Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diane Odellová

article preview

"Případ nemluvňat v krabicích"

(USA)

 

Narodila se 7. února 1953 jako Diane Molinová ve městě Bethel ve státě New York. Od raného věku byla bita, ponižována a znásilňována otcem i nevlastním bratrem. V 70. letech se celá rodina stěhuje do Kauneonga Lake. V roce 1972 (tedy v jejích 19 letech) otěhotněla s vlastním otcem. Ten, když se o tom dozvěděl, tak ji opět surově zbil. Od té doby byly výprasky a bití téměř na denním pořádku. Po jednom z nich Odellová údajně porodila mrtvé dítě. Jeho tělíčko zabalí do igelitového pytle a uloží do kufru.

V roce 1981 se poprvé vdává. Jejím manželem se stane James Odell, se kterým má postupně tři děti. V roce 1982 je opět těhotná, je ale velmi pravděpodobné, že otcem není její manžel. Odellová těhotenství celou dobu skrývá díky své nadváze. Když potom porodí zdravou holčičku, těsně po porodu ji udusí. Její tělíčko položí do krabice a má ho několik let u sebe. Stejný scénář se opakuje v letech 1983 a 1984. Odellová čeká nemanželské dítě, tají těhotenství a novorozence vždy po porodu udusí. Těla pokaždé ukryje do krabic, které uskladňuje na různých místech v domě, nejčastěji ve sklepě. Pohlaví těchto dětí není známo. Těsně poté se celá rodina stěhuje na Floridu. Odellová si na cestu přibalí i tři tajemné krabice ze sklepa. Netrvá to ovšem dlouho a manželství končí rozvodem. Odellová opouští exmanžela i tři děti a opět se vrací do Kauneonga Lake. Krabice s mrtvými tělíčky si opět bere s sebou.

Už v roce 1985 se vdává znovu, tentokrát za Roberta Sauersteina, se kterým má dalších pět dětí. V roce 1989 je na vrakovišti v kufru jednoho z aut nalezen kufr, ve kterém byla uložena mrtvola novorozence. Díky kufru se policie dostane na stopu Odellové, která řekne, že jde o dítě, které čekala se svým otcem. Tvrdí, že se narodilo mrtvé poté, co ji otec zbil. Její otec je v tu domu již po smrti, takže policie celý případ uzavře. V roce 1991 se rodina stěhuje do Pimy v Arizoně. Při stěhování opět nechybějí tři pečlivě zabalené krabice ze sklepa. V Arizoně si Odellová pronajímá úložiště v samoobslužném skladišti v Saffordu. Zde, kromě různého harampádí, končí i krabice s jejími mrtvými dětmi. Už o rok později se však Sauerstein dostane do finančních problémů i do problémů se zákonem. Rodina se tak opět stěhuje, tentokrát do Roma v Pensylvánii. Odellová si ještě zvládne na nějakou dobu prodloužit pronájem úložiště. Peníze však vystačí jen do roku 1994. V roce 2003 jde celé úložiště včetně jeho obsahu do aukce. Za 75 dolarů ho nakonec získá Thomas Bright. 12. května 2003 jde zjistit, jaké "poklady" tímto získal. Když otevře dveře, okamžitě ho do nosu udeří neuvěřitelný zápach. To ale netuší, že bude ještě mnohem hůř. Od smrti prvního novorozence v té době uplynulo 21 let, takže snad ani není třeba popisovat, jaký pohled se mu naskytl, když otevřel první krabici...

Policii samozřejmě nedá nejmenší práci vystopovat, komu úložiště patřilo. Už 20. května 2003 je Odellová zatčena v Pensylvánii. Odellová nikdy svou vinu nepřiznala. Vždy tvrdila, že její matka jí během porodů odmítla zavolat ambulanci a ona poté omdlela. Vždy, když se pak probrala, bylo dítě mrtvé. Dále tvrdila, že všechny tři děti měla neustále u sebe proto, že se s nimi nedokázala rozloučit, protože má silný mateřský pud. A také proto, že tím vydírala svou matku. Pitvy novorozenců ovšem potvrdily cizí zavinění a 27. ledna 2004 byla Diane Odellová odsouzena k doživotnímu vězení. O podmínečné propuštění bude moci zažádat nejdříve 13. května 2028. Policie několikrát zpětně prošetřovala i úmrtí jejího prvního dítěte v roce 1972. Zde se vina Odellové nikdy stoprocentně neprokázala, nelze však zcela vyloučit, že i toto dítě bylo její obětí.

 

Zdroje: wikipedia.org, SC-Democrat.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1058867
Měsíc: 12616
Den: 616