Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francisco García Escalero

article preview

(Španělsko)

 

Životopis

Narodil se 24. května 1954 v jedné z chudinských čtvrtí Madridu. Jako dítě byl neduživý a do sebe uzavřený chlapec, kterému se dostalo jen minimálního vzdělání. Jeho největším koníčkem byly noční procházky po blízkém hřbitově. Už v raném věku měl silné sebevražedné tendence a několikrát skočil pod projíždějící auto. Toto jeho chování ještě zhoršilo jeho vztah s otcem (který Garcíu už tak nenáviděl) a výsledkem byly velice časté brutální výprasky.

V pubertě se García dopustil několika drobných krádeží. Velice rád také skrze okna šmíroval páry při sexu nebo převlékající se ženy. Vždy při tom masturboval. Kvůli svým duševním problémům se v roce 1970 poprvé dostal do psychiatrické léčebny, ze které byl však brzy propuštěn. V roce 1973 byl odsouzen za krádež motorky. Propuštěn byl v roce 1975, ale velmi záhy poté se dopustil svého prvního závažného trestného činu, kdy společně s několika přáteli znásilnili mladou dívku přímo před jejím přítelem. Za tento zločin byl García odsouzen na 12 let do vězení. Během výkonu svého trestu si nechá potetovat většinu svého těla podivnými větami jako: "Jsi tady proto, abys trpěl."

García je propuštěn v roce 1984. Nemá žádnou práci a tak si na živobytí vydělává žebrotou. Navíc se stane silně závislým na alkoholu a na konzumaci různých prášků. Díky této kombinaci se velice často stává agresivním. A aby toho nebylo málo, začíná ve své hlavě slýchat hlasy, které ho nabádají k vraždění lidí. Jiné hlasy zase od něj chtějí, aby znesvěcoval hřbitovy. García se proto v noci vkrádá na madridské hřbitovy a nejprve pouze ničí náhrobní kameny. To však hlasům nestačí a tak García začne vykopávat čerstvě pohřbená těla, která si odnáší na různá odlehlá místa. Tam si s nimi, podle jeho vlastních slov, užívá nejlepší sex svého života.

 

Série vražd

Srpen 1987 - První obětí se stane drogově závislá prostitutka Paula Martinézová. Její tělo je nalezeno na předměstí Madridu s uťatou hlavou. García nakonec její tělo zapálil ve snaze zamést po sobě stopy.

Březen 1988 - Vražda žebráka jménem Juan. García ho ubodal nožem a nakonec mu rozdrtil hlavu kamenem.

Duben 1988 - Nález těla dalšího žebráka (dodnes se ho nepodařilo identifikovat). I jeho tělo García zapálil.

Březen 1989 - Je zavražděn další žebrák. Tento byl znám pod jménem Ángel. Tato oběť měla useknutou hlavu a odřezané špičky prstů. Ty García na místě činu pozřel.

Květen 1989 - Žebrák jménem Julio (65 let) je nalezen ubodaný a částečně spálený. Navíc má odříznutý penis, který García později snědl.

Následovalo dalších 5 vražd, ke kterým však není k dispozici jejich podrobnější popis. I tyto oběti byly nalezeny buďto s odseknutou hlavou nebo s hlavou rozdrcenou kamenem. Některé měly rozpáraná břicha, v jednom případě García své oběti vyjmul srdce, které poté snědl. V několika případech byla oběť posmrtně znásilněna. García se vždy snažil zamaskovat svůj čin spálením těla oběti.

 

Zatčení a soud

Někdy v této době se také García znovu dostane do psychiatrické léčebny (jeho umístění v léčebně ovšem nemá jakoukoliv spojitost s jeho vražedným běsněním). V roce 1994 se mu však společně s dalším chovancem Víctorem Luisem Criadou podaří utéct. Dvojice svůj útěk ihned oslaví alkoholem. Pak mezi nimi zřejmě dojde k hádce a García svého komplice ubije kamenem a pokusí se spálit jeho tělo.

Hlasy v Garcíově hlavě tentokrát požadují jeho sebevraždu. García se proto vrhne pod nejbližší auto, ale výsledkem je pouze jeho zlomená noha. García je hospitalizovaný v nemocnici, kde šokovaným sestřičkám řekne, že je sériový vrah a že chce být zatčený, aby už nikomu nemohl ublížit. Nemocniční personál mu nejprve nevěřil, když však García popsal detaily svých zločinů, byla nakonec přivolána policie. García tak byl v dubnu 1994 konečně zatčen.

Soud s ním byl zahájen v únoru 1995. Byla u něj diagnostikována těžká schizofrenie. Ta ve spojitosti s jeho nezměrným pitím měla zapříčinit jeho násilné a agresivní chování. Díky této diagnóze byl nakonec García pouze poslán do přísně střežené psychiatrické léčebny. Zde 19. srpna 2014 Francisco García Escalero zemřel.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1057059
Měsíc: 12676
Den: 348