Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Elliot Penton

article preview

(USA)

 

David Elliot Penton se narodil 9. února 1958 v Columbusu v Ohiu. Vychovávala jej pouze matka, protože otec rodinu opustil těsně po Pentonově narození. To jsou bohužel jediné informace známé o Pentonově dětství.

Poté, co v roce 1977 absolvoval střední školu, se přihlásil do armády, kde sloužil jako mechanik. Jeho nadřízení jej považovali za skvělého vojáka se smyslem pro povinnost. V roce 1980 však spáchal svůj první kázeňský prohřešek, kdy byl v jeho skříňce nalezen alkohol. O několik měsíců později se objevil další problém, když Pentonovi nadřízení zjistili, že lhal o svých rodinných poměrech. S největší pravděpodobností se jednalo o to, že Penton nepravdivě uvedl, že má dítě, díky čemuž čerpal výhody, na které neměl právo. Díky tomuto prohřešku byl Penton degradován na četaře.

V roce 1984 byla Pentonova jednotka dislokována ve Ford Hood. Krátce nato se Pentonovi narodil syn (není známo, zda se také oženil). Jednoho dne dítě nepřestávalo plakat, kvůli čemuž popadl Pentona vztek a začal se svým 2měsíčním synem hrubě třást. Nebohý chlapec toto zacházení nepřežil. Penton byl obviněn ze zabití, načež byl okamžitě propuštěn z armády. Bohužel však byl vyšetřován na svobodě. To Pentonovi umožnilo zmizet a začít cestovat mezi několika americkými státy.

19. ledna 1985 byla ve městě Mesquite v Texasu unesena Christi Lynn Meeksová (5 let). Dívenka zmizela, když si hrála na dvorku domu patřícího její matce. 3. dubna téhož roku bylo její tělo nalezeno v jezeře Texoma, asi 70 km od místa jejího zmizení. Christi byla uškrcena.

15. února 1986 zmizela Christie Diane Proctorová (9 let) z Dallasu. Christie toho dne odešla z domu, aby navštívila svou kamarádku. K té však nikdy nedorazila. Její tělo bylo nalezeno až v dubnu 1988 na poli nedaleko města Plano v Texasu. Dívka byla znásilněna a posléze uškrcena.

3. listopadu 1987 se Roxann Hope Reyesová (3 roky) rozhodla, že udělá radost své mamince. Natrhala jí několik polních květin. Paní Reyesová později vzpomínala: "Roxann mi natrhala kytičky a když mi je dávala, dala mi pusu na tvář. Měla jsem z toho takovou radost... Roxann se proto znovu rozeběhla na louku za naším domem. Chtěla mi natrhat další kytici. To bylo naposled, co jsem viděla svou malou holčičku..." Jeden z Roxanniných kamarádů ji viděl, jak nastupuje do auta k neznámému muži kousek od domu dívčiných rodičů ve městě Garland. Chlapec slyšel, jak muž holčičce slíbil sladkosti a zmrzlinu. Tělo Roxann Reyesové bylo nalezeno 19. května 1988 nedaleko města Murphy. I ona byla nejprve znásilněna a poté uškrcena.

V dubnu 1988 navštívil Penton své příbuzné ve městě Dayton v Ohiu. Během jednoho z večerů on a několik jeho příbuzných užilo větší množství drog, zejména cracku. Hned druhý den ráno bylo vyhlášeno pátrání po Pentonově neteři Nydře Rossové (9 let). O několik dní později bylo dívčino tělo nalezeno v korytě potoka.

Pozornost policie se soustředila na Pentona, který byl nedlouho poté zatčen. Penton se po několika dnech výslechů přiznal k vraždě své neteře, za kterou byl v roce 1992 odsouzen k doživotnímu vězení s možností podmínečného propuštění v roce 2027.

Vyšetřovatelé Pentona popisovali jako inteligentního a navýsost opatrného muže. Nad zmíněnou opatrností však nakonec vyhrála Pentonova ješitnost. Během svého pobytu ve vězení se totiž Penton několika spoluvězňům chlubil tím, že v 80. letech v Texasu unesl a zavraždil 3 dívky. V několika případech uvedl i jména obětí.

Tyto informace se téměř okamžitě dostaly k vyšetřovatelům. Těm se podařilo najít několik dalších dívek, které se Penton pokusil nalákat do  svého auta. Získali rovněž nepřímé důkazy, které Pentona spojovaly s dětskou pornografií. Ozvala se i jedna z Pentonových expřítelkyň, která uvedla, že Penton sexuálně obtěžoval její malou dceru. Podle její výpovědi také několikrát viděla, jak Penton zabíjí a mučí zvířata. Podpořen těmito nově získanými informacemi se v roce 2003 státní žalobce rozhodl obvinit Pentona i ze 3 vražd spáchaných v Texasu. Případem si byl natolik jistý, že požadoval pro Pentona trest smrti.

Těsně před začátkem soudního procesu se však objevil výplatní šek vypsaný na Pentonovo jméno. Na tom by nebylo nic divného, kdyby tento šek nebyl vyplacen v den jedné z texaských vražd v úplně jiném státě. Žalobce kvůli obavě, aby se mu případ nerozpadl pod rukama, nakonec přistoupil na dohodu navrženou samotným Pentonem. Ten se přiznal ke všem 3 vraždám v Texasu výměnou za doživotní trest. Touto dohodou byli nejvíce zklamáni rodiče zavražděných dětí. Otec Christi Meeksové jen těžko skrýval své rozhořčení: "18 měsíců mi tvrdili, že toho chlapa pošlou na smrt. Pak ale přijdou s tím, že s tou stvůrou podepsali nějakou dohodu. Lhali mi jen proto, aby si usnadnili práci!" Matka Roxanne Reyesové dodala: "Ten člověk je ďábel. Nemá srdce ani duši. Měl by zemřít za to, co způsobil! Alespoň už nikdy neublíží žádnému dítěti, které půjde natrhat kytičky pro svou maminku..."

Nebylo to však naposled, kdy se Penton chlubil svými činy. Svým spoluvězňům často vypráví o tom, že zavraždil celkem 50 dětí v několika státech USA. Podle vyšetřovatelů je toto číslo silně nadsazené, ale nevylučují, že Penton mohl spáchat až 30 dalších vražd malých dětí.

V jednom případě Penton zmínil jméno Ary Johnsonové (5 let), která byla 2. dubna 1986 unesena z domu svých rodičů ve městě Big Sandy v Texasu. Penton je dále podezřelý z únosů a vražd těchto 3 dětí: Amber Nicole Crumová (2 roky) z Dallasu zmizela 26. prosince 1983. Angelica Gandarová (11 let) z města Temple v Texasu zmizela 14. července 1985. Shannon Marie Sherrillová (6 let) z města Thortown v Indianě zmizela 5. října 1986.

Penton s vyšetřovateli odmítá jakkoliv spolupracovat a státní žalobce nemá dostatek důkazů, aby jej mohl obvinit z dalších únosů či vražd. David Elliot Penton si tak nadále odpykává doživotní trest v Ohiu. O podmínečné propuštění bude moci požádat v roce 2027. Pokud uspěje, bude okamžitě převezen do Texasu, kde na něj čeká další doživotní trest.

 

Zdroje: tylerpaper.com, Dallas Morning News

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1050356
Měsíc: 16519
Den: 467