Jdi na obsah Jdi na menu
 


Desmond Dominique Jennings

article preview

(USA)

 

Desmond Dominique Jennings se narodil 4. října 1971. O jeho životě je známo jen velmi málo. S největší pravděpodobností nikdy neopustil Fort Worth v Texasu. Už v dětských letech měl problémy se zákonem, když byl přistižen při několika krádežích. Velmi brzy začal užívat drogy i alkohol. V dospívání se stal členem několika pouličních gangů, přičemž měnil strany podle toho, jak mu to zrovna nejvíce vyhovovalo.

V 90. letech společně se svými 2 kamarády vytvořil malý gang, který se zaměřoval na překupníky drog. Trojice vrazila do dealerova domu a zatímco všechny obyvatele drželi v šachu pistolí, ukradli vše, co jim přišlo pod ruku, zejména peníze a drogy. Žádný z členů neměl problémy sáhnout k násilí, Jennings byl však jediný, který neváhal brát lidem životy.

23. října 1993 Jennings a jeho komplici vpadli do domu na Eastland Street. Uvnitř narazili na 2 muže. Jennings na ně namířil brokovnici a řekl: "Okamžitě vypadněte!" Jeden z mužů jménem Larry Wilson uposlechl a začal utíkat. Jennings jej však bez varování střelil do zad. Muž padl na zem a zatímco v bolestech sténal na zemi, Jennings jej okradl o všechny peníze. V ložnici pak trojice narazila na jakousi ženu, ta se však zachránila skokem z okna. Když Jennings a jeho komplici sebrali vše cenné, odešli předními dveřmi. Larry Wilson zemřel asi půl hodiny poté na vykrvácení.

Trojice tímto získala asi 100 dolarů a marihuanu v ceně 30 dolarů. Při rozdělování kořisti trval Jennings na tom, že si zasluhuje největší podíl, protože se při akci nejvíce nadřel.

24. prosince 1993 se Jennings a jeho parťák John Freeman vloupali do domu na Sunshine Street. Jennings byl tentokrát vyzbrojen pistolí, ale opět se nerozpakoval střílet do neozbrojených obyvatel domu. Jako první zemřel Dino Beasley, kterého Jennings několikrát střelil do hlavy. Muž byl na místě mrtev. Druhou obětí se stala Charlotte Dickersonová. Ta byla rovněž střelena do hlavy, ale byla schopna ještě zavolat na linku 911. Byla převezena do nemocnice, kde však druhý den ráno zemřela.

27. prosince 1993 stejná dvojice vpadla do domu na Langston Street. Jakmile Jennings s Freemanem vyrazili dveře do domu, narazili na Sylvestera Waltona. Ten se stačil ještě zeptat: "Co tady chcete?" Jennings jej místo odpovědi střelil pistolí do tváře. Kulka prošla jeho levou nosní dírkou a zastavila se v mužově mozku. Sylvester byl na místě mrtvý. Jennings poté vstoupil do ložnice, kde ležela Wonda Matthewsová. Jennings ji bez jediného slova střelil do hlavy. Kulka prošla ženinou čelistí a zastavila se pod jejím levým uchem. Jennings se pak vrátil k tělu Sylvestera Waltona a pro jistotu jej ještě jednou střelil do hlavy. Pak mu ukradl jeho ledvinku. Když pak chtěli z domu odejít, Jennings uslyšel tiché sténání z ložnice. Vrátil se tam a zjistil, že Wonda je stále naživu a zoufale se snaží odplazit pryč. Jennings na ni proto znovu namířil svou zbraň a dvakrát ji střelil do hlavy. Tyto rány už byly smrtící.

Když poté Jennings s Freemanem odešli, zjistili, že v Sylvesterově ledvince bylo pouhých 13 centů. Ještě více Jenningse rozzuřil fakt, že si zašpinil od krve své nové tenisky. To, že chvílí předtím ukončil 2 lidské životy jej nijak netrápilo...

3. ledna 1994 si jedna policejní hlídka ve Fort Worth všimla bílé Hondy, které nesvítilo jedno světlo. Policisté proto auto zastavili. A protože během kontroly našli v autě drogy, byli všichni 4 cestující zadrženi. Byli mezi nimi i Jennings a Freeman. Během pozdější prohlídky byla v autě nalezena pistole. Balistická expertíza prokázala, že se jedná o stejnou zbraň, se kterou byli zastřeleni Sylvester Walton a Wonda Matthewsová. Jennings a Freeman byli proto obviněni z dvojnásobné vraždy.

Jennings celou dobu trval na své nevině. Důkazy však mluvily jasně. Navíc proti němu vypovídali i jeho bývalí komplici. 26. července 1995 tak byl Jennings uznán vinným z vraždy Sylvestera Waltona a Wondy Matthewsové a následně byl odsouzen k trestu smrti pomocí smrtící injekce. Státní zástupce to okomentoval slovy: "Jennings je přesně ten důvod, proč máme v Texasu trest smrti. Lidský život pro něj nemá žádnou cenu. Zastřelil by Vás jen proto, že by se mu líbily Vaše boty. Pro lidi jako je on není vězení dostatečným trestem." A Jennings? Ten si během vynesení rozsudku vesele pískal... Jenningsův spolupachatel Freeman byl stejným soudem odsouzen ke 30 letům vězení.

Jennings proti rozsudku podal několik odvolání. Všechna však byla zamítnuta, stejně jako jeho žádost o nový proces. Už těsně po vynesení rozsudku Jennings sliboval, že na popravu rozhodně nepůjde dobrovolně. A svůj slib také dodržel. Když měl být několik dní před popravou převezen do věznice v Huntsville, musel být ze své cely vyhnán za použiti pepřového spreje.

Den D nastal 17. listopadu 1999. Ani tentokrát Jennings nespolupracoval a musel být ze své cely vytažen násilím. Celou dobu přitom vykřikoval: "Já nikam nejdu! Nechte mě být!" Těsně před vstupem do popravčí místnosti se přece jen uklidnil a dokonce poděkoval strážným, že tentokrát nepoužili pepřový sprej. Po vstupu do popravčí místnosti se Jennings vzdal svého práva na poslední slova před smrtí. Desmond Dominique Jennings byl prohlášen za mrtvého v 18:22, 7 minut po aplikaci smrtící injekce. Bylo mu 28 let.

Stejně jako v případech jiných vrahů, i u Jenningse není jasné, kolik lidí vlastně zavraždil. Oficiálně byl odsouzen "pouze" ze 2 vražd. Balistická expertíza ovšem potvrdila, že Jenningsova pistole byla použita i v případě dvojnásobné vraždy Dina Beasleyho a Charlotte Dickersonové. A podle výpovědí jeho kompliců byl také zodpovědný za spáchání vraždy Larryho Wilsona. Protože však už byl Jennings odsouzen k nejvyššímu trestu, státní zástupce se rozhodl tyto případy dále neřešit. Samotná policie ve Fort Worth je přesvědčena, že Jennings mohl být pachatelem dalších asi 20 vražd. Bližší informace však odmítla sdělit.

 

Zdroje: murderpedia.org, Associated Press

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1061097
Měsíc: 12124
Den: 485