Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Villarreal

article preview

(USA)

 

Přestože jsou američtí sérioví vrazi většinou dobře zdokumentováni, David Villarreal je jednou z výjimek. Narodil se v roce 1955 a byl hispánského původu. Většinu života se potuloval po Texasu, takže si nikdy nenašel stálé zaměstnání. Villarreal byl homosexuál, za což sám sebe nenáviděl.

Svou první vraždu spáchal v roce 1974 v San Antoniu. Poté se přesunul do Dallasu, kde na počátku roku 1979 ubil kladivem muže, jehož identitu se nikdy nepodařilo zjistit.

Jen o pár dní později Villarreal zavraždil Ernesta Garciu (26 let). kterého ubodal sekáčkem na led a poté mu rozdrtil hlavu betonovým blokem. Těsně po této vraždě se Villarreal dostal do hledáčku policie, po několika výsleších však musel být pro nedostatek důkazů propuštěn.

V dubnu 1979 následovala dvojnásobná vražda Charlese Moyi (30 let) a Tonyho Gutierreze (32 let). Oba muži byli zavražděni v jejich společném bytě. Tentokrát Villarreal neváhal přistoupit k mučení svých obětí. Tonymu Gutierrezovi vtlačil do nosní dírky čajovou lžičku. Poté jej několikrát pobodal na hrudi a krku. Když byl muž mrtev, Villarreal mu sekáčkem na led propíchl obě oči. Villarreal pak svou pozornost přesunul k Charlesi Moyovi. Tomu nejprve sirkou pálil jedno z očních víček. Teprve poté mu nožem podřízl hrdlo.

Villarreal byl následně zatčen a odsouzen na 14 měsíců vězení za účast na vloupání. Svou další vraždu proto spáchal až po svém propuštění. 2. března 1981 zavraždil Josepha Duqueho (18 let), jemuž rozdrtil hlavu betonovým blokem. Villarrealovou poslední obětí se stal Robert Manley (72 let). Toho 8. března 1981 ubil tesařským kladivem.

Villarreal byl nakonec zatčen 11. března 1981 poté, co policie obdržela anonymní tip od člověka, který uvedl, že je přesvědčen, že Villarreal spáchal 3 vraždy v roce 1979. Policisté velmi brzy zjistili, že se onen člověk nespletl. Villarreal se totiž ochotně přiznal nejen k těmto 3 vraždám, ale i ke 4 dalším, z jejichž spáchání jej policie do té doby nepodezírala. Dokonce vyšetřovatele dovedl k tělu své poslední oběti.

Villarreal během výslechů svou brutalitu vysvětloval tím, že si chtěl být stoprocentně jistý, že je jeho oběť mrtvá. Tomu vyšetřovatelé tak úplně nevěřili. Jeden z nich uvedl: "Je sice pravda, že když někomu rozdrtíte hlavu kusem betonu, můžete si být jisti, že je mrtvý. Na druhou stranu je podle mého názoru více než jasné, že opravdovým důvodem k této brutalitě byl fakt, že se mu to prostě líbilo." Několik obětí bylo také okradeno, takže nelze zcela vyloučit ani finanční motiv.

Před začátkem soudního procesu Villarreal uvedl, že si přeje trest smrti: "Raději to, než hnít do konce života ve vězení!" Bohužel neexistuje jediný veřejně dostupný zdroj, který by uvedl, zda se mu toto přání splnilo. Je to jeden z mála případů, kdy se mi nepodařilo zjistit, k jakému trestu byl vrah odsouzen... Další osudy Davida Villarreala jsou proto neznámé.

 

Zdroje: upi.com, Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061718
Měsíc: 12265
Den: 521