Jdi na obsah Jdi na menu
 


El Psicópata

article preview

(Kostarika)

 

6. dubna 1986 - Den, kdy došlo k tzv. "Masakru v Alajuelita". Skupinka žen se navečer vracela z rodinné návštěvy v horách. Konkrétně šlo o Martu Eugenii Zamoraovou (41 let), její dcery Marii Gabrielu (16 let), Marii Auxiliadoru (11 let) a Carlu Virginii (9 let) a její neteře Alejandru (13 let), Carlu (11 let) a Marii Eugenii (4 roky). Domů se však ani jedna z nich nevrátila. Těla všech 7 žen a dívek byla nalezena druhý den ráno. 5 těl bylo nalezeno pod banánovníkem, další dvě těla pak o kus dál. Všechny oběti byly popraveny výstřelem do hlavy, tři dívky byly navíc před svou smrtí znásilněny. Policie později zjistila, že vrah použil samopal M3. V červenci byli za tyto vraždy zadrženi a následně i uvězněni Jose Luis Monge Sandí a Arnoldo Mora Portilla. Policie podezírala ještě další dva muže, ti však byli sami zabiti ještě dříve, než mohli být vyslechnuti. V roce 1992 byli nakonec i Sandí a Portilla odvolacím soudem propuštěni a zproštěni všech obvinění. Později i několik vyšetřovatelů přiznalo, že byla chyba směřovat vyšetřování tímto směrem.

Prosinec 1986 - V Parque de la Amistad v Curridabatu je popraven Roberto Castro (27 let) a jeho přítelkyně Francis Salazarová (19 let). K jejich vraždám došlo na dvou rozdílných místech. Když byla jejich těla nalezena, byla již ve značném stádiu rozkladu. Ve stejné oblasti došlo o pár dní později k dalšímu útoku na milenecký pár. Oběťmi se tentokrát stali Juan Guillermo Najera (23 let) a Damaris Rodriguezová (21 let). I v tomto případě byli zavražděni na různých místech, Damaris měla navíc několik hlubokých řezných ran v oblasti genitálií.

14. června 1987 - Ligia Maríová byla jediná oběť, která byla zavražděna ve vlastním domě. Ligia zrovna ležela v posteli a četla si knihu, když byla zasažena několika výstřely skrz její otevřené okno. Tato vražda nebyla původně připisována "El Psicópatovi", ale balistický rozbor ukázal, že Ligia byla zastřelena stejnou zbraní jako všechny ostatní oběti.

Po roční pauze se "El Psicópata" ozval v roce 1988, kdy zastřelil Victora Julia Hernandeze (18 let) a jeho přítelkyni Aracellu Astúovou (15 let), kteří se vraceli z večírku ve městě Cartago.

20. srpna 1988 - Milenecký pár (jména jsou neznámá) večer opustil taneční sál Estrella Roja v San Diegu. Když procházeli kolem kávové plantáže, vyběhl z ní jakýsi muž v černé bundě s modrým baretem na hlavě a se samopalem v ruce, a začal na ně křičet: "Tady policie, okamžitě pojďte se mnou!" Dívka začala křičet, což přilákalo pozornost policisty, který zrovna nedaleko hlídkoval. Když dorazil na místo, po muži se slehla zem. Dívka později muže popsala jako čtyřicátníka tmavší pleti s knírkem a šíleným výrazem ve tváři.

20. dubna 1989 - Vražda Edwina Maty a Marty Miriam Navarrové ve čtvrti Tres Ríos v Cartagu. I tentokrát byly obě oběti zastřeleny. Marta měla navíc zohavené genitálie.

12. března 1995 - Když už si policie myslela, že vrah opustil zemi, je zavřený nebo dokonce zemřel, došlo k další vraždě. Obětí se stala Marjorie Padillaová. Vrahovo modus operandi dalo jasně najevo, že "El Psicópata" je zpět.

26. října 1996 - Vražda mileneckého páru Mauricia Cordera (25 let) a Ileany Alvarezové (23 let) v Patarrá. Ti seděli v zaparkovaném autě, když k nim přistoupil neznámý muž, který je donutil vystoupit z auta. Poté ušli asi půl kilometru, než byli zastřeleni.

Toto byla poslední vražda připisovaná tomuto sériovému vrahovi, kterému padlo za oběť minimálně 19 lidí. Ke všem vraždám došlo mezi městy Cartago, Curridabat a Desamparados. Této oblasti se díky tomu začalo říkat "Trojúhelník smrti". Šlo o vůbec první zdokumentovaný případ sériových vražd v historii Kostariky. I díky tomu policie udělala ve vyšetřování několik chyb. Velice často například měnila údajný psychologický profil vraha a pracovala tak se zbytečně velkým množstvím teorií o jeho identitě. Mezi ty nejbizarnější patří teorie o tom, že vrahem měl být šílený voják, který pobíhá po lesích se samopalem. Pro tuto teorii se vžilo označení "Teorie Rambo". Mezi lidmi byla zase velice oblíbená teorie o tom, že vrahem je syn bohatého politika (údajně to měl být dokonce syn bývalého prezidenta José Figeurese Ferrery).

Jedna z pravděpodobnějších teorií mluví o tom, že vrahem byl bývalý člen jedné z guerillových skupin působících v Nikaragui, který později pracoval jako ochranka pro bohaté obchodníky. Tento muž byl v roce 1998 zabit při potyčce v baru. Zda šlo opravdu o "El Psicópata" se již asi nikdy nepodaří zjistit. Tento případ tak stále zůstává nevyřešený.

 

Zdroje: wikipedia.org, conozcasucaton.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1059101
Měsíc: 12653
Den: 487