Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elton Manning Jackson

article preview

"Vrah z Hampton Roads"

(USA)

 

O životě tohoto muže není známo prakticky nic. Snad jen to, že se narodil v roce 1956. Jeho série vražd trvala 10 let, přesněji od roku 1987 do roku 1996. Těla jeho obětí byla nalezena uškrcená poblíž silnic v oblasti Hampton Roads v okolí města Norfolk ve Virginii. Všechny jeho oběti byly homosexuálové (sám Jackson byl gay). Někteří z těchto mužů se živili prostitucí, jiní byli drogově závislí. Ani jeden z těchto mužů neměl žádnou stálou práci a většina z  nich ani trvalé bydliště. Většina obětí měla těsně před svou smrtí se svým vrahem sex, pravděpodobně dobrovolný. Celkem je Jacksonovi připisováno 12 vražd. Z 12 obětí bylo 7 bělochů a 5 černochů. To byl také jeden z důvodů, proč policie přemýšlela o možnosti, že v oblasti působí dva sérioví vrazi. Nicméně modus operandi u všech vražd byl téměř totožný.

Poslední obětí se 22. července 1996 stal Andrew D. Smith. Přesto policii trvalo téměř rok, než Jacksona zatkla. Stalo se tak 6. května 1997. Jackson sice při výsleších odmítl všechna obvinění, ale přiznal, že všechny oběti znal. U soudu ovšem popřel i to slovy: "Jsem černoch a gay. Bylo mi jasné, že když nepřiznám aspoň to, tak mi policie přišije spoustu jiných věcí. Měl jsem strašný strach. Ale nechci jít do vězení za něco, co jsem neudělal!" Důkazy ovšem mluvily proti němu. Testy DNA prokázaly, že Jackson měl sex s poslední obětí krátce předtím než byl Andrew zavražděn. Tělo této oběti bylo navíc zabaleno do kusu pokrývky, na které se našla vlákna z Jacksonova koberce. V Jacksonově autě byly nalezeny tři nedopalky. Na těch byla nalezena DNA Andrewa Smithe. Navíc byla na Jacksonově posteli nalezena Smithova krev. I díky těmto důkazům byl nakonec Elton Manning Jackson 27. října 1998 uznán vinným z vraždy Andrew Smithe a odsouzen k doživotnímu pobytu za mřížemi.

Za ostatní vraždy souzen nikdy nebyl. Podle policie je však téměř vyloučeno, že by byl vrahem někdo jiný. Jackson byl viděn ve společnosti všech ostatních obětí. Krev jedné z nich, Reginalda Joynera, byla také nalezena v Jacksonově posteli. Navíc, po Jacksonově zatčení už v této oblasti k žádné podobné vraždě nedošlo.

 

Zdroje: murderpedia.org, The Virginian - Pilot

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 2
Celkem: 1061131
Měsíc: 12126
Den: 493