Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francisco Acevedo

article preview

USA

 

Životopis

Francisco Acevedo se narodil v roce 1968 ve městě Meridena v Connecticutu jako jedno ze tří dětí. Už od 12 let užíval marihuanu, kokain a holdoval alkoholu. V jeho 14 letech se jeho rodiče rozvedli a Acevedo nadále žil jen se svým otcem. Už v pubertě se začal projevovat jako násilník, obzvláště ve vztahu k ženám. Byl zatčen za přepadení, krádež a několikrát za řízení pod vlivem alkoholu. To je v rozporu s výpověďmi jeho pozdějších sousedů, kteří ho popisovali jako klidného a dobráckého muže. Několikrát se stěhoval. Žil v Connecticutu, Yonkersu, Mount Vernonu a na Long Islandu.  V době svého zatčení žil v Bay Shore v New Yorku. Podle vyšetřovatelů měl IQ 104. Acevedo pracoval jako dělník, poté jako kuchař v pizzerii, pekař v Dunkin' Donuts nebo jako pomocná síla v kuchyni v Testa's Silvertown Inn v Connecticutu. V 90. letech pracoval v kuchyni v New Way Kitchen v Mount Vernon, kde se také seznámil se svou budoucí manželkou Lizettou Santiago (narozena 1968). Jeho trestní rejstřík se mezitím utěšeně rozrůstal. 3. června 1986 pracoval jako dělník v Meridenu, když do firemní dodávky vzal mladou stopařku. Tu odvezl na odlehlé místo, kde ji svázal ruce za zády, brutálně ji zbil a opakovaně znásilnil.  Poté nechal svázanou dívku ležet na zemi a odjel dodávkou pryč. Autu ale po chvíli vypověděl motor, takže se Acevedo vrátil k nebohé dívce a napadl ji znovu. Dívce se podařilo utéct až ve chvíli, kdy Acevedo usnul. Velice brzo poté byl zatčen a k napadení se přiznal, načež byl odsouzen k 10 letům vězení. Propuštěn byl však už v roce 1988. 11. listopadu byl obviněn z domácího násilí poté, co napadl svou manželku. Obvinění nakonec bylo staženo. 30. srpna 1998 už ovšem trestu neušel poté, co manželce zlomil nos. Byl odsouzen k 9 měsícům vězení. I přesto se manželům v roce 1999 narodil první syn, druhý pak v roce 2002. Jako klíčové se nakonec ukáže Acevedovo zatčení za řízení pod vlivem alkoholu 26. ledna 2009. Jelikož se jednalo už o jeho čtvrté zatčení za stejný prohřešek, je odsouzen ke 3 rokům vězení.

 

Série vražd

5. února 1989: Maria Ramosová (26let) byla nalezna zavražděná na 78 Fernbrook Street v Yonkersu.

28. března 1991: Tawana Hodgesová (28 let) byla zavražděna u mostu na Ludlow Street.

24. května 1996: Kimberly Mooreová (30 let) zavražděna v motelu Trade Winds na 1141 Yonkers Avenue.

Všechny oběti byly nalezeny nahé, uškrcené a s rukama svázanýma za zády. Při poševních výtěrech byla zajištěna DNA pachatele, která se ve všech třech případech shodovala.

 

Zatčení a soud

Během Acevedova výkonu trestu za řízení pod vlivem alkoholu se mu naskytla možnost snížení trestu pod podmínkou, že policii dobrovolně poskytne vzorek své DNA. Acevedo souhlasil. Policisté ho do té doby ani v nejmenším nespojovali se sérií vražd v Yonkersu. O to větší překvapení bylo, když se Acevedova DNA dokonale shodovala s DNA pachatele. Jediný, kdo byl ještě překvapenější byl samotný Acevedo, když mu policisté přišli do cely oznámit, že je obžalovaný z vražd tří žen. Soudní proces byl zahájen v roce 2011. Proti obžalovanému svědčila nejen shoda DNA, ale i zaměstnanec motelu Trade Winds, který dosvědčil, že zavražděná Kimberly Mooreová si s Acevedem pronajala pokoj v noc její vraždy. Ráno pak Acevedo záhadně z motelu zmizel a Mooreová byla nalezena mrtvá v posteli, přikrytá prostěradlem. Acevedo se hájil tím, že sice se všemi oběťmi měl sex, ale žádnou z nich nezavraždil. Porotu ani soudce však nepřesvědčil. 17. ledna 2012 byl Francisco Acevedo odsouzen k 75 letům odnětí svobody.

 

Zdroje: The Journal News, Associated Press

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1061705
Měsíc: 12258
Den: 517