Jdi na obsah Jdi na menu
 


Danny Lee Barber

article preview

(USA)

 

Danny Lee Barber se narodil 8. května 1955 ve městě Torrance v Kalifornii. Detaily o jeho životě bohužel nejsou známé, téměř jisté je však to, že se mu nedostalo řádného vzdělání, protože v době jeho zatčení neuměl číst ani psát. Trpěl depresemi, navíc byl silným alkoholikem.

18. června 1978 - Barberovou první obětí se stala žena, kterou zavraždil poblíž Dallasu v Texasu.

17. ledna 1979 - Vražda Mercedes Mendezové (48 let). Tato žena byla brutálně zbita a třikrát střelena do hlavy. Poté měl Barber pohlavní styk s jejím mrtvým tělem. Tělo této ženy bylo nalezeno u silnice v zalesněné oblasti poblíž texaského města Mesquite.

8. října 1979 - Barber v té době žil ve městě Balch Springs v Texasu. Jednou z jeho sousedek byla i Janice Ingramová (50 let). Barber si u ní občas přivydělával tím, že ji posekal trávník. V tento den však na její zadní dvorek vstoupil s úplně jinými úmysly. Podle jeho vlastní výpovědi chtěl Janice okrást. Za tím účelem si na dvorku našel kus trubky, kterou chtěl rozbít okno u domu. Poté ale zjistil, že dveře do domu jsou otevřené a tak vstoupil dovnitř. V domě však narazil na paní Ingramovou, která začala křičet. Barber se ji pokusil uklidnit, když to ovšem nepomohlo, začal paní Ingramovou bít trubkou, kterou měl stále v ruce. Nakonec ještě vytáhl nůž, kterým zasadil své oběti několik ran do krku. Pak paní Ingramovou svlékl a posmrtně ji znásilnil. Nakonec ještě svou oběť okradl o její kabelku, rádio a dokonce i o kalkulačku. Tělo paní Ingramové našla její matka až 26. října 1979.

21. dubna 1980 - Barber spáchal svoji poslední vraždu. Jeho obětí se stala Mary Capertonová. I ona byla zavražděná v okolí Dallasu.

6. května 1980 byl Barber zatčen za krádež na bleším trhu v Dallasu. Během pobytu ve vazbě se překvapeným policistům doznal k vraždě Janice Ingramové. U výslechu později uvedl, že tuto ženu zavraždil kvůli svému alkoholismu a silným depresím. Během dalších 2 dnů se nakonec přiznal i k dalším 3 vraždám.

U soudu za vraždu Janice Ingramové Barber tvrdil, že svého činu velice lituje. To ovšem na soud nijak nezapůsobilo, protože Barber byl nakonec odsouzen k trestu smrti. Za další 3 vraždy byl následně odsouzen ke 3 doživotním trestům. Barber se proti rozsudku prvního soudu několikrát odvolal, vždy ovšem neúspěšně. To Barber bral jako velkou nespravedlnost: "Štve mě to. Více než 15 let ve vězení pracuji, chodil jsem tady do školy a nikdo mě za to neocení. Omluvil jsem se každému člověku, kterému jsem kdy ublížil. Naučil jsem se číst a psát. Dostal jsem lekci. Myslím, že jsem si tím zasloužil právo na život!"

Datum jeho popravy bylo stanoveno na 9. prosince 1998. Exekuce však byla nakonec pozastavena hodinu před začátkem, protože se federální soud nakonec rozhodl zabývat Barberovou žádostí o milost. Ovšem i ta byla nakonec zamítnuta a datum popravy se tak pouze přesunulo na 11. února 1999. Jeho popravě byli přítomni i příbuzní jeho obětí. Barber se k nim obrátil a řekl: "Omlouvám se za všechnu bolest, kterou jsem Vám způsobil. Modlím se za to, abyste ji překonali. Mrzí mě věci, které jsem udělal, ale teď už jsem jiným člověkem." Danny Lee Barber byl prohlášen za mrtvého 11. února 1999 v 18:26, 6 minut poté, co mu byla vpíchnuta smrtící injekce. Bylo mu 43 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, Associated Press

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1058939
Měsíc: 12629
Den: 606