Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frank Athen Walls

article preview

(USA)

 

Narodil se 16. října 1967. Jinak však o jeho soukromém životě není známo téměř nic. Snad jen to, že v dospívání mu byla diagnostikována bipolární porucha osobnosti, se kterou se léčil. V dospělosti však léčbu přerušil. V době svého zatčení pracoval jako umývač nádobí v jedné restauraci.

Ke klíčové události ve Wallsově životě dojde ráno 22. července 1987 v blízkosti Ocean City na Floridě. V tento den se vloupá do přívěsu, který patří Edwardu Algerovi Jr. a Ann Petersonové. Walls tvrdil, že chtěl přívěs pouze vykrást. Když však zjistí, že oba majitelé spí uvnitř, naschvál shodí větrák, aby je vzbudil. Když se Edward i Ann probudí, zjistí, že na ně Walls míří pistolí. Oba přinutí, aby si lehli na podlahu a sváže je. Nejprve Edwarda, pak Ann (té navíc nacpe do úst roubík). Edwardovi se však podaří uvolnit pouta a zaútočí na vetřelce, kterému vyrazí zbraň z ruky. Během potyčky Walls vytáhne nůž a Edwarda podřízne. Ten sice ztratí rovnováhu, ale bojuje dál. Kousne Wallse do nohy, což útočníka přinutí pustit nůž. Bohužel se však Walls dostane zpět ke své pistoli a Edwarda třikrát střelí do hlavy. Walls se pak vrátí k Ann. Ta pláče a skrz roubík se pokouší křičet. Walls jí sundá roubík a rozváže ji. Ann se na něj okamžitě vrhne. Během souboje Walls strhá z Ann její šaty. Pak znovu vytáhne pistoli a střelí ji do hlavy. Žena padne na zem, ale stále žije a snaží se křičet o pomoc. Walls ji proto k hlavě přiloží polštář a znovu ji střelí do hlavy. Tato rána je již smrtelná.

Těla obětí jsou nalezena ještě ten den. Policie vyslechne lidi z okolí, mezi kterými je i bývalý Wallsův spolubydlící. Právě ten policii přivede na Wallsovu stopu. Vyšetřovatelé u Wallse provedou domovní prohlídku, během které naleznou hned několik blíže nespecifikovaných předmětů, jež Wallse pojí s vraždami Edwarda Algera a Ann Petersonové. Walls svou vinu nijak nepopíral a k oběma vraždám se doznal. Nicméně u floridského soudu mu to moc nepomohlo. 24. srpna 1988 byl za vraždu Edwarda Algera sice odsouzen k doživotnímu vězení, ovšem za vraždu Ann Petersonové mu byl udělen trest smrti.

V říjnu 1994 byl Walls díky analýze jeho DNA spojen s další vraždou. K té došlo 20. května 1987 v domě Audrey Gygiové. Na místě činu byl z prostěradla odebrán vzorek spermatu, který se dokonale shodoval s DNA Wallse. Walls během výslechu souhlasil, že se dozná nejen k této vraždě, ale i ke dvěma dalším, ovšem pod podmínkou, že mu za žádnou z těchto vražd nebude hrozit trest smrti. Žalobce na tuto dohodu přistoupil a Walls se tak nakonec přiznal k dalším třem vraždám:

26. března 1985 - Vražda Tommie Lou Whiddonové (19 let) z Valparaisa. Walls jí podřízl hrdlo, když se opalovala na pláži na Okaloosa Island.

16. září 1986 - Vražda Cynthie Sue Condraové (24 let). Její tělo bylo nalezeno u polní cesty kousek od Lewis Turner Boulevard. Walls jí zasadil celkem 21 bodných ran nožem.

20. května 1987 - Vražda Audrey Gygiové (47 let). Podle výpovědí rodiny oběti se Walls vloupal do jejího domu na 343 Duval Street v Ocean City na Floridě a následně Audrey znásilnil. Pak odešel. Audrey se šla osprchovat (což je první reakce většiny znásilněných žen). Walls však mezitím dostal strach, že ho Audrey udá na policii a vrátil se. Když pak vyšla z koupelny, vytáhl nůž a nebohou Audrey ubodal.

Příbuzní těchto obětí byli šokování tím, že žaloba přistoupila na dohodu s vrahem jejich milovaných. Bývalý manžel Audrey Gygiové uvedl: "Audrey milovala život, ale on jí ho sebral. Proč by teď měl být ušetřen on?" I přes jejich protesty se za tyto vraždy Walls vyhnul trestu smrti a byl skutečně odsouzen pouze na doživotí.

Nicméně, stále je tu trest smrti, ke kterému byl Walls odsouzen za vraždu Ann Petersonové. Od vynesení rozsudku uběhlo již více než 30 let, Frank Athen Walls však stále popraven nebyl. Neustále podává nová a nová odvolání, díky kterým se datum jeho popravy neustále odsouvá. I v současné době americké soudy řeší jeho další odvolání.

 

Zdroje: floridacapitalcases.state.fl.us, nwfdailynews.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1061696
Měsíc: 12252
Den: 512