Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Alan Gore a Fred Waterfield

article preview

"Vražední bratranci"

(USA)

 

David Alan Gore (na fotografii vlevo) se narodil 21. srpna 1953 na Floridě. Už v dospívání se z něj stal velký milovník střelných zbraní. Později se dokonce ve svém volném čase věnoval výrobě a opravám zbraní. Jako teenager byl zaměstnán na čerpací stanici. Toto zaměstnání ovšem ztratil poté, co jeho zaměstnavatel zjistil, že Gore vyvrtal otvor do zdi mezi pánskými a dámskými toaletami. Vzniklým otvorem poté šmíroval zákaznice.

Fred Waterfield (na fotografii vpravo) byl Goreho bratranec. Narodil se 29. září 1952 v New Jersey. Záhy po jeho narození se celá rodina přestěhovala na Floridu. Už v 10 letech byl přistižen, jak obtěžuje 8letou kamarádku své sestřenice. Na střední škole se z Waterfielda stala fotbalová hvězda. Ve svém okolí byl znám pro svou nestálou a výbušnou povahu. Stejně tak bylo všeobecně známo, že při sexu neváhá použít násilí. V roce 1971 sexuálně obtěžoval svou 15letou sestřenici. Waterfield se v dospělosti oženil a měl 2 děti. V roce 1976 však jeho manželství skončilo rozvodem.

Po rozvodu začal Waterfield trávit téměř veškerý volný čas se svým bratrancem Gorem. Oba se k sobě dokonale hodili. Gore byl posedlý šmírováním žen a už nějakou dobu snil o tom, že unese, znásilní a nakonec zavraždí nějakou mladou dívku. A Waterfielda už unavoval fakt, že mu jeho partnerky odmítaly plnit jeho zvrhlé a násilné představy. Rozhodli se tedy zrealizovat své fantazie společně.

Jejich první pokusy však nebyly úspěšné. Nejprve se pokusili unést řidičku v Yeehaw Junction. Waterfield prostřelil ženě pneumatiky, načež řidička musela zastavit. Než se však dvojice dostala k jejímu autu, ženě se podařilo utéct pryč. Později téměř celý den sledovali jakousi ženu v autě. Celá akce ovšem skončila fiaskem poté, co žena dorazila do Miami a zaparkovala auto na jedné z nejfrekventovanějších ulic ve městě. První zločin, který se jim podařilo dokonat, uskutečnili nedaleko Vero Beach, kde unesli a znásilnili jakousi mladou dívku. Ta poté na oba podala trestní oznámení. To však nakonec stáhla, protože odmítala veřejně svědčit u soudu.

V roce 1981 se Waterfield přestěhoval do Orlanda, nadále však udržoval se svým bratrancem kontakt. Gore v té době pracoval jako hlídač citrusového sadu. Rovněž se stal pomocným zástupcem šerifa ve Vero Beach. Waterfield si brzy uvědomil, že těchto skutečností jde velice snadno využít při realizaci jejich tajných fantazií. Přišel proto s následujícím návrhem: Gore pomocí odznaku šerifova zástupce dostane ženy do svého auta a odveze je do citrusového sadu. Zavolá Waterfieldovi, který přijede tak rychle, jak jen to bude možné. A v odlehlém sadu je už nebude nikdo rušit. Za každou dívku, kterou mu Gore přiveze, mu nabídl 1 000 dolarů a možnost užít si nějakou tu "zábavu". Gore nadšeně souhlasil.

19. února 1981 Gore oslovil Ying Hua Lingovou (17 let), která právě vystoupila ze školního autobusu. Nalákal ji do svého auta a odvezl ji domů. Tam se setkal s dívčinou matkou Hsiang Huang Lingovou (48 let). Namířil na ně pistoli a donutil je nasednout do jeho auta. Poté je odvezl do citrusového sadu, kde je svázal. Mezitím zavolal Waterfieldovi a pochlubil se mu se svým úlovkem. Čekání na bratrance si zkrátil tím, že obě ženy znásilnil. Když dorazil Waterfield a uviděl paní Lingovou, utrousil směrem ke Goremu: "Neplatím ti za prošlé zboží! Chci jen tu mladou. Dneska to bude jenom za 400 dolarů" Dvojice poté paní Lingovou přivázala k jednomu z okolních stromů takovým způsobem, že čím více se jejich oběť pokoušela vyprostit, tím více se utahovala smyčka kolem jejího krku. Nebohá paní Lingová se tak pomalu dusila, zatímco musela sledovat, jak Waterfield znásilňuje její dceru... Když Waterfield skončil, paní Lingová byla mrtvá. Její dceru potkal stejný osud. Waterfield poté zaplatil Goremu slíbených 400 dolarů a odjel zpět do Orlanda. Gore těla obětí rozřezal a nacpal je do dvou barelů, které poté zakopal.

15. července 1981 byl Gore opět na lovu. Waterfield měl tentokrát specifické přání. Chtěl si užít s blondýnkou. Gore našel vhodnou kandidátku ve Fort Pierce, kde narazil na Judith Kay Daleyovou (35 let), která ten den vyrazila na pláž. Gore se nenápadně připlížil k jejímu zaparkovanému autu a propíchl jí pneumatiky. Poté se nabídl, že Judith odveze k nejbližšímu servisu. Když však žena nastoupila do jeho auta, Gore ji udeřil, namířil na ni pistoli a nakonec ji svázal. Poté ji odvezl do citrusového sadu, kam později dorazil i Waterfield. Oba pak Judith znásilnili a poté i zavraždili. Waterfield byl tentokrát tak nadšený, že svému bratranci zaplatil 1 500 dolarů. Gore pak ženino tělo rozřezal a části těla hodil do nedalekých močálů. Později to stručně okomentoval: "Nakrmil jsem tou holkou aligátory."

Pouhý týden poté se Gore pokusil nalákat do svého auta dospívající dívku. Ukázal jí svůj odznak a tvrdil jí, že ji musí odvézt k výslechu. Dívka na tento trik naštěstí neskočila a její otec si hned následující den stěžoval u šerifa. Díky tomu byl Gore okamžitě propuštěn. Hned druhý den jej však policisté přistihli, jak se ozbrojen pistolí skrývá na zadním sedadle zaparkovaného auta patřícího jakési ženě. Gore byl zatčen a následně odsouzen k 5letému trestu. Neodseděl si však ani 2 roky, načež byl v březnu 1983 podmínečně propuštěn.

Nedlouho po Goreho propuštění se Waterfield přestěhoval zpátky do Vero Beach. Jejich vražedné řádění tak mohlo pokračovat. Už 19. května 1983 se v Orlandu pokusili unést prostitutku, té se však naštěstí podařilo utéct. Pouhý den poté byli Gore s Waterfieldem úspěšnější...

20. května 1983 nabrali v Orlandu do auta dvě 14leté stopařky - Barbaru Ann Byerovou a Angelicu LaValleeovou. Zavezli je do citrusového sadu, kde je znásilnili. Gore pak obě děvčata zastřelil. Tělo Barbary Byerové poté rozřezal a zakopal do mělkého hrobu. Tělo druhé dívky nakonec hodil do nedalekého kanálu.

26. července 1983 narazili Gore s Waterfieldem na studentky Lynn Elliottovou (17 let) a Regan Martinovou (14 let). Obě děvčata stopovala nedaleko Wabasso Beach. Nabídli jim odvoz, což dívky s radostí přijaly. Gore s Waterfieldem dívky zavezli k domu patřícímu Goreho otci. Namířenou pistolí dívky přinutili vstoupit do domu, kde jim svázali ruce. Waterfield však poté odešel. Během cesty totiž zahlédl svou sestru a měl strach, že si ho také všimla. A rozhodně nechtěl, aby jej někdo viděl ve společnosti dívek, které měli v plánu zavraždit. Gore tak měl obě dívky jen pro sebe. Každou odvedl do jednoho z pokojů a střídavě je znásilňoval. V nestřežené chvíli se Lynn podařilo postavit na nohy, seběhnout schody do přízemí a otevřít vstupní dveře. Rozeběhla se na příjezdovou cestu a začala křičet o pomoc. Další události popisoval Gore takto: "Všiml jsem si, že jedna z těch holek vyběhla ven a začala křičet. Okamžitě jsem se rozeběhl za ní. Zrovna, když jsem vyběhl z domu, tak zakopla a spadla na zem. Popadl jsem ji a vtáhl ji zpět do domu. Pořád se bránila, a tak jsem vytáhl pistoli a střelil jsem ji do hlavy." Gore si však nevšiml, že vše pozoroval sousedovic malý syn, který duchapřítomně zavolal na policii. Ta dorazila během několika málo minut. Policisté okamžitě Goreho odzbrojili. Regan Martinová byla díky včasnému zásahu zachráněna, pro Lynn však už bylo příliš pozdě...

Gore věděl, že nemá cenu zapírat a přiznal se nejen k únosu obou dívek a vraždě Lynn Elliottové, ale i k dalším 5 vraždám. Rozhodně však nechtěl nechat vinu pouze na sobě a ochotně Waterfielda "naprášil". Waterfield byl zatčen ještě téhož dne a ke svým činům se rovněž doznal.

Soud byl mnohem přísnější ke Goremu, kterého uznal vinným ze všech 6 vražd. Waterfield byl nakonec uznán vinným pouze z vražd Barbary Byerové a Angelicy LaValleeové. 6. ledna 1984 byl Gore za 5 vražd odsouzen k 5 doživotním trestům. Za vraždu Lynn Elliottové však byl odsouzen k trestu smrti za použití smrtící injekce. Waterfield byl o 15 dní později za obě vraždy odsouzen ke 2 doživotním trestům.

Gore dělal vše možné, aby se vyhnul popravě. 5. července 2007 nicméně floridský guvernér definitivně potvrdil rozsudek. I tak trvalo dalších téměř 7 let, než byl rozsudek vykonán. Poprava smrtící injekcí proběhla 12. dubna 2012. Goreho poslední slova zněla: "Omlouvám se. Mám opravdu výčitky svědomí. Už nejsem stejný muž jako kdysi. Proto nemám strach ze smrti." David Alan Gore byl prohlášen za mrtvého 12. dubna 2012 v 18:19. Bylo mu 68 let. Fred Waterfield si svůj trest odpykává dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061123
Měsíc: 12127
Den: 490