svému milenci nablízku.

16. května 2003 - Mackison Colas (11 let). Farrington potkal chlapce na Pioneer's Way ve Freeportu. Vzal ho k sobě domů, kde mu přikázal, aby se osprchoval. Pak mu řekl, že ho zabije. Když se ho chlapec zeptal proč, Farrington odpověděl: "Musím to udělat." Následně chlapci svázal ruce a nohy lepící páskou a několikrát ho udeřil do hlavy dřevěnou tyčí. Tělo pak naložil do svého auta a odvezl na Barbary Beach, kde ho pohřbil. O 2 týdny později se na místo vrátil a zbytky těla své oběti uložil do 3 lepenkových krabic, které pak odnesl do bytu své nic netušící přítelkyně.

27. května 2003 - Deangelo McKenzie (13 let). Farrington na chlapce narazil poblíž kostela, když se Deangelo vracel ze školy. Řekl mu, že musí odnést nějaké věci do kostela a poprosil ho, zda-li by mu nepomohl. Odvezl chlapce k sobě domů, kde ho dvakrát znásilnil. Pak se ho zeptal na jeho rodinu a oznámil mu, že ho zabije. Chlapec řekl jen, že musí zítra do školy, aby měl dobré známky. Farrington chlapci svázal ruce a nohy lepící páskou a několikrát ho udeřil do hlavy dřevěnou tyčí. Poté tělo naložil do svého auta a ukryl na Barbary Beach.

29. července 2003 - Junior Reme (11 let). I tuto svou oběť Farrington potkal u kostela. Přesvědčil Juniora, aby si k němu sedl do auta a odvezl ho k sobě domů. Tam mu rozkázal, aby se osprchoval, to ale Junior odmítl. Farrington chlapci opět svázal ruce a nohy lepící páskou, ale v tu chvíli začal Junior křičet. Farrington proto chlapce několikrát bodl nožem do krku. Pak následoval klasický scénář. Naložit tělo do auta a odvézt na Barbary Beach.

28. září 2003 - Desmond Rolle (14 let). S touto obětí se Farrington potkal v parku. Řekl Desmondovi, že zná jeho matku a bratra. Tím si získal chlapcovu důvěru a odvedl jej do odlehlé části parku, kde ho svázal a znásilnil. Pak Desmondovi podřízl hrdlo a jeho tělo odtáhl do auta, kde ho znásilnil podruhé. Opět tělo své oběti odvezl na Barbary Beach, kde chlapci otevřel hrudní koš a vyřízl mu srdce. Nakonec pak ještě oběti odřízl ruce a nohy.

 

Soudní proces

Farrington nejprve čelil obvinění z vraždy Jamaala Robinsona. Obžalovaný sice projevoval lítost nad svými činy, to ale porotu ani soudce nijak neobměkčilo. Zamítli i tvrzení obhajoby o snížené trestné odpovědnosti obžalovaného a odsoudili Farringtona k trestu smrti za vraždu Jamaala Robinsona. Následoval soudní proces za vraždy 4 chlapců v okolí Freeportu. Soud musel být několikrát přerušen jednak kvůli slovním útokům příbuzných obětí směrem k Farringtonovi a jednak kvůli Farringtonovým záchvatům pláče. Soud tentokrát přihlédl k tomu, že se obžalovaný dobrovolně přiznal, i k tomu, že Farrington trpěl vážnou poruchou osobnosti doprovázenou opakujícími se výpadky paměti. Soud Farringtona odsoudil ke 4 doživotním trestům odnětí svobody. V roce 2014 se Farrington odvolal proti rozsudku v případě vraždy Robinsona. V roce 2015 odvolací soud jeho žádosti vyhověl a změnil rozsudek na doživotí.

 

Zdroje: wikipedia.org, The Tribune

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1060693
Měsíc: 12066
Den: 445