Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gary Addison Taylor

article preview

"Royal Oak Sniper"

(USA)

 

Taylor se narodil v Michiganu v roce 1936, ale většinu svého dětství a dospívání strávil na Floridě. Poprvé útočil na ženy už jako teenager. Většinou se potuloval kolem autobusových zastávek a čekal na osamocené ženy, které vystoupily z autobusu. Na ty pak zaútočil kladivem. Všem jeho obětem se podařilo přežít, ale Taylor byl za tyto útoky umístěn do ústavu pro mladistvé. Odtud byl propuštěn v roce 1957 a vrátil se zpět do rodného Michiganu. Zde se stal známým jako "Royal Oak Sniper" kvůli tomu, že střílel po osamělých ženách, které potkal na ulici. Stejně si počínal během své dovolené v Detroitu. Ani tentokrát naštěstí žádná jeho oběť nezemřela.

Během následujících 11 let byl Taylor neustále přemísťován z jednoho psychiatrického ústavu do druhého. I když se i během léčby projevoval značně násilně a sám prohlašoval, že cítí silné nutkání ubližovat ženám, byl nakonec propuštěn do ambulantní léčby. I tu nakonec přestal dodržovat a od konce roku 1973 přestal chodit na pravidelné kontroly. Bohužel si toho úřady všimly velice pozdě. Mezitím Taylor spáchal své první vraždy. Jeho oběťmi se staly Lee Fletcherová (25 let) a Deborah Henemanová (23 let), které Taylor pohřbil na dvorku svého domu v Onstedu v Michiganu. Ihned poté se Taylor přesunul do Seattlu. Zde 27. listopadu 1973 unesl a zavraždil Vonnie Stuthovou. Kvůli podezření ze spáchání této vraždy byl zadržen ve Washingtonu, ale odmítal vypovídat nebo podrobit se testu na detektoru lži. Protože proti němu neexistovaly žádné přímé důkazy, musel být Taylor propuštěn.

Po svém propuštění strávil několik dní v Houstonu v Texasu. Zde zavraždil Susan Jacksonovou (21 let). Teprve v této době si úřady v Michiganu uvědomily, že je Taylor nezvěstný a že přestal chodit na pravidelné lékařské kontroly. Byl na něj vydán zatykač. Taylor byl nakonec zatčen 20. května 1975 v Houstonu na základě obvinění ze sexuálního napadení. Téměř okamžitě se přiznal ke všem 4 vraždám, které spáchal na území tří amerických států. Nicméně policisté z Texasu, Michiganu a Kalifornie ho podezírají ze spáchání dalších 20 vražd na území zmíněných států. V těchto případech však neexistuje žádný důkaz, který by mohl Taylora určit jako pachatele. V dubnu 1976 tak byl Gary Addison Taylor odsouzen za 4 vraždy k doživotnímu pobytu za mřížemi.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans, Time.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1060999
Měsíc: 12119
Den: 486